Last news in Fakti

19 Октомври, 2017 09:18 2 223 4

Пучдемон: Обявявам независимост, ако замразят автономията на Каталуния

  • карлес пучдемон-
  • каталуния-
  • независимост-
  • мадрид-
  • мариано рахой

Мадрид даде срок до 19 октомври на регионалното правителство да се откаже от символичната декларация за отделяне на провинцията

Пучдемон: Обявявам независимост, ако замразят автономията на Каталуния - 1
Снимки: БТА/АР

Каталунският регионален премиер Карлес Пучдемон заяви на събрание от съпартийци, че ще обяви официално независимост на Каталуния, ако правителството в Мадрид започне процедура по замразяване на автономния статут на областта. Това съобщи източник от каталунското правителство, цитиран от Reuters.

Мадрид е дал до четвъртък (19 октомври) срок на регионалното правителство да се откаже от символичната декларация за отделяне на провинцията, обявена миналата седмица. Ако това не стане, на Каталуния ще бъде наложено пряко управление от столицата.

Процедурата за налагането на директно управление, която би стартирал премиерът Мариано Рахой, ще отнеме между три и пет дни, отбелязва Reuters.

Пучдемон: Обявявам независимост, ако замразят автономията на Каталуния


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    7 0 Отговор
    Сагата с тези двамата започва да наподобява на кучета които се лаят от двете страни на ограда, а когато минат покрай дупката в оградата подминават тихо и кротко, след което почват да се лаят със същата настървеност от другата страна, където оградата е цяла.
  • 2 Дони

    1 0 Отговор
    Ще почакаме , ще видим.Но като цяло референдума май ще се окаже causa perduta.
  • 3 Пеньо

    3 0 Отговор
    "Обявявам независимост, ако замразят автономията"

    Съзнава ли този каква велика глупост се крие в това изречение?!?! Че за какво изобщо се проведе този "референдум"?
  • 4 Именно

    1 1 Отговор
    Пучдемон ... кой беше тоя покемон?
Новини по държави: