Last news in Fakti

2 Април, 2018 16:25 2 287 2

Ивица Дачич: Сърбия няма да признае Косово

  • ивица дачич-
  • сърбия-
  • косово-
  • признае-
  • министър

Напрежение между Сърбия и Косово

Ивица Дачич: Сърбия няма да признае Косово - 1
Снимка: БТА/ AP

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви, че няма постигнато споразумение за признаване на независимостта на Косово, което да позволи на страната да получи място в ООН. Това предава електронното издание на белградския вестник Kurir.

„Сърбия няма интерес от изострената ситуация, която трябва да се успокои, за да се приложат договореностите, постигнати в Брюксел", подчерта Дачич.

Според него критерий за волята на косовското правителство ще бъде 20 април 2018 г., когато Прищина трябва да започне да изпълнява поетите ангажименти към Сдружението на сръбските общини в Северно Косово.

Косово обявява независимостта си на 17 февруари 2008 година. През октомври 2008 г. по инициатива на Сърбия ООН сезира Международния съд в Хага с искане той да се произнесе дали едностранно обявената независимост от страна на Прищина не противоречи на международното право. На 22 юли 2010 г. съдът излиза с решение, че този акт не е в нарушение на международното право.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балканджи Йово

    4 17 Отговор
    А къде ще ходи интересно. Ще признае и още как. Освен, ако иска да се смали и с Войводина.

    Коментиран от #2

  • 2 емиии

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Балканджи Йово":

    Да бе верно и на България и се смалява така да знаеш.
Новини по държави: