9 Декември, 2017 23:06 1 436 1

Тайван и Филипините подписаха 7 нови пакта за сътрудничество

  • тайван-
  • филипини-
  • меморандум-
  • пакт-
  • търговия-
  • сътрудничество-
  • инвестиции

Проведе се Икономическа конференция на Тайван и Филипините

Двадесет и третата Икономическа конферения на Република Китай и Филипините в Манила приключи с общо седем подписани пакта за сътрудничество в областта на търговията и инвестициите.

Двустранното инвестиционно споразумение е подписано от Гари Сонг-Хуан Лин, представител на тайванската Икономическа и културна служба във Филипините, и Анджелито Тай Банайо, ръководител на филипинската Икономическа и културна служба в Тайван, от името на съответните им страни. Споразумението има за цел да насърчи двустранните инвестиции чрез укрепване на механизмите за защита.

В хода на двудневната конференция представителите подписаха още и споразумение за взаимно признаване на стандартите за съответствие на промишлените продукти, както и меморандуми за разбирателство в областта на застраховането и възобновяемите енергийни източници. Освен това бяха договорени и още три споразумения за сътрудничество между частни организации от двете страни.

Министерството на икономиката заяви, че конференцията е проправила пътя за бъдещото сътрудничество в области като енергетиката, производството на обувки и текстил и управлението на водните ресурси.

Според Министерството на външните работи Тайван и Филипините се радват на силни икономически връзки, като си сътрудничат и в редица отрасли, сред които селското стопанство и туризма, а също и в сферата на хуманитарната помощ, културата и образованието. Статистическите данни на Бюрото за външна търговия сочат, че търговията се е увеличила с 17% на годишна база, достигайки 10.86 млрд. щатски долара, което превръща Филипините в десетия по-големина търговски партньор на Тайван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОНЗО

    1 0 Отговор
    ОТ СОФИЯ ДО ФИЛИПИНИТЕ СКАНДИРАТ..

    ,,САМО СИНИТЕЕЕЕЕ...''