10 Април, 2018 10:15 6 214 10

Турци масово бягат в Гърция

  • турция-
  • гърция-
  • бегълци

Това се случва в момент, когато двустранните отношения се намират на най-лошото си ниво за последните десетилетия

Турци масово бягат в Гърция - 1
Снимка: БТА/АР

Все повече турски граждани търсят убежище в Гърция и това се случва в момент, когато двустранните отношения се намират на най-лошото ниво от последните десетилетия, пише германският в. "Цайт", в публикация, цитирана от гръцкото издание Нюз.ин.

Под заглавие "Новите бежанци в Гърция идват от Турция" вестникът отбелязва, че "след опита за преврат хиляди турци търсят убежище в изобщо нелюбимата съседна страна. Отношенията между двете страни чувствително се влошават".

"Цайт" помества данни от Евростат, които показват, че "миналата година държавите членки на ЕС са регистрирали 14 640 молби за убежище от турски граждани - 44 на сто повече в сравнение с 2016 г. Германия е била най-популярната дестинация за тях с 8025 молби. На второ място е Гърция - с 1820 молби за убежище - брой десет пъти по-голям от предходната година".

"За Гърция растящият брой молби за убежище е особено деликатен въпрос, тъй като той подсилва вече съществуващото напрежение между двете съседни държави. Атина и Анкара спорят от години по въпроси, свързани с границите и остров Кипър. Двустранните отношения се намират на най-ниското ниво от последните години", пише още "Цайт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    15 7 Отговор
    "масово"НЕ Е ЛИ ДОСТА ПРЕЕКСПОНИРАНО?

    Коментиран от #3

  • 2 koпа

    12 19 Отговор
    Поредната антитурска пропагнда,чакаме с нетърпение и следващите.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 гост

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ами сравни го с молбите в България , където би било по-нормално да са ! Но при "топлите" отношения в момента , вероятността да ги върнат обратно е почти 100 % ! За разлика от Гърция !

    Коментиран от #7

  • 4 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "koпа":

    Ама много бързо взехте да ги учите кремълските уроци , а ??!! Значи Турция , това е Ердоган и друго не може да бъде посмъртно , а ??!! Ееее , ще има нов Ататюрк , ама да видим дали няма да е от по източна Турция !!
  • 5 касапина

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "koпа":

    Сайта обикновено толерира турската пропаганда.не виждам нищо антитурско в статията.
  • 6 Ники

    14 5 Отговор
    Хората избират там където е ДЕМОКРАЦИЯ!
    Аман от диктатори и навляци в световната сцена
  • 7 goni

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    При нас нямат шанс! Прав си! Не би трябвало да е така, ама за съжаление! Вече имаше прецедент при който бегълци от Турция, бяха върнати обратно там по-най бързия начин и без съдебно решение!Това си е жива проба отвличане! Ама, както обикновено! Щом е издадена заповед от най-високо ниво! На кого му пука за правото! И ние сме една правова държава.....!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасан

    3 4 Отговор
    Ами това са сигурно гюленисти или симпатизанти на ПКК...нормално си е ..те не са някаква опозиция или граждански организации ами терористични организации
  • 10 незнайко

    3 3 Отговор
    ТОВА Е ОТДАВНА ПРЕМИСЛЕН ПЛАН, ЗА РАЗСЕЛВАНЕ НА ТУРЦИТЕ ! Балканите и Европа продължават да си заравят главите в пясъка и да се правят, че нищо нередно не се случва ! Почти 10 милиона са турците в Европа. Джамиите никнат като гъби ! ХРИСТИЯНИ осъзнавайте се докато не е станало прекалено късно !!!
Новини по държави: