Last news in Fakti

24 Януари, 2018 16:26 1 315 6

Болшинството сърби вече искат в ЕС

  • сърбия-
  • ес-
  • членство-
  • косово

Броят на поддръжниците на членството превиши 50 процента, сочи анкета

Болшинството сърби вече искат в ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Броят на сърбите, готови да гласуват за влизане на страната в Европейския съюз, ако такъв референдум се състои утре, достигна 52 процента, като за първи път от четири години поддръжниците на евроинтеграцията превишиха 50 на сто.

Новината съобщава ТАСС, позовавайки се на анкета, проведена от министерството на евроинтеграцията в Сърбия.

На въпрос "Подкрепяте ли влизането на Сърбия в ЕС?" 52 процента от запитаните граждани са отговорили положително, 24% - отрицателно, 12 на сто са се затруднили да отговорят, а 12% са заявили, че не биха гласували.

През последната година броят на поддръжниците на еврочленството нарасна с 5 процентни пункта, а броят на противниците спадна с 5 процентни пункта. Въпреки това подкрепата към европейския курс на Сърбия остава доста по-ниска спрямо ноември 2009 г., когато за влизане в ЕС да се обявили 73 процента от сърбите.

Болшинството сърби вече искат в ЕС

Анкетата на министерството на евроинтеграцията в Сърбия е проведена в началото на 2018 г. по стандартите на Евробарометър и включва 1050 души на възраст над 18 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    14 6 Отговор
    Очаквайте руснаците да организират още някое убийство подобно на извършеното от тях на сръбския лидер в Косовска Митровица и да платят на идиоти като Шешел да правят размирици. Загубата на Сърбия може да коства главата на джуджето, затова ще лее кръв при комшиите без да му мигне окото.
  • 2 Гост

    6 11 Отговор
    Ако искат да загубят своята идентичност - да влизат. Тяхна воля, на мен не ми дреме.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    И кое според теб е по-добрЕ-ГЛАДЕН НО С ИДЕНТИЧНОСТ ,ИЛИ ДОБРЕ НАХРАНЕН/и с БМВ!/,но БЕЗ ИДЕНТИЧНОСТ?Или пак не ти дреме:)

    Коментиран от #4

  • 4 Абе смешко!!

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Кое ти е добре?!?ГМО то ,което ядеш или старото дръгливо бмв ?!?;земи се скриии някъде!смешник!!

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Абе смешко!!":

    Точно в момента съм на бяло вино "Треминер" и луканка на "Маджаров".Само за храна ,кочествен алкохол и кутия цигари/в къщи,кръчмата си е отделно/ харча по 30лв дневно средно.Това е ПЕРСОНАЛНО!Не зная за какво "дръгливо БМВ ми говориш,след като не си го виждал никога,а в момента и няма как да го видиш защото е в гаража с откачен акумулатор.А не го карам през зимата ЗА ДА НЕ СЕ РАЗДРЪНКА ПО БУЦИТЕ ЛЕД,КАКТО И ДА ГО ПРЕДПАЗЯ ОТ КОРОЗИОННИТЕ ПРОЦЕСИ НА ЛУГАТА.Е смяташ ли че ако беше "раздрънкано" и "дръгливо" щях да се грижа толкова за него?Естествено НИЩО НЕ СМЯТАШ,ЗАЩОТО ТРАДИЦИОННО СИ ИМАЛ ДВОЙКА ПО МАТЕМАТИКА,НО АЗ ПЪК ОПРЕДЕЛЕНО СМЯТАМ ЧЕ ЗАВИЖДАШ НА ВСИЧКО ЩО МЪРДА НА 360 ГРАДУСА!Така ли е бе черепахо такава или ДА?
  • 6 no name no face no number

    0 5 Отговор
    Елате опитайте и ще ви загорчи и на вас
Новини по държави: