Last news in Fakti

3 Април, 2018 15:52 4 986 5

Косово се хвърли срещу Турция

  • косово-
  • рамуш харадинай-
  • турция

Рамуш Харадинай отговори на Реджеп Ердоган

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай отвърна на критиките на турския президент Реджеп Ердоган, съобщи B92.

Ердоган атакува Харадинай през миналата седмица. Тогава той го призова да поеме отговорност за депортирането на шестима гюленисти в Турция. Турският президент отправи заплахи към политическата кариера на премиера.

„Никога не съм се месил във вътрешните работи на Турция. Ние обаче не питаме как да действаме във вътрешните си работи. В Косово сами вземаме решенията си. Това трябва да е ясно на всички“, заяви Харадинай.

През миналата седмица в Косово арестуваха шестима души, свързани с организациите на Фетхулах Гюлен, които Анкара счита за организатори на опита за военен преврат в страната. В последствие те бяха депортирани.

Харадинай разпореди уволнението на министъра на вътрешните работи и шефа на разузнаването, които не са консултирали депортациите с него. Това предизвика недоволство от Ердоган.

Харадинай поиска разследване по случая. Той нареди и консултации със съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    12 11 Отговор
    още 1 пионка на Ами.хахахаах тея са си дали задниците под наем на Ами

    Коментиран от #4

  • 2 xaxaxa

    6 10 Отговор
    ами да, ако ти си албанец и той американец, да, но ако ти си турчин и го дадеш под наем на руснак, това вече като човек те повишава !
  • 3 Както винаги

    9 6 Отговор
    Тъпи и упорити...албанци....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Диди

    4 2 Отговор
    Абсолютно правилен отговор е дал премиерът.Ердоган се меши във вътрешните работи на държавите.По телевизията дадоха жената и синът на един от депортиралите.Отнесъли се доста грубо към нея(имаше белези на ръцете й),а синът й,който изглеждаше като малолетен,били са го,показаха белези на гърдите му.Е как стават тия неща,Ердоган да се меси до такава степен?