Last news in Fakti

14 Април, 2018 12:37 1 914 3

Ударите по Сирия могат да помогнат на терористите

  • сирия-
  • сащ-
  • удар-
  • мнение

Ракетните удари на САЩ и съюзниците им, нанесени тази нощ над Сирия, няма да окажат влияние върху сирийската армия, но могат да бъдат използвани от терористичните групировки за тяхното предислоциране преди да преминат в настъпление е мнението на руски военни специалисти. „Обектите, по които американците и техните съюзници нанесоха удари, не играят решаваща роля по отношение борбата с тероризма и потенциала на тези групировки „на земята”. Не е изключено на фона на ракетните удари, нанесени от САЩ, редица радикални групировки да се опитат да преминат в тактическо нападение”, казва военният експерт Виктор Мураховский.

Ударите на САЩ и съюзниците им не бяха нанесени по руски обекти в Сирия, което говори за това, че американците са чули предупреждението на руското военно министерство, че последните ще свалят ракети, ако те са насочени и застрашават руските военни в Сирия, допълва Мураховский.

Експертът не се наема да прогнозира дали ракетните атаки ще се подновят в близко време, като допълва, че подобно решение ще се взема в зависимост от политическата обстановка. „Трудно е да се прогнозира, като се има предвид, че подобни решения се намират в политическата сфера. Никакви военни изгоди от тези удари нямаше. Днес видяхме един военен PR ход. Дали ще решат да го повторят или не, е трудно да се каже”, казва Мураховский.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАД

    23 1 Отговор
    Много ясно нали това е целта на тръмпомера. Както направиха и в другите държави(Либия, Ирак и т.н.) и като изсмучат каквото могат, оставят една пустиня от руини след себе си, за да бъде оправлявана от новия режим на терористите.
  • 2 Ник

    12 0 Отговор
    Те янките оставиха ислямска държава да се развива и да отслаби Сирия. После много по лесно ще сменят управлението, удобно на тях. Ще си вземат и хонорара.
  • 3 DEJAVU

    8 0 Отговор
    НАЛАГАНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯ = СМЪРТ И РАЗРУХА! - Новия световен ред на ЗАПАДА за Унищожение на Човечеството!!!