Last news in Fakti

19 Декември, 2017 18:45 2 813 16

Китай към САЩ: Студената война свърши!

  • сащ-
  • студена война-
  • китай-
  • критика-
  • ера-
  • стратегия

Пекин отправи остри критики към Вашингтон

Китай към САЩ: Студената война свърши! - 1
Снимка: Shutterstock

Китай осъди остро „манталитета от Студената война“ на Съединените американски щати, след като от Белия дом представиха новата стратегия за националната сигурност, съобщи Би Би Си.

В документа Китай и Русия са описани като „съперници“ на САЩ и заплаха за сигурността на страната. От Пекин призоваха Вашингтон да се откаже от този манталитет на противопоставяне.

„Призоваваме САЩ да спрат умишлено да изкривяват стратегическите намерения на Китай и да изоставят старомодните концепции на мисленето от Студената война и играта с нулев резултат. В противен случай ще навредят на другите, както и на себе си“, посочиха от китайското външно министерство.

„Китай никога няма да се развива за сметка на интересите на други страни и в същото време никога няма да се откаже от легитимните си права и интереси. Сътрудничеството е единственият правилен избор за Китай и САЩ“, се казва още в позиция на дипломатическото ведомство. По-рано днес Русия обвини САЩ, че се държат като империя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Различен

    46 4 Отговор
    М-даааа!
    Първо Русия ги зашлеви, сега и тези им отпраха един тупаник в мутрата! Ми тъпанари, като тях, разбират явно, само от сила!
    Фащ замисляли ли са се, че ако Русия и Китай се обединят срещу тях, ще духат супата не само военно, а и икономически?

    Коментиран от #12

  • 2 юрист

    5 41 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: В документа Китай и Русия са описани като „съперници“ на САЩ и заплаха за сигурността на страната.....“ А такаа- тръмп хубаво насапуниса войнствените руснаци:) Сега остава да ги накара и да си изпуснат сапунчето в банята:) Руската нагла информационна война в държавите от Източна Европа получи своят ответен отговор, само, че от сащ.

    Коментиран от #4, #15

  • 3 Бесен Язовец

    21 4 Отговор
    Тая външна политика вътре в ДАЩ не се одобрява от вс.щати и нещата вървят на разделяне и без др.по-богатите щати се сърдят че бюджета се дели по-равно и филмите им ще се збъднат мн.скоро
  • 4 КГБ

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Ние те наблюдаваме мн.внимателно!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 юрист

    2 25 Отговор

    До коментар #8 от "Долче и Габбана":

    Да, така е- но кой и кога е търсим размер гигант от тази модна линия?:) Ааа-дааа- сетих се- съпругите на руските бивши кагебисти, заселили се да живеят във Варна:D Все пак- Долче и Габана не пускат модни линии за руски пингвинки:D

    Коментиран от #10

  • 10 Долче и Габбана

    19 4 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Г-жо през ни е за руските пингвини, просто отговорихме на български такъв!

    Коментиран от #11

  • 11 юрист

    2 17 Отговор

    До коментар #10 от "Долче и Габбана":

    Г-не, от кога се идентифицирате с двама италиански “еврогейове“- по думите на руската ви пропаганда, защото дуото Долче и Габана отговарят ТОЧНО на руското ви определение “еврогейове“? :D Да- видно е, че у Вас в едно тяло живеят две съзнания на двама различни човека- като Джекил и Хайд, но поне не давайте гласност на този неблагоприятен за Вас факт:)

    Коментиран от #16

  • 12 И то!

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Различен":

    За нула време може да остане само пепел от ФАЩ!докато се климне перчема на Патето!
  • 13 Сандо

    9 1 Отговор
    Притежаваш на баба си хвърчилото, куха си, та дрънкаш!
    Платена мишка си ти и нищо друго!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Обща култура

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Чувал си вероятно от обща култура , че руснаците традиционно ползват друг тип баня, без сапунчета. Първо се загряват на гореща пара, после бой с брезови клонки,до като им се отпори кожата, и след това , чупят ледовете и скачат в замръзнаhttps://fakti.bg/user/benefitsло езеро ,или река. Който ще влиза при тях да ги сапуниса , трябва да е много издържлив , Там , гел ,вазелин , сапун , бързооборотна грес , за него няма да има.Бой , ... и в езерото, както обикновено се случва.
  • 16 Трол

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Ама изтрещейн, преди месец два пак се хвалеше с парцалките си, тогава не можа да напишеш правилно имената на моделиерите, сега гледам си сложила главни букви. К'во се цепиш с рокля от модна линия от 2013 г. дори и да имаш такава лелче вече си демоде-на прага на 2018г. сме! Хората носещи маркови дрехи на пет години свенят колите си, ти още се влачиш с парцалчето си и то при условие, че не е китайска конфекция!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания