8 Февруари, 2018 19:39 5 991 23

Спасиха българи от робски труд във Великобритания

  • великобритания-
  • работници-
  • ферма-
  • корнуол

Полицията освободи около 200 източноевропейци от робски условия във ферма в Южна Англия

Спасиха българи от робски труд във Великобритания - 1
Снимки: Shutterstock

Около 200 имигранти, повечето мъже от Литва, Румъния, България и Полша, са извършвали робски труд във ферма за цветя в Корнуол. Това е било установено след акция на полицията в съдействие със службата за борба с нарушения на трудовите права, предаде ВВС.

Арестувани са двама мъже по подозрение в престъплението "съвременно робство", а трети е задържан като ръководител на криминалната банда.

Властите били обезпокоени от начина на живот на имигрантите и условията на труд. Във фермата била извършена проверка, която довела до полицейската акция. Всяка година в сезона за бране на цветя във фермата пристигали около 200 човека - литовци, румънци, българи и поляци. Ти били настанявани в каравани, паркирани на мястото.

От полицията коментираха, че случаят е изключителен поради големия брой засегнати. Освободените са настанени в специално създаден приемен център, където им се оказва хуманитарна и правна помощ.

Спасиха българи от робски труд във Великобритания

В помощ на полицията са представители на Армията на спасението, общинския съвет на Корнуол, Червения кръст и преводачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в БГ

    80 5 Отговор
    А спасение на българите в България кога?!
  • 2 Патриот

    36 8 Отговор
    Да. Сигурно са работили 6 дена по 10-12 часа за 600лв?
    Дали?
    Сигурно са някой тъмнозелени, които не ги искат там и са решили да ни ги върнат.
  • 3 К.К.

    36 0 Отговор
    Нищо ново, почти на всякъде са така за по 5-6 паунда на час стига да има работа.
  • 4 onq s konq

    13 13 Отговор
    Сега е момента да се появят мобилизиращи лозунги от типа "Спасявайте се от България","Всички към терминал 2","Емигрирайте докато не е късно" и т.н.А също будят основателна завис у редовия българин и реплики на емигранти като напр. "Аз тук съм си добре,вие му мислете там в България"!И нека не забравяме че подобни неща се случват в Зап.Европа и Гърция - дестинация,която основно вълнува българите.Не е трудно пък да си представим как стоят нещата в РУСИЯ...за където почти няма никакви желаещи да работят!
  • 5 Диди

    18 13 Отговор
    Тези българи,като са отишли там,са им казали колко часа и колко пари ще получат. Те сами са се съгласили да работят на това заплащане.Защо тогава са останали да работят в тази фирма?Колко от тях знаят езикът?Или някой е стоял до тях и с камшик ги е третирал?

    Коментиран от #6

  • 6 Я изкарай Гано

    11 7 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Някой търтей са го натирили и той ги е прецакал. Много ясно, при положение, че от години е такава дейността на фермата, работещите в нея да знаят и приемат условията. Някоя конвенция се намесва - Поп Харитонската.
  • 7 Рамбо Силек

    14 3 Отговор
    Казвали са ми,че си бият кръстовете вечер със стръкове коприва.Тежко е да си вадиш хляба надупен..
  • 8 ва еа

    38 6 Отговор
    чисто се взема 300 паунда на седмица като се бачка здравата 6 дни и е адски студ, вятър, дъжд... ще спите без да плащате, но ще давате за ядене, за което ще биете път до селчука им... общо на месец едни 1200 паунда ще изкарвате, но като давате за храна, то ще са по-малко... заслужава си, но само ако сте клошар в булгаристан... ако сте свикнали на адска мизерия, то англия е за вас!

    Коментиран от #10

  • 9 Тимур

    8 2 Отговор
    Тъпанари
  • 10 Гост

    23 7 Отговор

    До коментар #8 от "ва еа":

    Пиши квото искаш, Родината ми беше Булгаристан когато кадъните прескачаха оградите на яничарските казарми на Султана, за да правят"Игри без граници" с новите войници на Султана! Днес е България, ако не ти оттърва, рейсчето-Босфора, и при потомците на яничарите да те обиждат! Анадъмму?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Оппа

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "make":

    Маке, щото теб те броят, потомъка на албанка и българин! А както виждам даже и кирилица не можеш да пуснеш на телефончето! То има, ама маке главичката няма такава екстра! А защо не пишеш по сайтовете на Западна България, или Вардарска македония? Или и твоите не те искат, че намери тук да се изразходваш! Влез в гугъл плей и си изтегли кирилицата! Този съвет е безплатен, щото си ми близнак, и тебе те имат като мене по света! Утре да занесеш цветя на паметника на българския цар Самуил! Лека вечер МАКЕ!ха ха ха!
  • 13 Диди

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "make":

    Абсолютна глупост.Темата,,работа,,е дълга,но на теб ще отговоря накратко. Не е важно откъде идваш,важно е какво можеш,за да постигнеш желаното.Ако стоиш,мрънкаш,не знаеш език,за да представиш себе си...постепенно загасваш и си принуден да приемеш нископлатена работа.
  • 14 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "make":

    Може и да си прав, ама не ровим под дюшека на баба, да и вземем българските документи, да ходим в България за да молим за Европейски паспорт! Ти който ни обиждаш, също имаш такъв български паспорт! Чакай да влезете в Европа, тогава всички албанци ще станат ваши поданици, и след 10 години ще има македонско Косово! Чакай-чакай, с Европа идват и проблемите-албанските!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЖОРО

    12 4 Отговор
    Бедните те!
    Ами нали искахте капитализъм,демокрация,свобода.
    Е,имате ги,защо се оплаквате?
  • 17 Руутнати мозъци

    5 0 Отговор
    Руутнати мозъци, които сами си избират участта. Иначе друго обяснение няма къде сме българите и какви ни упра8ляват.
  • 18 Гост

    6 4 Отговор
    Стига сте пискали поредната фълшива новина влезте в саита на ббс няма такава акция с замесени българи .

    Коментиран от #19, #23

  • 19 ВМОРО

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Напротив. Новината я има в интернет изданията на "БиБиСи", "Дейли Мейл", "Индипендънт", "Дъ Гардиън". А също така и в множество местни(от английския Югозапад) издания. Приложен е и снимков материал, така че съмнявам да е фалшива новина.
    Става дума за литовски, български и румънски работници. За полски не се споменава.
  • 20 Работил в

    8 0 Отговор
    Такова е ,ако искаш работиш ако не идваш тук във България бухаш за 300 паунда и така!!Бил съм във Англия ,работих на полето мога да ви кажа че не е за всеки тая работа!Иска се явява яко дупе и яко дупе е пада.мога да ви кажа че за 5 месеца хвърлих 18 кила.ноаз съм свикнал и Неми правилен впечатление но имаше българи не издържаха и ги изгониха или само си тръгват.Така че нищо ново под английско небе.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 радев

    3 0 Отговор
    ДА СЕ ВРЪЩАТ И ДА ПОРОБВАМЕ ПОЛИТИЦИТЕ
  • 23 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Да, ама от днес/вчера по Новатв оборват сайта на твоя вожд - Винету.
    Сега кой лъже - хората пред камерата или Винету, дето му чакаме европейското благоденствие вече 10 години?
Новини по държави: