Last news in Fakti

16 Април, 2018 08:12 2 134 16

САЩ обявяват нови санкции срещу Русия

  • сащ-
  • русия-
  • сирия-
  • башар асад-
  • санкции-
  • ники хейли

Мерките ще бъдат въведени на първо място срещу руски компании, които са свързани с Асад и с използването на химически оръжия

САЩ обявяват нови санкции срещу Русия - 1
Снимка: БТА/АР

Вашингтон ще обяви нови санкции срещу Москва заради подкрепата на Кремъл за режима на Башар Асад в Сирия, предаде BBC с позоваване на постоянната представител на САЩ в ООН Ники Хейли.

По думите на Хейли, те ще бъдат въведени на първо място срещу руски компании, които са свързани с Асад и с използването на химически оръжия.

"Асад знаеше, че Русия го подкрепя, знаеше, че Русия ще го защити в ООН и Асад постъпи безразсъдно, използва го по най-агресивен начин. Трябва да сме наясно ,че не можем да допуснем каквато и да било употреба на химическо оръжие", коментира Хейли.

Тя опроверга информациите, че президентът Доналд Тръмп смята да изтегли американските военни от Сирия в рамките на шест месеца.

По-рано пресаташето на Белия дом Сара Сандърс обяви, че президентът Трмъп иска възможно най-скоро американските военни да се върнат от Сирия, но уточни, че мисията на САЩ остава непроменена - унищожаване на "Ислямска държава" и създаването на условия, при които възстановяването на групировката да бъде невъзможно.

По думите й Вашингтон очаква от съюзниците си да поемат повече отговорности по сигурността в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    28 8 Отговор
    Държавата избила с атомни бомби стотици хиляди цивилни е загрижена за употреба на хим. оръжие.
  • 2 Справедлив

    22 6 Отговор
    Нещата съвсем отиват на зле...колко ли ще ги търпи Русия още-един Бог знае. Под измислени обвинения и лъжи САЩ пак се правят на всесилни-а това води до още по-голямо напрежение. На някой няма да му издържът нервите и ще стане мазалото-само заради американската алчност и арогантност.
  • 3 tost

    11 6 Отговор
    Ако някой си мисли,че третата световна не е започнала,просто се лъже. В момента Русия е силна във военен аспект и слаба икономически,но ако намери правилните съюзници Индия и Китай,краварите ще си седнат на меките си части.
  • 4 Пешо

    5 16 Отговор
    Санкции докрай!
  • 5 Еее

    11 7 Отговор
    Брее изглежда че всички намразиха САЩ!
  • 6 анонимен

    6 2 Отговор
    държавите от бившия СССР дали спазват санкциите?
  • 7 Барчо

    18 4 Отговор
    Американците гонят само и единствено собствените си интереси, а те са продажба на оръжие. Как обаче ще се продава оръжие в мирно време? Затова трябва да се запали военен конфликт. И ако може да продаде оръжие и на едните и на другите е най-добре. Жертвите са без значение. Открай време почти единствения повод да нападнеш друга държава е да я обвиниш в използване на химическо оръжие. През 2014 г международна комисия по покана на Асад прекопа цяла Сирия за химическо оръжие и то беше унищожено. В тази комисия влизаха представители на Америка, Англия, Франция, Германия и др. През тази 2014 г тя представи протокол подписана от всички тях, че на територията на Сирия вече няма каквото и да е химическо оръжие, както и условие за производството и. Сега бомбандират 4 летища и две сгради, едната от които е била използвана за производство на лекарствени препарати.
    Прав е № 1. Държава, която си е позволила да избие хиляди с двете атомни бомби, милиони с химическо оръжие във Виетнам и която не си е сменила политиката няма да прави и сега нещо по-различно.
  • 8 Барчо

    13 5 Отговор
    Третата световна чука на вратата. Дали ще и отвори някой? Този път Путин отстъпи на смешника за да не се повтори смешката със СК. Другия път дали ще бъде сговорчив? Дали не му е казал, че ще е за последно?
    Абсолютно ясно е, че всичко е договорено. Бомбени са 4 летища и всички ракети изстреляни към тях са свалени. 100% успеваемост!?!? Нито една не долетяла. Най-далечната е свалена на 28 км, а най-близката на 12 км от летищата. Красиви, умни и нови. Да добавим и че едната струва 1.8 милиона долара!!! Значи и скъпи. Ма неефективни. Смешника си беше бизнес мошеник и такъв си остава. Дано не плати света с цената на война!

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Бесен Язовец

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Каква война те гони пък теб бе, троле путиноиден ? Кой с кого ще воюва, Русия с Америка ли ? Няма да я бъде тая, тез които си делят баницата, няма да тръгнат един срещу друг, а и да знаеш, че всички големци от руската върхушка имат недвижимост в гниещия запад и децата им се учат и въртят бизнес там и дори там ги пращат да раждат. Така, че не реви тук кът вдовица за ..й, кът не ти са ясни някой работи.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    То това им е надеждичката , само съюзници сънуват , де Китай , де Индия , а не им влиза в тъпите кратуни , че Китай има стокооборот със САЩ повече от цялата руска икономика и няма да го застраши даже заради кефа на някой си дето му се щяло "краварите" да го закъсат , ама други отдавна са закъсали и става по-зле , 1991 и Горбачов ще им се види приказка след новата "перестройка" !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    !00% успеваемост , ама на руската излагация !!! Да ти припомня кой ден преди това се пъчеше "ВСЯКА РАКЕТА И ВСЕКИ ИЗТОЧНИК ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕН" !!!! Какво унищожиха и то от некакви си 100 ракети??!! Ами ако пуснат 1000 или 10 000 ?? Или до толкова ти стигат възможностите да смяташ , а ? Повече от 100 няма на сметалото , а !! Такива сте елементарни , руснаците на втория ден са фалирали при сериозна инвазия , а "ядрените" дето ги сънувате само ще ги сънувате , щото на Путьо и сие им се живее и то добре , а не по дупките и такива глупости ги сънуват простите тролове , а те си въртят далаверите със запада и само промиват мозъците на поданниците с "врага" , та да не забележат , че от свинското със зеле ядат само зелето !!!

    Коментиран от #16

  • 13 Диди

    3 7 Отговор
    Алуминиевият завод Русал е загубил с акциите си на борсата в Хонгконг с 30%.Сега руснаците ще са щастливи,тъй като санкциите не им вредят.
  • 14 СССРБАРЕТА

    5 2 Отговор
    Ах вие джендъри гъзолизци!!! Защо дебелите не пуснаха една умна ракета да убие Асад както направиха с кадафи!!! Нали бил животно според боядисаният дърт, и нали лично той бил убиец На собствения си народ!!! Защо на такова хте една руска база, защо не атакувахте дори сирийската армия!!! Защото много добре знаете че Русия е незаобиколим фактор джендъри!!! Така че имате Утешителна награда стари неизползвани сгради една от които е използвана за разработка на лекарства честито!!! Ние много добре знаем че сте питали дали може да стреляте по тия празни сгради и путиновия казал Добре само се успокойте и гледайте да няма жертви!!!
  • 15 Левски

    3 2 Отговор
    И какво стана сега, като теглим чертата руснаците па победители! Тая Хейли толкова злобна че ще се откъсна някоя жила от врата!!!
  • 16 СССРБАРЕТА

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    ще пусна 1000 или 10000 я се осъзнай бе gender това да не ти е електронна игра! Ако Путин им прати един тоПол M ядрена бойна глава и няма да има смисъл да цели нито кораби нито самолети Достатъчно е да оцелее само Средиземно море ха-ха-ха всичките краварски кораби ще изчезнат Но лошото е че такова цунами Ще се вдигне че ще издигнат маса хора по бреговете на Турция Близкия изток и Египет!!! Само направи сравнение с американските противоракетни системи patriot в Япония които не свалиха нито една севернокорейска ракета и тогава пак Ела да приказваш глупости