Last news in Fakti

19 Април, 2018 20:30 944 1

Белград: Военният ни неутралитет не е пречка пред НАТО

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • нато-
  • паоло али

Президентът Вучич подчерта значението на силите КейФОР за гарантиране на сигурността на сърбите в Косово

Белград: Военният ни неутралитет не е пречка пред НАТО - 1
Снимки: БТА/АР

Военният неутралитет на Белград не се явява препятствие за Сърбия за развитие на сътрудничеството с НАТО, заяви президентът на страната Александър Вучич на среща с председателя на Парламентарната асамблея на НАТО Паоло Али, предаде ТАСС.

Президентът Вучич подчерта пред Паоло Али, че твърдата позиция за военен неутралитет на Сърбия не се явява препятствие за развитие на сътрудничество с НАТО, но е в интерес на укрепването на регионалната стабилност.

Президентът на Сърбия подчертал значението на силите КейФОР за гарантиране на сигурността и съхранението на сръбския народ в Косово, се казва в съобщение на пресслужбата на сръбския президент.

Събеседниците констатирали, че между Сърбия и НАТО има интензивен диалог на високо равнище.

Председателят на Парламентарната асамблея на НАТО Паоло Али заявил, че НАТО уважава позицията на Сърбия да бъде военно неутрална и да определя сътрудничеството според своите потребности. Той също подкрепил усилията на Сърбия за запазването на стабилността и укрепването на сътрудничеството в региона на Западните Балкани.

Белград: Военният ни неутралитет не е пречка пред НАТО

Преди това президентът на Сърбия заяви в интервю за ТАСС, че неговата страна се развива по европейски път, но при това не възнамерява да се присъединява към НАТО.

На 4 декември генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че не се водят преговори за възможно присъединяване на Сърбия към НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 2 Отговор
    Далгият май не вдява че "военния неутралитет" на Сърбия не е пречка пред НАТО,а пречка пред Сърбия за приемането й в ЕС!
Новини по държави: