Last news in Fakti

2 Януари, 2012 09:28 1 147 0

Авер на Берлускони опита да се убие в затвора

  • берлускони-
  • съд-
  • италия-
  • дарио мора

Опит за самоубийство в затвора извърши приятел на Силвио Берлускони. Твърди се, че Дарио Мора е допринасял със сводничество и набиране на проститутки за горещите купони на бившия италиански премиер, станали известни като „бунга бунга”.

Разузнавачът Мора, по прякор Леле, отговаря пред Темида за фиктивни банкрути.

Той опитал да се удуши с личните медицински лекопласти, които се полагат на затворниците, но охранителите прекъснали опасното му намерение.

Според служителите на затвора не става дума толкова за сериозен опит за самоубийство, а колкото за протест срещу задържането му.

Мора е в миланския затвор от юни, когато бе арестуван за фиктивен фалит на фирмата му, която също се занимава с разузнаване. Явно престоят там не му подействал добре, тъй като го обхванала депресия, здравето му се влошило и се наложило да се движи с инвалидна количка. Следващата седмица съдът ще реши дали Мора да бъде пуснат под домашен арест.

Обвиняеми по процеса са още двама души – бившият модел Никол Минети, влязла в политиката с протекцията на Берлускони, както и Дарио Феде, работил в един от телевизионните канали на експремиера.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА