19 Април, 2018 14:30 1 511 4

Децата на Найджъл Фараж имат... немски паспорти

  • найджъл фараж-
  • германия-
  • великобритания-
  • паспорти-
  • немски-
  • деца

Любопитна подробност за децата на британския политик

Децата на Найджъл Фараж имат... немски паспорти - 1
Снимка: БТА/ AP

Найджъл Фараж, който бе основен политически играч в излизането на Великобритания от Европейския съюз, разкри, че две от децата му имат немски паспорти, предаде „Политико“.

Лидерът на Британската партия на независимостта има четири деца, като две от тях имат както британски, така и немски паспорт. Бившата съпруга на британския политик Кирстен Мер е германка. През миналата година стана ясно, че двамата са се разделили.

Попитан дали децата му имат и немски паспорти, Найджъл Фараж отговори: „Да, така е. Връзката им с германската страна на семейството е много важна, но що се отнася до футбола, повече от ясно е коя държава подкрепят те“.

През 2016 година Найджъл Фараж беше забелязан в германското посолство в Лондон. Тогава юзър в социалната мрежа Фейсбук написа, че е видял Фараж да чака на опашка, най-вероятно за осигуряване на двойно гражданство на семейството си.

Попитан след това за случая, Найджъл Фараж отговори на репортерите, че „не е тяхна работа“ какво е правил в посолството. Фараж беше един от хардлайнерите за излизането на Великобритания от Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 2 Отговор
    Отдавна твърдя че двойното гражданство е рецепта за бедствие - или живееш в една държава и гласуваш там, или си емигрант който може да бъде върнат по всяко време обратно "домой". И номера с женитбата да не е валиден - напълнихме се с рускини живеещи 5 години с някой заради паспорта. Онея от "екскурзията" също - от 30 години живее в Турция а ще ми гласува ( и определя правителството) в България. Или си българин или си чужденец, среден път/пол да няма

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Аз имам двойно гражданство и се кефя.Българско и от друга държава от EU

    Коментиран от #3

  • 3 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    И не чувставаш ли леко "раздвоение на личноста"? Мама и тати в България, жената и децата - някъде в Европа... Бъдещето на една страна трябва да се определя само и единствено от хората с образование, живеещи в нея и имащи нейното гражданство. Всички други са просто "временно пребиваващи".

    Коментиран от #4

  • 4 Мартин

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Недей да си даваш мнението там дето не ти го искат. Кой си ти, че да ми кажеш, че аз не мога да участвам в избора на бъдещ път за развитие на родината ми, макар и от години да живея в Германия. Аз не съм престанал да се интересувам от процесите, протичащи в БГ. А относно образованието ми - много по-добро от твоето е, гарантирам.
Новини по държави: