Last news in Fakti

8 Януари, 2012 10:55 6 129 1

Екокатастрофа край бреговете на Нова Зеландия

  • нова зеландия-
  • рена

Контейнеровозът

Товарният кораб „Рена", който аварира край Нова Зеландия, се разцепи на две. Това става след като на 5 октомври миналата година контейнеровозът заседна в риф.

Разцепването на контейнеровоза идва след дни на морска буря. Двете части на „Рена" са раздалечени на 30 метра една от друга и бавно потъват, след като в тях се разбиха високи до 6 метра вълни. В морето започна да изтича мазут и масло.

На мястото са изпратени спасителни екипи, които ще отговорят на евентуално изтичане на петрол и замърсяване на околната среда.

Междувременно Нова Зеландия обяви, че нефтеният разлив от контейнеровоза, заседнал близо до бреговете й, се е превърнал в най-сериозната екологична морска катастрофа в историята на страната.

Преди дни властите в Нова Зеландия съобщиха, че повече от 2000 морски птици са загинали от разлива на мазут, откакто „Рена" заседна на 10 мили от пристанището Туаранга. Спасителните екипи са успели да почистят от мазута и да спасят 400 малки сини пингвина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оги

    1 0 Отговор
    Еми така е като ги товарят тези кораби 3 пъти повече от товара и така ще е после защо идвало края на света само и само хората зада спечелят 1 лв си дават дупарата.