25 Януари, 2012 08:27 1 206 0

В САЩ освободиха българина, откраднал самоличност

  • дойчин кръстев-
  • самоличност

Българинът Дойчин Кръстев, който беше осъден в САЩ за това, че е използвал самоличността на убито дете, излежа присъдата си и бе предаден на американските имиграционни власти, които ще преценят дали да бъде депортиран, предаде АП.

През 2010 г. Кръстев се призна за виновен в паспортна измама и кражба на самоличност. Той поднесе извинения на семейството на Джейсън Робърт Евърс - момченце, което е било убито на 3-годишна възраст при опит за отвличане през 1982 г.

Българинът не е замесен в убийството. Кръстев е син на известно българско семейство, роден е в Съветския съюз, пристига в САЩ пред 90-те години, за да учи. Две години живее в дома на Майкъл Хороуиц, бивш юрист от администрацията на Рейгън, който се познавал с родителите му.

Кръстев завършва известна вашингтонска гимназия, но след това отпада от колежа и изчезва. Дирите му се губят, въпреки че Хороуиц се опитва да го намери с помощта на частен детектив.

Междувременно Кръстев заживява нов живот, казват американските власти. През 1996 г. получава номер на социална осигуровка, използвайки рожденото свидетелство на загиналото дете. През 2002 г. получава американски паспорт. Купува имоти в Орегон и в Айдахо, минава дори през проверка за съдимост и работи като следовател в Орегонската комисия за контрол върху алкохола.

Всичко рухва през 2010 г. при рутинна проверка на Държавния департамент, при която се прави сверка на издадени паспорти със смъртни актове. Кръстев е арестуван, отказва първоначално да посочи истинското си име, но е разпознат по вестникарска снимка от свой познат.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА