28 Ноември, 2017 16:51 1 498 7

Роднини на Ердоган имали милиони в офшорка

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • роднини-
  • кълъчдароглу-
  • офшорки-
  • остров ман-
  • опозиция-
  • офшорка

Политическа война между партията на Ердоган и републиканците

Роднини на Ердоган имали милиони в офшорка - 1
Снимка: БТА/ AP

Лидерът на турската опозиционна Републиканска народна партия обвини президента на страната, че негови роднини са направили трансакции в офшорна компания, съобщи „Хюриет дейли нюз“.

Кемал Кълъчдароглу заяви, че хора от близкото обкръжение на Реджеп Ердоган – включително неговият брат и неговият син – са прехвърлили $15 милиона в офшорна компания на остров Ман (Ирландско море) през декември 2011 и януари 2012 година.

„Разполагаме с документите за финансовите операции“, заяви опозиционният лидер. Той посочи, че името на фирмата е Bellway Limited. Тя е била основана през месец август 2011 година.

Реджеп Ердоган побърза да отговори и обвини Републиканската народна партия в предателство към Турция. Президентът отхвърли обвиненията и призова Кълъчдароглу или да докаже твърденията си, или да хвърли оставка.

„Той може ли да докаже тези твърдения? В такъв чувствителен период, в който се опитваме да правим положителна политика, лидерът на опозицията действа неразумно“, заяви държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи

    6 1 Отговор
    Доста години имах връзка с една омъжена туркиня. Това за техния висок морал е пълен мит. Тя беше и с 12 години по голяма от мен. Сега се сетих за едни нейни думи, които често употребяваше: Дай на турчина власт и му гледай сеира. Турчина е като магаре - да работи, но друг да му дърпа юздите.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 мето

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи":

    сигурно е била българска туркиня щото аз съм е... и българки и ....
  • 3 До Хасан

    2 0 Отговор
    Хасан къде си ?
    Я кажи тези документи фалшиви ли са ? А и щтом се отвори въпрос за сметки , искам и коментар за синовете на министър председателя. Които имат сметки в Малта..

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи":

    Друг път си била с туркиня...сигурно си била с някаква мургавелка която се е мислела за туркиня...истинска туркиня никога не може да бъде с българин ..виж обратното по може
  • 5 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "До Хасан":

    Поредната фабрика от лъжи..Дилма Русеф също беще обвинена за това и това доведе до импийчмент...Първото нещо което направиха след като я свалиха беше да дадат кредит на Бразилия и да приватизират Петробас ..най големия бразилски производител на петрол.

    Коментиран от #6

  • 6 До Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Хасан'е неми прави думена салата :)не говорим за Бразилия . Не ми давай примери.
    Преди дами кажеш че са лъжи , трабва да ми обясниш как човек който в 1994 гонина казва '' ето цялото ми богатство е този пръстен'' днеска синовете и близките му да са толкова богати ?
    Днеска в Туртсия няма прокурор който да разследва от каде е дошло това богатство,за това всичко което правят се вижда законно ..
    Но има доклади от инспектори и файлове за престъпления, извършени от него като беше кмет на Истанбул. Докато делото продължава той сатава министър и после министър-председател след това не може да бъде съден за това дело .Щтото ВЕЧЕ притежаваа парламентарен имунитет.За това докато умре той трабва някак да бъде на власт.
    И да ти кажа номера на досието можеби ще поискаш да прошетеш ( 2002/20819 )
  • 7 Хихихи

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "До Хасан":

    Много си заблуден Хасанчо. С доста туркини съм бил. Не мургави, а чисти туркини. От Кърджали съм, така че тук има материал. На всичките мъжете работят по Белгия, Холандия и Германия. А те се въргалят с мен в леглата на мъжете си. И ме наричат "ашкън бени". Приеми го. И вашите ябълки са гнили!
Новини по държави: