Last news in Fakti

22 Април, 2018 17:27 2 231 15

Забраниха концерт в чест на рождения ден на Хитлер

  • концерт-
  • задържани-
  • полша-
  • хитлер
Забраниха концерт в чест на рождения ден на Хитлер - 1
Снимка: Shutterstock

Сътрудници на Агенцията за вътрешна безопасност на Полша задържа двама организатори на концерт в чест на рождения ден на Адолф Хитлер. Те са част от неофашиста музикална група. Концертът не се е състоял, поясняват властите.

В операцията са взели участие над 300 служители на Агенцията. Тя е продължила през цялата нощ събота срещу неделя, като са обискирани редица помещения, включително и мястото, където е трябвало да се проведе концерта. Иззети са банери и знамена с неофашиста символика.

В понеделник (бел. ред. 23 април) прокуратурата на Полша трябва да се произнесе каква да е съдбата на двамата задържани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    5 11 Отговор
    Не може бъде!:) Полша е част от ЕU и то много важна! Ако, не бяха те кризата с Украйна нямаше да я има! Те я подхванаха ! И после се оплакаха на Батко че Лошата ще ти ги бие!:) Бог да ни пази! Ние сами не можем да се опазим!
  • 2 Валя

    31 10 Отговор
    Не е възможно да са неофашистка група тъй-като последователите на Хитлер не са фашисти,защото Хитлер не е бил фашист,набийте си го в главата,фашисти са тия дето забраняват,това е грубо погазване на демокрацията и свободата на словото

    Коментиран от #13

  • 3 Снайпериста

    42 7 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 Соломон Вагенщайн

    31 6 Отговор
    90 % от световния капитал е собственост на евреите /комунисти/,които след около петдесет години ще предизвикат апокалипсиса на планетата.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Валя

    16 3 Отговор
    Искам да изложа аргументите си защо е грешно Хитлер да бъде наричан произволно фашист.Абсолютно всички политически идеологии имат както прилики така и разлики, но не биват наричани само с едно обозначение,същото се отнася и за националсоциализма на Хитлер,това че има прилики с фашизма съвсем не значи че са едни и същи,дори Хитлер пред Борман и Химлер е нарекъл Мусолини фашистка напаст след като отказва да даде италианските евреи,неколкократно е заявявал че във фашизма на Мусолини съществуват крайни несъответствия с мирогледа на фюрера. Пак казвам и винаги ще го твърдя,Хитлер не е бил фашист,фашизма е разхвърляна идеология а до ден днешен е всеизвестно че швабите по онова време са били високо организирани и дисциплинирани,също така в идеологията на Хитлер една от фундаменталните различия е елиминирането на някои елементи като евреи,цигани и някои други във фашизма на Мусолини тия работи въобще ги няма и това е колосална разлика напълно достатъчна че да отличава фашизма от нацизма и това си го заврете в мозъка защото е истината и реалноста,амин
  • 7 АДОЛФ АЙХМАН

    22 2 Отговор
    ХИТЛЕР Е ЖИВ В НАШИТЕ СЪРЦА !!!
  • 8 Валя

    20 3 Отговор
    Искам да кажа още нещо,Хитлер е единствения държавник в историята,който е направил поне нещо за България и българите докато никой от тия дето ни карат да го мразиме не е направил нищо дори обратното спомогнал е България да бъде разчленена и ограбена от комшиите ни и всеки,който не е съгласен е на практика национален предател доброволно съгласил се чисто български територии да бъдат откраднати и разпределени между румънци,гърци,сърби и друга паплач. Няма как да не почета паметта на човека,който единствен на планетата е признал цялостта на България,аз съм българка и съм горда,както съм горда и благодарна на нашите съюзници. До ден днешен всякаква паплач ни налага визията си за демокрация и изисква да се съгласяваме безропотно с тях но в същото време не са си мръднали пръста за нас,дори обратното превърнали са ни в коленичеща нация,която даже е на изчезване нещо като завоалиран геноцид,ЕС,американците и руснаците ни ползват за тоалетна и ни смятат за циганска нация,това е срамно и позорно и аз никога няма да се съглася с него както и да коленича пред паплачта
  • 9 ХИТЛЕРЮГЕНД

    13 2 Отговор
    АДОЛФ ЩЕ ЖИВЕЕ ВЕЧНО В НАШИТЕ СЪРЦА...
  • 10 Николай

    6 2 Отговор
    Валя,
    Благодаря за исторически коректните истини. За съжаление и днес политическата ситуация е така, както я описвате Вие !
  • 11 Джеронимо

    2 6 Отговор
    Зиги-заги, зиги-заги, ой ой ой, Адолф Хитлер наш герой?
  • 12 Хайл

    11 3 Отговор
    Като забранявате концерти в памет на Фюрера,тогава много скоро ще бъдете принудени да понасяте воя на имама от минаретата във всичките ви градове.И не забравяйте-поляците винаги са били лузъри
  • 13 Stefko88

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Валя":

    Точно така , фашиодикомбатименто е обявено от Бенито Мусолини като фашистко движение.
    Що се отнася до Полша....поляците са предатели , масово саботират германската индустрия , помагат активно на червената армия и партизанското движение, за което плащат прескъпо след това , болшевишката пияна орда не остава длъжна на никой.
  • 14 Stefko88

    4 2 Отговор
    Ние с децата си направихме страхотна торта в петък и си говорихме за добрия дядо Адолф!
  • 15 Шалом

    11 1 Отговор
    - Каква е мечтата на средния американец?
    - Негрите да си отидат в Африка и под всяка мишница да носят по един евреин.