Last news in Fakti

26 Септември, 2017 18:54 1 811 26

Турция не иска да чуе за прекъсване на преговорите с ЕС

  • турция-
  • ес-
  • преговори-
  • членство-
  • йомер челик

Обтегнати отношения между Брюксел и Анкара

Анкара ще разглежда всеки опит за замразяване или временно прекъсване на преговорите за членство на Турция в Европейския съюз като прекратяване на преговорния процес.

Това заяви турският министър по европейските въпроси Йомер Челик пред „А Хабер“. Той посочи, че страната му няма да приеме отношения с блока, които предвиждат само продължаване на „деловите връзки“.

Дискусиите в Брюксел за бъдещето на връзките ЕС - Турция се задълбочиха, след като германският канцлер Ангела Меркел каза, че нейното правителство ще поиска прекъсване на преговорите с Турция на срещата на Европейския съвет. Тя повтори тази позиция многократно по време на предизборната кампания в Германия.

След опита за военен преврат в Турция отношенията между двете страни рязко се влошиха. Йомер Челик предупреди, че връзките между Анкара и Берлин може да се влошат още повече, „ако Меркел възприеме крайнодесен език“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изтървахме коня

    8 22 Отговор
    Стига сте писали глупости на Турция не им трябва никакъв европейски съюз.До 10 гд Турция 6те стане 5 сила по икономи4ески растеж и военна сила в света,да го д.хат нацистите

    Коментиран от #2, #3, #7

  • 2 наблюдател

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "Изтървахме коня":

    Ще стане друг път.Гледай само Израел и САЩ какъв шут ще ударят на Турция. А ЕС ще ги отреже по всички линии и ще видиш простите фесове как ще клекнат.
    Путин само за 6 месеца накара Ердогрух да му се моли,а има много по малък дял в турската икономика.
    Фесовете се ежат но като видят дебелия клякат като наритана мъстия.

    Коментиран от #5, #6

  • 3 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Изтървахме коня":

    А дано ама НАДАЛИ !!!!!
  • 4 Анонимен

    14 6 Отговор
    Ще ми се да видя ако на Турция и обърнат гръб Русия и Германия, коя икономика поред ще стане. Използвачи!
  • 5 Хасан

    9 11 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Те са турци да не би да са българи да посрещат всекиго с хляб и сол с гиздава девойка

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 батко бугар

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Изтървахме коня":

    Просто трябва тия "нацисти" да си дръпнат капиталите и инвестициите от южната ни съседка и, о, виж ти, станало чудо, истината се разкри... и обратно в 13 век!!
    Най-истинското нещо дето могат да го произведат турците, и то не много добро, като качество е ... тенекии за сирене. Но и те са криви!
    За да може тоя мустакат козел да се прави на велик в Турция за последните 5 десетилетия са изсипани националните бюджети на доста страни от 3 - тия свят. Ако само 5 процента от това бяха вложили в България... Сами си отговорете на предходния въпрос!
    На Европа не й трябва Турция в 13 век! Мислеха си, че могат да ги превъзпитат, но истината е друга - не можеш да конструираш самолет от олово и той да лети, като алумуниев/магнезиев такъв!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 батко бугар

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Все още не можеш да си простиш, че сърцето на вожда променил южната ни съседка остава в София малко след края на Първата Световна Война. Другото е история и много... пропаганда.
    Вярно е, посрещаме гостите с хляб, сол и гиздави девойки, но те (девойките), са наши сестри и дъщери и само в изкривеното ТИ хомо..ксуално съзнание ще правиш секс с тях. За ТЕБ само черните български ЦИГАНКИ.

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 МИЗЕРНИК

    7 0 Отговор
    НАс пък не ни бръснат за нищо. Това ви го казва старши клошар от 44 бригада.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "No fes no problem":

    Ако си независим и горд българин сложи в пандиза оня швед който за кеф изрита една женичка???можеш ли?..имаш ли топки за това...или пак турското робство ти е виновно

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 батко бугар

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Виждаш ли, колкото и да искаш да наложиш мнение, наложено ти от посолството на наш близкоразположен съсед, това не променя факта, че доста по-малката половина от народа на южната ни съседка ще изстрада факта, че голяма част от народа е освен със физика на австралопитеци и със ум на горепосочените животинчета и напълно заслужават управата си! Може пък и твоя кумир да търси под вола теле с тези чистки в държавата. Може и да не са виновни западните демокрации, може народа сам да е разбрал, какво му се готви!

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Европеец

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Гордея се с предците си.Те са запазили вярата си и не са клекнали пред наглите азиатски изроди.Ти с това не можеш да се похвалиш.
    Съжалявам те защото дори днес след като знаеш какво са причинили тези изроди на твоите предци пак пишеш глупости и им служиш като вярно псе.
    Живеем в ново време вече сме 21 век и няма място за тъпоумни фесове в това ново време.Прогресивните хора мислят за завладяване на космоса и пътешествия до други планети,а тъпите чалми се чудят какви мизерии да правят и как да си купуват жени.
    В 21 век още търгуват с хора и зачулват жените като животни.Това са простите фесове към които се стремиш да принадлежиш.
    Щом ти харесва заминавай нашите общества са свободни и не те задържат насила.
    Но на ислямски диктатори като Ердоган басма няма да цепим.

    Коментиран от #22

  • 21 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "батко бугар":

    Защо някой трябва да ми налага мнение???нямам ли свое....

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 батко бугар

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Очевадно е, че нямаш свое мнение!!! Единия път подсмърчаш в услуга на Путин, когато е за турция, друг път възхваляваш антикюрдските вълнения на вожда ти, трети път нагло обиждаш, че "нацистите" не искат да търпят и понасят несгодите от съжителството си с твоите побратими със странни шапки и забрадки, отделно от това "лаеш", че българите са гости в своята родина и цитирам "ти имаш историческото право да пребиваваш тук, защото това е твоя родина...". Е, как да си помисля, че мнението е твое, като всички допирателни към горепосочените ти "мнения" сочат точно към посолство едно в София с чисто нов посланник на по малко от месец служба. Разбирам, че след 30 години демокрация, си мислят, че са променили мислене, образование, икономика и сега се натискат до 2025 г да постигнат някакви свои си цели, НО ДА БЯХА НАЕЛИ НЯКОЙ С ПОВЕЧЕ ПОЗНАНИЯ, НЕ ПОРЕДНИЯ ПР*СТ Ф*С ДА НИ ЗАЛИВА С БЕЗМИСЛИЦИ ОТ ПОРЕДНИЯ ПРОТУ**И ФОРУМ.
    Както ти казах хасанчо, за тебе само от онези със лилавите венци!
    Може и от мъжки пол, та да разбереш, какво те очаква в твоята нова родина.

    Коментиран от #25

  • 25 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "батко бугар":

    Аз не пиша не трезва глава...и не всеки път пиша нещо логично...а и не разбирам що толкова взимаш на сериозно писаното..това не е парламентарна трибуна...

    Коментиран от #26

  • 26 батко бугар

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Защото му**о, излиянията ти в стил: "всичко турско е най-хубавото и трябва да се хвали, а всичко нормално и демократично да се критикува" не могат да са нормални писания в българското интернет пространство. Ако много ти харесват техните излияния и прочие, пиши на оная маймунско-латинска азбука в турските форуми, където да удостоверяваш почитта си към средновековната религия.
    Както съм ти писал тук и под други статии, като харесваш джамии, отивай в Анадола. И гледай да не се подмамиш! И там има християни. Даже наскоро една депутатка от народното събрание на Турция, си промени вярата, както предците си - стана християнка, за което съответно бе закреймена от голяма част от другите депутати. Това е СВЕТЛИЯ пример на демокрацията - Европа ряпа да яде! Хайде, че много се застоя в БЪЛГАРИЯ!
Новини по държави: