Last news in Fakti

26 Април, 2018 18:40 8 924 57

Русия представи доказателства за "химическата атака"

  • русия-
  • сирия-
  • химическа атака-
  • озхо

Западът твърди, че действията на Москва са просто ефектен номер

Русия представи доказателства за "химическата атака" - 1
Снимки: БТА/АР

Русия и Сирия представиха в централата на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) няколко невредими човека от сирийския град Дума, за да подкрепят твърденията, че там не е имало химическо нападение на 7 април. Великобритания и Франция определиха този ход като номер и "неприличен маскарад", предаде АР.

Руски служители доведоха сирийците за предвидена за по-късно пресконференция в централата на ОЗХО в Хага. В поканата за проявата беше обявено, че в нея ще участват "свидетели от Сирия, използвани в режисирани видеозаписи на "химическото нападение" в Дума".

Великобритания каза, че тази пресконференция е просто ефектен номер и съобщи, че тя и другите западни съюзници, включително Франция и САЩ, няма да присъстват на нея.

"ОЗХО не е театър", заяви британският посланик в организацията Питър Уилсън. "Решението на Русия да злоупотребява с нея е пореден руски опит за подкопаване на работата на ОЗХО и в частност работата на мисията за установяване на фактите, разследваща използването на химически оръжия в Сирия", каза той. Според него всякакви свидетели би трябвало да бъдат разпитани от следователи на ОЗХО.

Русия представи доказателства за "химическата атака"

Френският посланик в ОЗХО Филип Лалио нарече показването на сирийците в Хага "неприличен маскарад".

"Този неприличен маскарад не е нещо изненадващо от страна на сирийското правителство, което избива и обгазява собствения си народ през последните седем години", каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    172 11 Отговор
    лицемерният запад е колонизирал, избивал, поробявал!!
    А днес има нагластта да бъде мерилото!!!

    Коментиран от #47, #55

  • 2 Митю

    90 6 Отговор
    Турнала си птичката главичката у песако и нищо не видела
  • 3 Дани

    138 8 Отговор
    ГАДНИ ЛИЦЕМЕРИ! Западът си показа най-кирливото лице!
  • 4 Палячо

    63 6 Отговор
    Дано да техни деца-тръмпжски,мейсиха-куха,макроновски ДА БЪДАТ УДАВЕНИ жт ИГИЛ!
  • 5 Факт

    122 4 Отговор
    Бягат от конференцията защото са като нас.ани гадните британци и американци...ще бягат я..-че руснаците показаха какви лъжци са..

    Коментиран от #46

  • 6 Брей

    103 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "свидетели от Сирия, използвани в режисирани видеозаписи на "химическото нападение" в Дума".
    ************
    Ми така де тия лица във видеозаписите са истински а на живо са маскарад....очакваме Тереза да блесне че са клонирани за да се омаскари запада :D
  • 7 американо английски постановки

    110 4 Отговор
    А има ли още някой, който да не вярва, че всичките тия американо-англосаксонски номера не са истина ??? След "химическото оръжие" в Ирак вече нищо не е същото....лъжи, лъжи и инсинуации !
  • 8 соросоидни кърлежи

    89 3 Отговор
    и без конференция е ясно ,нямало никаква хим.атака. В Ирак нямало хим.оръжие,но вече няма и 1млн. убити.
  • 9 СССРБАРЕТА

    94 4 Отговор
    бих казал това е уродливото лице на запада!!! Това злокачествено туморно образувание САЩ ни е морило години наред и продължава да се опитва да ни умори!!! всички ние Таим надежда че Русия ще успее да го изкорени от нашият организъм!!! Дано Бог да и помогне!
  • 10 нощен ястреб

    8 104 Отговор
    Руски фантасмагории, след кило водка!
  • 11 Владо Вр

    76 3 Отговор
    САЩ, Великобритания и Франция - има предполагаема хим. атака - ние сме прави, въпреки че не сме били там(ние организираме маскарада). Свидетели от мястото участвали в циркаджилъка - няма хим. атака, всичко е инсценировка. Великобритания - това не е вярно - сирийците и руснаците лъжат. Тия от острова, съвсем изпростяха и изнасяла. Гонка от ЕС веднага по най-твърд начин.
  • 12 Дух

    64 4 Отговор
    Радвам се,че България не се представи като безумец.

    Коментиран от #27

  • 13 Стамат

    81 4 Отговор
    Сирийското правителство преди войната обгазявал ли е народа си.Избивал ли е . Арабската пролет режисирана точно от тези гадове кравари ,бивши колонизатори и законсперирани френски гейове сега се чудят как да провокират напрежение за да могат да укрепят позициите си за крадене на въглеводороди.Другата причина да създадат и въоръжат ИДИЛ беше че Асад не позволи тръбата от Катар за Европа да мине през територията на Сирия Асад беше съгласен тръба да мине през Сирия но ако тръгва от Иран.Но тогава далаверата за 650 млд.д на алчните кравари и псетата им от Великобритания и Франция отпада.Пълни циркаджии са тези световни паразити. И на края как ще обеснят поведението на сирийският народ които тотално е в защита на Асад.

    Коментиран от #48, #56

  • 14 Рубладжийче

    7 80 Отговор
    Руски фейк на путиновия Гьобелс Димитрий Кисельов. Използвани са кадри от филм на сирийски режисьор сниман в Дома на офицера в Дамаск. Филма се казва "Човек революция" разправя се за белите каски и е сирийска пропаганда. Във филма играе Наждата Азнура, която е и асистент на режисьора Фарах Араби Каттби. Използвани са и кадри от друг сирийски късометражен филм на режисьора Хумама Хусари сниман през 2016 година в предградията на Дамаск тогава контролирани от бунтовниците.
    Руските лъжи са необятни като територията им.
  • 15 El comandante

    49 4 Отговор
    Слава России!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Рубладжийче

    6 68 Отговор

    До коментар #15 от "El comandante":

    За какво слава, марикон? Че избива жени и деца в Сирия и позволява на животното Асад на трови с газ цели семейства? Или за безочливите и арогантни лъжи?

    Коментиран от #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Валя

    60 1 Отговор
    Добре де точно това най-ме интересува,защо някой ще пръска с химия цивилните си сънародници,каква е целта на такова нещо,да е по разни въоръжени групи може и да повярвам,но такива безпредметни и напълно нелогични атаки не мога да ги повярвам.

    Коментиран от #20

  • 19 Рубладжийче

    7 42 Отговор

    До коментар #17 от "El comandante до шекелджийче":

    Ел марикон, ти не си ли на отсрещния бряг, защо се правиш на мачо?
  • 20 Рубладжийче

    6 62 Отговор

    До коментар #18 от "Валя":

    Ами защото самото животно Асад е ненормален, затова.
  • 21 Великая русия

    4 39 Отговор
    Съшо доказаха че богатира на двойни токчета всъщност 1.97м. висок!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Рубладжийче

    6 49 Отговор

    До коментар #22 от "El comandante":

    Объркал си я със своята, но продължавай, забавлявай се. То на русофилите всичко ви е такова сбъркано.
  • 24 Лека

    35 5 Отговор

    До коментар #16 от "Рубладжийче":

    Лекарствата! Забравяш ги!
  • 25 Барчо

    52 4 Отговор
    Няколко е по-точно 17 човека, които не са случайно избрани от улицата. Това са СЕДЕМНАДЕСЕТ човека, които са снимани в скалъпения от белите каски клип на "пострадалите от химическата атака". Те са живо доказателство за хванати в лъжа. Лъжа ли казах? Измама е по-точната дума. Въз основа на тази измама бяха изстреляни над 100 ракети към сирийската държава. Тези 103 ракети бяха изстреляни няколко часа преди ОЗХО да пресече сирийската граница, за да си свърши работата. Имало 45 жертви! Някой да е видял такива жертви? От тези 17 човека може да се дръпре кръв за изследване и да се види дали действително е имало нещо. Ма не смеят, щото много добре си знаят осраните гащи. Гледах и интересен материал на уж хвърлени от хеликоптер жълта бутилка с БОВ "паднала" на едно легло. Леглото обаче е издържало тежестта и е здраво!?!?!"%%"++. На същото разследване обаче се вижда, че тази същата бутилка е влачена по мраморното стълбище отнякъде и е била хвърлена на леглото!??+"". Абе цирка е пълен и абсурден.

    Коментиран от #26

  • 26 Българин

    5 46 Отговор

    До коментар #25 от "Барчо":

    Барчо, руските лъжи ги знаем, не ги преразказвай отново.

    Коментиран от #28

  • 27 Барчо

    28 5 Отговор

    До коментар #12 от "Дух":

    За съжаление не си прав. Ние сме едни от тия дето не отидоха да си зададат въпросите към тези 17 "пострадали" и се наредихме до олигофрените.
  • 28 Барчо

    34 5 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Надявам се това дето го пишеш да е в резултат че не си гледал клипа и не си гледал сирийчето с родителите си, които разказват случката, а и не си гледал двамата доктори, които също разказаха какво е станало в действителност в болницата. Говорим за вездесъщия клип. Ако всичко това си го гледал и слушал е сигурно че като те плюят и си мокър до кости от храчки, ще обявиш че дъжд вали.

    Коментиран от #29, #31

  • 29 Българин

    5 42 Отговор

    До коментар #28 от "Барчо":

    Абсолютен руски фейк. Използвани са кадри от сирийски филми.
  • 30 Borislav Popov

    41 1 Отговор
    А развяването на праха за пране пред Оон - какво беше ? Ако беше обратното и свидетелите бяха техни и потвъждаваха химическата атака - дали пак така щяха да се дърдат ? Щяха да надуват фанфарите с всичка сила ! Ама сега светът им видя маските . Трябва и в ООН да ги заведат свидетелите. Не че ще има смисъл - ония пак ще разправят че е маскарад. Ама маскарада и театъра е от тяхна страна. Случаят Скрипал - също !
  • 31 Рубладжийче

    6 44 Отговор

    До коментар #28 от "Барчо":

    Руски фейк на путиновия Гьобелс Димитрий Кисельов. Използвани са кадри от филм на сирийски режисьор сниман в Дома на офицера в Дамаск. Филма се казва "Човек революция" разправя се за белите каски и е сирийска пропаганда. Във филма играе Наждата Азнура, която е и асистент на режисьора Фарах Араби Каттби. Използвани са и кадри от друг сирийски късометражен филм на режисьора Хумама Хусари сниман през 2016 година в предградията на Дамаск тогава контролирани от бунтовниците.
    Руските лъжи са необятни като територията им.

    Коментиран от #38

  • 32 Козяшки тролчета

    27 4 Отговор
    Много ни е гадно! Ама па че лажем!
  • 33 Мартин

    43 2 Отговор
    Колонизарите не им отърва истината. Хората от ТЯХНИТЕ видео кадри свидетелстват за измамата, а те наричат това "маскарад" организиран от Сирия и Русия. Срам ме е да съм част от този прогнил военен съюз. Не разбирате ли, че всички обслужваме интересите на военната индустрия в САЩ, която допринася за 20% от икономиката им и без нея, те отдавна нямаше да са фактор - една прогресивно затъпяваща нация, която бива държана на повърхността от интелигентни доларолюбиви имигранти.
  • 34 Историк

    5 41 Отговор
    Няма руска мерзост, която българския русофил да не одобри, подкрепи и оправдае. Дори техни близки да бяха загинали при химическата атака, щяха да твърдят, че са добре и нищо им няма.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Голям прос

    36 3 Отговор
    А къде са доказателствата, че сирийците са виновни за употреба на химическо оръжие? Значи каквото каже САЩ е вярно без съмнения. Тъпанари са тия които вярват на САЩ

    Коментиран от #40

  • 38 Барчо

    32 6 Отговор

    До коментар #31 от "Рубладжийче":

    Не знам какво ми брътвиш, но този клип и свидетелските показания на "тайни" източници са декларирани като основание да се бомбандира чужда държава със 103 бойни ракети. Така че земи млъкни и се скрий в миша дупка. Щом казваш че това е отказ от стар филм, още по-зле. Само че тук ще видим една прилика с малкия Хасан и нашия Ахмед или там както се казваше от филма "Капитан Петко ..." Та както нашия не порасна до края на сериала - двайсетина години период, така и този от клипа изобщо не е пораснал за 3 години. Така че по-добре да се направиш на умен и да мълчиш.
  • 39 Владо Вр

    26 5 Отговор
    Колеги! Рубладжийче е трол! Не му отговаряте и той сам ще изчезне. Пример - "юрист".

    Коментиран от #41

  • 40 Барчо

    22 4 Отговор

    До коментар #37 от "Голям прос":

    Доказателства няма и няма да има. Политиката в момента прилича на махленски приказки. Един ми каза, че друг уж видял, ма няма да ти кажа, че да не изложим хората, обаче е на 100% сигурно. Това е на повърхността и така се показва на нас простолюдието. В действителност обаче документално нещата се движат по всички правила и тези, които извършват зулумите ще си платят. За съжаление на някои неща може да се отговори набързо, но на други трябва технологично време, а и поради умишлено забавяне. За първия път, когато сирийската армия бе обвинена в химическа атака и беше бомбандирано летището, резултатите от химическия анализ се позабави около година. Да не забравяме, че ОЗХО може да направи само и единствено анализ дали и ако е употребено химическо оръжие, то какво е точно. А откъде е дошло, кой го е употребил, това вече не е в тяхна компетенция. Демек, убийство има с пистолет, но пистолета го няма, Кого да обвиним тогава?? Ми който сме си намислили предварително. А че логика няма, това кой го интересува. Тези химически атаки нямат никакво логическо обяснение. Елементарен пример. Да получавам всеки ден дивиденти от нещо си в размер на 1 000 лв и да отида да обера чейндж бюро в което знам че има 50 долара и 200 лв, ма и да убия служителката след като я изнасиля и да знам че има камери и да се надявам да не ме хванат.
  • 41 Барчо

    23 2 Отговор

    До коментар #39 от "Владо Вр":

    Едва ли е изчезнала. Сменила си е ника и пак дрънка платените реклами.

    Коментиран от #45

  • 42 патриотъ

    24 5 Отговор
    Само пълен идиот може да вярва на лъжите и вероломството на англосаксите и това го доказват подвизаващите се тук няколко продажни душички с ум на кокошка!Те повтарят като мантра"Русия е виновна" и толкова.Не могат да загреят,че има свидетели,доказателства и е доказано вече,че е работа на англосаксите!Ама ако са поне малко по-умни,нямаше да са соросоидни продажници и да повтарят,че черното е бяло до пълно изтъпяване!Истината е на страната на Русия и е доказано,факт!!!

    Коментиран от #54

  • 43 Я виж

    17 0 Отговор
    Кой е извършил най големия геноцид ?кои са убивали робите си затова,че не им вадят много пари?кои са пътували хиляди километри и са разграбвали и унищожавали сумати народи?
    А сега им вярвайте и помнете или поне прочетете историята.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Румяна Костова

    11 5 Отговор

    До коментар #41 от "Барчо":

    Не непременно трябва да са платени.Има хора ограничени до такава степен,че чак не му се вярва на човек.Не може да им се помогне.А да им се ядосваме , смисъл няма,да се впрягаме в спор с тях, също.

    Коментиран от #51

  • 46 СТАРОТО

    2 21 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    за кои лъжци говориш -за руснаците,нали? Браво на теб!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бах

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Стамат":

    Поздрави.Тези кучета съсипват народите.
  • 49 Докараха им живи

    14 1 Отговор
    И здрави уж "натровени" деца, жени, мъже и западняците са се покрили , щото няма как на бялото да викат "черното е"
    Подли и лицемерни свине са тези "демократи"
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ford Prefect

    0 13 Отговор

    До коментар #45 от "Румяна Костова":

    Абсолютно съм съгласен. Пример - българските слуги на рушката пропаганда. :)
  • 52 fakantanka

    16 0 Отговор
    Запада си показа озъбената грозна мутра. Толкова смърт и разруха заради болните амбиции на шайка бандити.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 наму

    0 4 Отговор

    До коментар #42 от "патриотъ":

    Патриот само пълен идиот може да се прави че разбира какви игрички си играят Русите и Янките!
  • 55 Бах

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Да ама сега са „мерило” за човешките ценности.От Колумб до сега влачат злато,диаманти и роби.Поне да се извинят на черните и индианците.Как да им имат доверие другите,особено Братята РУСИ. Радостното е че Европа си отива и ще се разложи в собствената си лой.Процеса върви....
  • 56 Бах

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Стамат":

    Много точен коментар.Целият свят видя тази педерастка любов между Макрон и Тръмп.То бяха целувки,близане и лигавене.Да повърне човек.На Французите им е вродено,а пък щаските изроди са потомци на цялата европейска измет.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: