Last news in Fakti

9 Април, 2018 15:51 3 522 8

Москва: Няма химическа атака в Сирия

  • русия-
  • сирия-
  • сергей лавров-
  • хомс-
  • източна гута

Сергей Лавров каза, че руски военни специалисти не са открили следи от химическа субстанция в Дума

Москва: Няма химическа атака в Сирия - 1
Снимка: БТА/АР

Руски специалисти, пратени на разследване в сирийския град Дума, където сирийският режим е обвинен, че е извършил химическа атака на 7 април, не са намерили никаква следа от химическа субстанция, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, предаде AFP.

"Нашите военни специалисти отидоха на място. Те не откриха нито една следа от хлор или от каквато и да е химическа субстанция, използвана срещу цивилни", каза Лавров.

Той заяви, че твърденията, че сирийското правителство е извършило газова атака, са фалшиви и са провокация.

Лавров допълни, че Русия нееднократно е предупреждавала, че се готви такава провокация за обвиняване на Дамаск в използване на химическо оръжие, предаде ТАСС.

Министърът се обяви за честно разследване на съобщенията за предполагаемата химическа атака в Дума.

Постоянният представител на Русия в Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) Александър Шулгин пък днес каза, че сирийските власти са предавали в ОЗХО и в Съвета за сигурност на ООН данни за готвещи се провокации с използване на хлор в Източна Гута.

ОЗХО днес изрази сериозно безпокойство от предполагаемата химическа атака в Дума, предаде Ройтерс. Организацията каза, че събира всичката информация, която е на разположение относно това нападение.

"ОЗХО извършва предварителен анализ на информациите за предполагаемо използване на химически оръжия, още щом тези информации се появиха", заяви генералният директор на организацията Ахмет Узумчу. Той каза, че ще бъдат събрани още елементи, за да се установи дали са били използвани химически оръжия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Великая русия

    13 26 Отговор
    Владимир Владимирович е висок 1.97 и който твърди че е жуже е фашист империалист тоже!Бля....
  • 2 ГОСТ

    28 2 Отговор
    ОЗХО извършва предварителен анализ на информациите за предполагаемо използване на химически оръжия. КАКВИ АНАЛИЗИ ПРАВИТЕ ОТ ТОПЛИТЕ СИ СТОЛЧЕТА СЕГА ДУМА Е СВОБОДНА ВЪРВЕТЕ НА МЯСТО ДА РАЗСЛЕДВАТЕ С АПАРАТУРА А НЕ ПО СНИМКИ И ТВ СЕРИАЛИ.
  • 3 Рубладжийче

    5 33 Отговор
    Разбира се, че няма, нали руснаците са поддръжници на животното Асад. Няма да го издадат я!

    Коментиран от #7

  • 4 джендъри лъжливи

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Сензационно разследване разкрива истината по случая "Скрипал"
    Диляна Гайтанджиева представи факти, които свидетелстват за незаконната и опасна дейност на биологическите и химически лаборатории на САЩ
    Публикувана: 9 Април, 2018 12:18
    0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 189
    Сензационно разследване разкрива истината по случая "Скрипал"
    Мария Атанасова
    ШРИФТ ПЕЧАТ

    Представяме новото разследване на българската разследваща журналистка Диляна Гайтанджиева, което представя множество факти свидетелстващи за незаконната и опасна дейност на биологическите и химически лаборатории на САЩ.

    Информацията представена в него разкрива разработките на биологическо оръжие на САЩ в лаборатории, действащи под прикритието на медицински центрове в 25 държави от Близкия Изток, Юго-Източна Азия, Африка, Грузия и Украйна. Новото сензационно разследване е продължение по темата, която българската журналистка изучава подробно и в детайли, за да представи обективната истина, която касае безопасността на целия свят.

    В мащабното и задълбочено разследване на Диляна Гайтанджиева е разкрита и нашумялата напоследък тема, станала известна като „делото Скрипал“.

    Шокиращите данни представени в разследването показват, че именно Пентагонът и американските власти възможно са замесени в случая с „ делото Скрипал“, тъй като лабораторията Портън Даун, недалеч от която бяха открити в безпомощно състояние отровените баща и дъщеря Скрипал , всъщност отдавна е част от програма
  • 5 Не глеам таувизия

    13 0 Отговор
    Да те сирийските войници на Асад са на няколко стотин метра от "атаката" без противогази и чакат да духне ветъра към тях.... Хахаххах...тия анимационни репортажчета на белите фесове им се смее цял свят от година... Който вярва на тия кретении си е за хоспитализация:D
  • 6 Бесен Язовец

    6 0 Отговор
    Лъжат западните имперялисти защото искат да убиват мюсулмани от алчност
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 KOREKTOR

    8 0 Отговор
    За #3 Рубладжийче

    ПО-ТЪПО ЖИВОТНО ОТ ТЕБЕ НЯМА БЕ ГОВЕДО.

    П.П.

    ФАКТАДЖИИТЕ НЕ МИ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРИТЕ.

    СПОРЕД ВАС КОЗЯШКИТЕ ДЕБИЛИ МОГАТ ДА СА ЗООЛОЗИ, А АЗ НЕ.

    ТАКА ЛИ?

    АЙДЕ ДЕ!!!

    ЗА ДЕБИЛИТЕ НА КОЗЯК МОЖЕ, ЗА ДРУГИТЕ НЕ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания