Last news in Fakti

17 Март, 2018 18:17 2 058 1

Меркел защити търговския излишък на Германия

  • ангела меркел-
  • германия-
  • излишък-
  • търговия-
  • сащ

В Германия има голямо търсене на стоки

Меркел защити търговския излишък на Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Германия се опитва да поощри вътрешното потребление, за да компенсира силния си износ, но същевременно иска голямото търсене на стоките й да се запази, заяви канцлерът Ангела Меркел, предаде „Ройтерс“.

Меркел каза, че търговският излишък на Германия, който президентът на САЩ Доналд Тръмп подложи на атаки, намалява поради увеличаващото се вътрешно потребление, както и че правителството в Берлин ще продължи с усилията си да подпомогне тази тенденция.

Определени фактори, засягащи търговските баланси - като например цените на петрола и колебанията на валутните пазари, са извън контрола на Германия, отбеляза канцлерът. „Разбира се, търговските излишъци показват, че нашите стоки се търсят. И ние, естествено, искаме това да остане така и в бъдеще“, добави Меркел.

Германският министър на икономиката Петер Алтмайер ще посети Вашингтон, за да настоява за изключение от митата на САЩ върху вноса на стомана и алуминий, като това ще стане в контекста на по-широки усилия на ЕС за отмяна на американските търговски рестриктивни мерки. Има опасения, че може да избухне търговска война между САЩ и Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    4 3 Отговор
    Ако не сте в ес и еврозоната да си продавате нещата чрез веригите, .... Жална ви майка. Я си представете че германия трябва да се върне към марката но има и евро? Еврото ще падне а марката ще подскочи , т.е износът им ще се срине и ще обеднеят
Новини по държави: