18 Февруари, 2018 09:06 1 146 0

Пожар обхвана свещен за будистите манастир

  • пожар-
  • манастир-
  • тибет-
  • будисти-
  • свещен-
  • джоканг

Няма информация за пострадали хора

Пожар обхвана свещен за будистите манастир - 1
Снимка: Shutterstock

Пожар пламна в манастира „Джоканг“ в окръг Лхаса на Тибетския автономен регион, едно от най-свещените места за тибетския будизъм, съобщи „Ню Йорк Таймс“. Няма информация за жертви.

Манастирът е обект от световното наследство на ЮНЕСКО с повече от 1400 години история. Пожарът е бил бързо потушен, посочиха местните власти.

Не е известна причината за пламъците. Държавните китайски медии не дават подробности, а много публикации в социалните мрежи по темата бяха бързо цензурирани, съобщи „Асошиейтед прес“.

Новините за големи произшествия в Тибет, размирен и политически деликатен регион, често са стриктно контролирани в Китай. Инцидентът е станал на фона на подготовката в манастира за прием на посетители за традиционен будистки празник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА