Last news in Fakti

1 Март, 2018 13:05 4 152 52

Путин: Северният флот е най-силният

  • русия-
  • обърщение-
  • владимир путин

Руският президент с обръщение към нацията

Путин: Северният флот е най-силният - 1
Снимка: БТА/AP

Руският президент Владимир Путин даде годишното си обръщение към нацията по време на Федерално събрание, съобщи ТАСС.

В обръщението си Путин заяви, че до 2024 г. в страната му ще има масов достъп до бърз интернет. Той заяви, че страната му трябва да се превърне в лидер в съхраняването и обработката на данни. Според него технологично изоставяне ще доведе до икономическо забавяне.

„Аз съм убеден, че руският Северен флот е най-силния и единствен по рода си, като тази тенденция ще се запази.

Смятам, че трябва да отделим поне 4% от БВП за здравеопазване, но ще положим усилия този процент да достигне до 5. Мисля, че до края на следващата година нашия БВП ще трябва да се увеличи с 1.5 пъти.

През следващите 5 години ние ще трябва да намалим бедността с 50% и да повишим социалното благополучие. Ние показахме, че сме демократично общество със своя свободен и независим път.

Виждаме цивилизационни промени в днешния свят и трябва да сме в крак с тях. Ние искаме до края на следващото десетилетие продължителността на живот в страната да надхвърли 80 години.

Градското развитие трябва да е движеща сила за Русия. Ние трябва да развием средната класа“, заяви Путин.

Той заяви още, че движението за автомобили по Кримския мост ще бъде отворено до няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rodur

    25 6 Отговор
    Ха и показа с какво ще гони краварите
  • 2 Kcaniba

    60 14 Отговор
    Голям лидер е!!
    Не случайно 60% от жителите на ФАЩ и Германия искат го за свай лидер.
    Усраина цялата плаче за него!!
    И колко повече обикновенните хора го харесват , толкова повече медиите, обслужващи и ласкаеща некадърното власт го хулят и плюят.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Гучениба

    19 22 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    И целият свят иска да емигрира в могучая.

    Коментиран от #6

  • 4 Kcaniba

    6 8 Отговор
    Втора е сред ФАЩ- провери ;)
  • 5 mediator37

    14 32 Отговор
    Северният флот е най-силният флот около северния полюс, спор няма. Обаче какъв театър на бойни действия може да се състои там и за какъв чеп им е там силен флот, само те си знаят.
    Като ти опукат столицата и големите градове от юг, изток и запад, като ти спрат петрола от Средна Азия, дръж си го Северния флот за снимка.
    И Чад могат да пуснат две джонки с картечници в езерото Чад и да тръбят- Ние имаме най-силния флот в сърцето на Сахара.
  • 6 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    18 8 Отговор

    До коментар #3 от "Гучениба":

    Спокойно няма нужда от емиграция ,скоро ще съм световен президент или световен властелин както искаш така ме наричайте.
  • 7 Агент69

    13 27 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Кажи ми като на руско говорящ какво му е голямото и къде 60% от САЩ го искат? Това са твои измислици, пък ако го искат да си го взимат, защото каквото и да говорим, вътрешната му политика в Русия куца. Мога да ти дам от проблемни пътища, коррупция, недостиг на училища и детски градини , слаба промишленост като освен воена техника друго не правим. От 18 години обещаха че ще слезнат от газовата игла и нефта, ще произвеждат технологи и т.н, обаче самолетите ни освен воени други света не купува, защото ги няма ! Какво му е великото ако искате си го вземете в България, барем армия ще ви направи.

    Коментиран от #8

  • 8 абе

    28 10 Отговор

    До коментар #7 от "Агент69":

    агент ,откакто той упрвлява : БВП нарасна 13 пъти номинално и 6 пъти реално спрямо 2001г., Русия стана най големият износител на зърно в света, и един от най-големите износител на храни по данни нва Аг.Блумбърг, бедността спадна от 40 млн. през 90-те , на 17 млн живеещи на чертата на бедност /12 %/ -за сравнение в ЕС-20 % В сащ-25% ,в България -71% са под чертата на бедност.Още : Русия иззе пазарите на САЩ на бойни самолети и хеликоптреи и ПРО системи а Росатом владее 65 % от свет.пазар на атомни реактори и технологии.Между другто износа на харни за 2017 г.е по голям от износа на оръжия. Итова не е за 70 години акто в гервания или ЕС въощ еслед войната а от 2001г. и то по време на две чеченски войни икатастрофата от 90-те на Елцин.Това може и да е малко но все пак е е на прав път.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 ссдд

    7 14 Отговор

    До коментар #8 от "абе":

    Има голяма разлика понеже стандарта на живот в Русия е един от най-ниските и бедността в тази държава е коренно различна от бедността в САЩ или ЕС например.

    Коментиран от #12

  • 10 Агент69

    7 11 Отговор

    До коментар #8 от "абе":

    Нарастна благодарение високата цена на нефта, 2010 ако не се лъжа беше пик на руската икономика, даваха толкова кинти руснаците се чудиха какво да правят, ама я ми кажи колко струваше един барел нефт тогава и сега, беше малко повече от 100 доллара, но това не прави него автоматически спасител на икономиката. А сега виж моя статистика, в момента бедноста расте и вече са 22 млн човека. Уничтожени заводи като ЗИЛ, загуби доверието на държави от варшавския договор, допусна да влезнат в НАТО, даде на Китай остров Тарабаров и половината от остров Усурийск, изгуби доверието на инвеститорите можеш сам да провериш в Wikipedia да видиш как Русия се нарежда до Пакистан. Загуба на престиж на образование и не признаване по света, никакви технологии нямаме, американеца за 15 години измисли тесли, айфони, компютри, и други неща от които зависи света, Русия освен оръжия друго не. Аз не казвам че нищо не е направил, направил к , но Русия ако иска да е развита трябва да гледа напред, а не да сравнява как е било през 90те и как е сега, защото САЩ докато пускат коли в вселената и правят планове за колонизиране на марс , ние се гордеем че Гагарин някога е бил първия човек.

    Коментиран от #13

  • 11 Реалноста

    5 12 Отговор
    Путя се е нашмъркал с кокайна от руското посолство
  • 12 има разлика

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "ссдд":

    ама в САЩ бедните са 24 % /70 млн.подаващи годишно молби за купони а одобрени са 55 млн. щото нама повече пари/,А в Русия- 12% , разлика има обаче бедните в САЩ си живеят бедните в Русия си живеят и пхарчат в Русия.Затова има паритет на покупателна способност съгласно която стандарта не е много различен, т.е заплата от 3000 долара похарчена в САЩ е като заплата от 1000 долара похарчена в Русия.
  • 13 агетнт

    18 7 Отговор

    До коментар #10 от "Агент69":

    САЩ пускат коли във всеелната ама на виедо игри.Нещо което руснаците са направили през 60-те години на 20 век.Днес САЩ са един спукан финасов балон.Алън Грийнспан бивш шеф на ФЕД СИ КАЗА:САЩ след 10 години стагнация влязоха в стагфлация /стагнация +ускоР.се инфлация/, поради липса на реална икономика избягала от САЩ още преди30 години и никога няма да се върне.ФЕД ДОРИ спря печатане то на пари защото и тази мярка се изчерпа без резултат и големите кредитори като Китй и Русия се отказаха да купуват америк. облигации, вече ги разпродават.А за технологиите-зависи коио техноголи -всичко се призвежда в Китай-САЩ внасят от там 99 % от електрониката бяла и черна техника, по отношение на ВПК Русия е с 15-20 години напред според америк.разузнаване.Така че не се тревожи за Русия.А и още нещо показателно от 2000г насам несависимо от цените на нефта Русия приключва всяка годита с търговски излишък около +200 млрд.долара годишно /износ-внос/ оттам излишък по текущата сметка+115 млрд.долара, САЩ -търговски дефицит -890 млрд.долара , бюджетен дефицит -1 трлн.долараи нетен външен дърлг 21 трлн. долара /130 % от хартиеният имБВП/.За китай въобще няма смисъл да се говори.
  • 14 Реалноста

    7 16 Отговор
    Бягай си в ру кочината нали е рай какво правиш тук нали има разлика
  • 15 до Баба Ванга

    5 6 Отговор
    Нека Баба Ванга да каже кога Русия ке се оправи ?

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Kcaniba

    7 4 Отговор
    Сжроснята страда.
    Истината им вади очите.
  • 17 Велика русия

    14 4 Отговор
    Нали беше тежко болен ,какво стана а !!Живи здрав си е Путин .
  • 18 Ванга

    6 13 Отговор
    Русия ще се оправи Когато Китай граничи с Украйна

    Коментиран от #36, #50

  • 19 Баба Ванга

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "до Баба Ванга":

    На куково лято.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Реалноста

    5 6 Отговор
    Нашмъркал се е с дипломатическа кока и ги говори едни русия демократично и свободно общество СИРИОЗНО ха ха ха
  • 22 USA

    6 8 Отговор
    Забършете го джуджето че се покапа.
  • 23 Баба Ванга

    8 12 Отговор
    Русия ще се оправи когато Владимир В. Путин легне до Владимир И Ленин
  • 24 Баба Ванга

    8 7 Отговор
    България скоро ке се оправи но русия никога.

    Коментиран от #25

  • 25 Кcaniba

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "Баба Ванга":

    Това си го пропуснала, докатоси пракюлотитя
    Статус 6 -
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%81-6

    Коментиран от #27, #34

  • 26 Реалноста

    2 4 Отговор
    Википедия сериозно та в тази статия до 1 час всеки може да добави неща от сорта плъхове мутанти пилотират су 67

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кcaniba

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Реалноста":

    Тогава гледай в Ютюб речта на Президента Путин пред Министерският съвет.
    Той е най върховният орган, говори не само за тази система, но из аредица други.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 набитото око

    8 5 Отговор
    Русия и Китай отдавна имат явно военно и икономическо превъзходстно над САЩ.Вече и натовските им партньори пазаруват военна техника от Русия.Евтина и надеждна. САЩ отдавна не са военен и икономически фактор в този свят.

    Коментиран от #33

  • 31 Реалноста

    6 8 Отговор
    О Боже НАТО Е НА 30 минути път с кола от тролската централа в питер ватенките ни занимават колко велика била ру кочината
  • 32 ХаХа

    5 8 Отговор
    Дерзайте братушки може да сте голи и боси, ама флота ви най-силния. Ние на това му викаме на гол тумбак чифте пищови.
  • 33 ХаХа

    2 5 Отговор

    До коментар #30 от "набитото око":

    Окото ти набито ли е или избито. Щото нещо не виждаш добре. Я прочети малко статистика какъв е военния бюджет на САЩ и на Русия. И не връзвай Китай към Русия. Не е сигурно, че няма да се съюзи със САЩ. Те нямат обща граница.....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Реалноста

    5 3 Отговор
    Китай има 4 пъти по голям военнен бюджет от русия а САЩ 4 пъти по голам от русия и китай на куп

    Коментиран от #37

  • 36 Кcaniba

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ванга":

    бабе, питай баба меркел, скоро Одесса и Луганск ще граничат с България!!!
  • 37 Кcaniba

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "Реалноста":

    Това е на входа.
    На изхода Русия има впъти по силна и ефективна армия от всички взети заедно!!!
    ахахаххахахахахаххахахахахах
    Сами се обезмисляте
  • 38 ген Савов

    4 7 Отговор
    Видяхме я на 7 февруари колко е силна 100 рашковци груз 200 за 0 янки на вревето поне го докарвахте до 3 рашковци за 1 немец сега сте пълет смях

    Коментиран от #40

  • 39 Реалноста

    3 6 Отговор
    Че то северният им флот е най силен в русия още от 1905 от как Япония им потопи флота за открито море от тогава до сега руския флот е само за брегова одбрана
  • 40 Кcaniba

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "ген Савов":

    ген дер савов
    в Донецк Ейрпорт 2014-2015 - 500 от вашите гендъри сте копали
    500 на 5!!!
    Брааа!!!
    Сега в Гита имате малко груз 200
    продължавайте
  • 41 Реалноста

    3 3 Отговор
    По канал красная звезда ли го чу или от онези в ру весна избягалите от руското карлуковци
  • 42 ген Савов

    1 7 Отговор
    Специално за боя в дотецкото летище Украинските киборги загубиха 96 човека а донецките ихтамнетовци 122 това го каза дори гиркин Стрелков

    Коментиран от #45, #47

  • 43 Петър

    1 1 Отговор
    Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахах
  • 44 Kavkaz

    5 2 Отговор
    Каквото и да пишем тук си е ала бала българите са най зле икономически трябват яки заплати на тоя народ яки пенсии за майките и бащите ни а не свгашните подигтавки
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Я ЛЮБЛЮ ТЕБЯ РОССИЯ ! СНОВА И СНОВА !

    7 4 Отговор
    СИЛНА, НЕПОБЕДИМА И НЕПОКОЛЕБИМА ! ВСТАВАЙ В ПОЛНЪЙ РОСТ ! ГДЕ РОССИЯ, ТАМ И Я И НА ВСЕГДА ! СЛАВА РОССИИ, СЛАВА СССР !
  • 47 селянин

    5 1 Отговор

    До коментар #42 от "ген Савов":

    На летището в Донецк,са намерени 573 индианци и негри,без отличителни знаци..P.S.Едуард Батурин..никой не ги потърси и всичките в една яма,там са.. иди да ги бройш..
  • 48 Доктор

    1 2 Отговор
    Путя не смесвай кока с боряшник говориш повече глупости и от Хрюшчов
  • 49 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    и нови годишни смехории.ще вдигнели бвп за една година 1,5 пъти!!!смяххх!!!щели да намалят пак бедността.то остана ли бедост бе другарю путин?ти всяка година така мощо я намаляш,а тя расте ли расте!!!!!!и били демократични,даже силно демократични.в русия спокоино може да избираш президент когато гласуваш за путин или путин!демократична работа .

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Трол

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "стоян георгиев":

    Десо ма, ти кво си се разцирикала пак? Ти каза, че Русия ще фалира през 2017 г. значи няма вече Русия, нали?
  • 52 Да да

    0 0 Отговор
    Абе тия китайци много прости! Няма да идат в развита Русия,дето им е до оградата,а се пънат до скапаните САЩ! Веднага руската трол команда да им подскаже :)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания