Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 16:20 2 874 18

САЩ с крайни действия за своите бомбардировачи

  • сащ-
  • бомбардировачи-
  • действия

Те минават на 24-часова бойна готовност

Военните сили на САЩ се подготвят да поставят своите ядрени бомбардировачи в 24-часова бойна готовност, съобщи Defense News.

Такава мярка ще бъде взета за първи път от 1991 г. насам. Това беше обявено от началника на генералния щаб на ВВС на САЩ генерал Дейвид Голдфин.

„Това е още една стъпка към осигуряването на нашата сигурност. Разглеждам това, не като реакция на определено събитие, а на глобалната ситуация, в която се намираме. Ние сме в опасна ситуация, в която може да се използва ядрено оръжие. Това вече не е двуполюсен свят, в който фактори са само САЩ и Съветския Съюз. Вече има много други играчи, които могат да използват ядрено оръжие“, заяви Голдфин.

Според него все още не е издадена заповед за пълна бойна готовност, но вече се води подготовка за такъв вариант. Очаква се решение от Стратегическото командване на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    17 16 Отговор
    Това няма да доведе до нищо хубаво, Ким Чен Ун само чака някаква провокация за да изтрещи до края....
  • 2 Марио

    32 16 Отговор
    СК са в пълна бойна готовност от преди 60 години насам с икономически санкции и изолация. А да ви видим колко време краварите ще можете да сте в полу-готовност? И то за нападение, а не за отбрана!!!! Не сте готои да отговорите на СК, не сте готови за Русийска инвазия, не сте готови за нищо, освен да лапате кървави пари.
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 10 Отговор
    Купуваите консерви ходете на зъболекар дорде е време изкопаите бункер.не ми се мисли какво ще последва ако тръмплина изпусне ядрено оръжие до границите на русия и китай просто не ми се мисли щото северна корея знаете къде се намира и с кои граничи...все пак ако путинката има мозък и не свали бомберите и не прихване евентуално сашовските ракети тръгнали към Ким щото иначе ше му паднат у задния двор и ше покаже слабост ....аз лично бих наредил на военните да бранят северна корея като собствена територия по въздух а по суша те са потготвени добре и няма да ги лиша от удоволствието да колят макдоналдси

    Коментиран от #6

  • 4 Путин

    19 9 Отговор
    Момчета, днес не ми се воюва, ще ходя за риба.
  • 5 Kcaniba

    15 10 Отговор
    Самолетите от корейската война са искарали...
    Явно са много я окъсали хамерикосите.
    Производство памперси се увеличава, за самолетите няма време...
    Турците и половината свят за това копуват яко С-400 от Русия.
  • 6 Марио

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Ееееее, Тоши! Ми то е ясно. Ако никакъв интерес не стоеше зад СК като географско положение, отдавна краварите да са се пробвали. Техната нема да стане. И колкото по-скоро и Русия и Китай се определят открито в защита на СК, толкова по-скоро светът ще си отдъхне.

    Коментиран от #7

  • 7 Марио

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Марио":

    Не трябва да се повтаря отношението на европейците към бомбандировките в Югославия.
  • 8 Хорацио

    16 1 Отговор
    Всичко е театър за пари. Спокойно, никой не е чак толкоз луд да си затрие златния живот от тия дето ръководят парада. Просто става дума за милиарди и има изгода и за двете страни, затова е целия цирк. В най-лошия случай да има лека патаклама с конвенционални оръжия ама много ме съмнява.
  • 9 ХАСКО

    7 8 Отговор
    ЕЙ, ГОЛЕМИ РАЗБИРАЧИ СТЕ БРЕЕ, СИГУРНО ХИЛЯДАРКИ ВЗИМАТЕ ДА КОНСУЛТИРАТЕ НЯКОЙ МОЗЪЧЕН ТРЪСТ, ПЪК И ОТ КРАВАРИ РАЗБИРАТЕ, ПЪК И ОТ РУСКИ ПУШКИ, НАЙ КРАСИВИТЕ ПУШКИ НА СВЕТА ДЕТО СЕ ВИКА. РОДНИНА, РАЗБИРАЧ РОДНИНА РАЗБИРАЧ, ПУСНЕТЕ НЯКОЙ ТЕЛ. НОМЕР ЗА ДА ПОНАУЧИ И АЗ НЕЩО ОТ УМНИТЕ ВИ ГЛАВИ.
  • 10 Кики

    10 4 Отговор
    Явно САЩ са взели насериозно С.Корея, което малко ме изненадва. Ядреното въоръжаване дава добри резултати, макар с известни лишения за народа. Но само така ще оцелее тази страна срещу империалистите.
  • 11 Му ха ха

    7 3 Отговор
    Крава бойс се уплашиха, че корейската поничка като нищо ще им подпали демократичния краварник, а уж много дебел го вадеха.

    Коментиран от #13

  • 12 Барчо

    8 1 Отговор
    Една армия ако не е готова във всеки един момент да защити тези, които и плащат, да ти имам и армията. Не била готова за това, не била готова за онова. Само за лапачка са винаги готови краварите. За какво и се плаща на тази армия, бе. Армията трябва да бъде готова във всеки един миг.
  • 13 Барчо

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Му ха ха":

    Изостанал си, колега. Вече не го вадят дебел, а дълбок!!!

    Коментиран от #17

  • 14 Бесен Язовец

    6 2 Отговор
    Който не знае това означава че 24 часа ще има двойки стратегически бомбардировачи във въздуха с ескорт от истрбители .Кацат едните дигат др.двойка и така застъпват карул

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Барчо

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Друже, по Татово време нашите военни самолети летяха денонощно без да е обявена каквато и да е тревога. ДЕНОНОЩНО. Имаше поне 6 самолета във въздуха. И това е само една малка България.
  • 16 Бесен Язовец

    4 1 Отговор
    Така е, а по границата на СССР летяха двойки стратегически бомбардировачи Ту- 160 - Блек Джек
  • 17 Така е

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Имаш право, за неолиберастите тепърва за напред положението ще става хардкор.
  • 18 янко сандански

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Шойгу защо говори такива неща - САЩ прихващали руските ракети за 45 секунди -да не му е платил Сорос