14 Октомври, 2017 18:52 1 715 0

Разговорите за Каталуния са в задънена улица?

  • каталуния-
  • независимост-
  • испания

Испанското правителство заплаши да задейства безпрецедентни мерки

Разговорите за бъдещето на Каталуния се намират в задънена улица, коментира АП.

До ситуацията се стигна, след като каталунският вицепремиер Ориол Жункерас предупреди, че отправеното към Мадрид предложение за диалог може да се отнася само за независимостта.

От своя страна Жункерас призова сепаратистите към единство. През последните дни най-твърдото крило на сепаратистите оказва натиск върху Карлес Пучдемон да скъса безусловно с Мадрид.

Официалните власти дадоха на сепаратисткия лидер срок до понеделник да отговори за своите планове за бъдещето на Каталуния.

Испанското правителство заплаши да задейства безпрецедентни мерки за отнемане на самоуправлението на Каталуния, ако тя продължи с реализирането на плановете за отцепване.

От друга страна водещи в Испания компании и банки заплашиха, че ще се изнесат от Каталуния, ако тя обяви независимост и се отцепи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: