Last news in Fakti

4 Април, 2018 15:40 4 295 9

Сърбия иска още МиГ-29 от Русия

  • сърбия-
  • миг-29-
  • русия

Страната очаква нова доставка

Сърбия се нужда от още изтребители МиГ-29 и се надява да ги получи от Русия и Беларус. Това заяви сръбският военен министър Александър Вулин, цитиран от slovodel.com.

Вулин се надява самолетите да бъдат доставени максимално бързи и безвъзмездно.

Сърбия вече обяви, че няма да гони руски дипломати. Страната не иска да участва в кампанията, покрай обвиненията срещу Кремъл за случая с отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал.

През октомври Русия предостави на Сърбия 3 самолета МиГ-29 Споразумението е Белград да заплати само ремонта на машините.

Сръбски пилоти вече преминаха обучение в Русия. Очаква се изтребителите скоро да бъдат демонстрирани. Сърбия очаква още споразумения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сърбин

    17 27 Отговор
    Аз пък искам Москвич - самы лучший трактор в мире!

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    10 15 Отговор

    До коментар #1 от "сърбин":

    Не само в мире- и във войне!
  • 3 русия е джудже

    9 36 Отговор
    Сърбия се нуждае от още летящи руски тостери.Събите явно са мазохисти.
  • 4 ами ние

    47 7 Отговор
    Ами така е, който си знае интереса ще му подаряват самолети и ще му помагат, пък който се е изтропал там дето преди е целувал(като нас)ще го имат за втора категория. Сърбите скоро ще влязат и ще си вземат Косово, а който им се опре ще яде бой от тях и руснаците. Ще се надяваме да не се окажат много злопаметни заради коридора дето дадохме на НАТО(без изобщо да сме членове), и Путя едва ли ще ги остави да ни направят нещо, добре че е мъдър и руснаците въпреки всичко ни приемат за братски народ.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 гост

    9 28 Отговор
    Да искаш доброволно Миг-29 е все едно да искаш летящ Москвич .
  • 6 Иванов

    8 25 Отговор

    До коментар #4 от "ами ние":

    Абе сопри се, бе, лонгур. Ти знаеш ли какво направиха тези в Македония??? Не знаеш? Вземи чети и се ограмотявай. Да живее Албания, а сърбите да си бегат в Русия!

    Коментиран от #7

  • 7 kiro

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Не си уред дедо камене
  • 8 Джвръъъц

    5 13 Отговор
    Сръбето май искат да берат руско жилезо без парш?!
  • 9 Голем смях

    7 10 Отговор

    До коментар #4 от "ами ние":

    Голубчик,ако сърбите се опитат да направят нещо с Косово,то може би от Сърбия нищо няма да остане.Войводина си е чисто унгарска област ,населена с унгарци и подарена на сърбите от Англия,Франция и САЩ след първата световна война.Като нищо може да отиде в Унгария.Западът създаде Югославия и дълги години беше галеното дете.А сърбите не са тъпи да залагат на бита карта като Русия.И между другото,хапчетата ти не ти действат.Смени си психиатъра.
Новини по държави: