11 Май, 2018 09:52 2 105 3

В Сърбия ще може да се кара по-бързо

  • сърбия-
  • скорост-
  • магистрали-
  • парламент-
  • километри-
  • бързо-
  • ес

Максималната скорост по магистралите ще е 130 км/ч

В Сърбия ще може да се кара по-бързо - 1
Снимка: Shutterstock

По магистралите на съседна Сърбия вече ще може да се кара по-бързо. Правителството взе решение да повиши максималната скорост от 120 на 130 километра в час.

Решението е взето заради необходимостта да се хармонизират максималната скорост по аутобаните в Европейския съюз, макар страната да не е член на блока.

Движението със 130 километра в час обаче ще може да се извършва само в новите модернизирани участъци, каквато е например отсечката от границата до Ниш. За да влязат в сила, новите правила трябва да бъдат одобрени и от парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 11 Отговор
    Със нашите 140 км/ч сме недостижими за сърбите,отделно че пак ще бъдат под нас.И да поясня:В случая изобщо не акцентирам върху някакви си 10км разлика в макс. допустимата скорост,дори нямам предвид и движение по пътищата ,просто искам да подчертая,че там за където са се запътили сърбите,ние се връщаме!...образно казано.И не ТЕ,а НИЕ сме членове на ЕС.Извод:"Колкото повече руските "доброжелатели" критикуват БГ и ни убеждават че Сърбия е по-добре от България,Гърция е по-добре,Русия е най-въоръжената и "вече" самодостатъчна,...значи толкова повече сме на прав път.И нека никога не забравяме ДА ЦЕНИМ ТОВА КОЕТО ИМАМЕ,ЗАЩОТО ТО НЕ Е ДОШЛО ЛЕСНО!
  • 2 Мммм

    4 1 Отговор
    Колега,по принцип с някои неща, като разликата с 10 км/ч съм съгласен, но с останалото показваш,че въобще не си в час,което ме навежда на мисълта, че или не си излизал от България или си много умен за да охарактеризираш случващото се в Бг по този начин. Вярвам във второто.
  • 3 Morgoth

    4 1 Отговор
    Разгеле, сетиха се и сърбите, че 120 е твърде ниска скорост за магистрала. А техните като цяло са по-добри от нашите и поне половината от тях са сравнително слабо натоварени.
Новини по държави: