Last news in Fakti

12 Май, 2018 16:56 15 615 149

Австрия нанесе тежък удар по турците

  • австрия-
  • турция-
  • турци-
  • удар-
  • гражданство

Отново напрежение между Австрия и Турция

Австрия нанесе тежък удар по турците - 1
Снимка: Shutterstock

Австрия започна анулирането на двойното гражданство на установилите се в страната жители на Турция, съобщава турският в.“Хюриет“. Властите във Виена проверяват статута на всички от списъка на гласувалите на конституционния референдум от април миналата година в Турция и по-специално кои от тях имат и турско, и австрийско гражданство.

Представителят на крайната десница в парламента на Горна Австрия Елмар Подгоршек обяви, че в избирателния списък са включени 4 000 подозрителни двойни граждани. Срещу 50 от тях е започнало разследване, а на 6-има вече е отнето австрийското гражданство. Двама души са протестирали пред Административния съд в провинцията, но магистратите са отхвърлили възражението им и анулирането на австрийското им гражданство е потвърдено.

Започната е съдебна процедура за отнемане на австрийското гражданство и на останалите турци, тъй като законодателството в страната не го позволява. В Австрия живеят 18 500 емигранти от Турция и в момента те са застрашени от отнемане на австрийските им паспорти и лишаване от всички права в страна, както и от екстрадиране, ако не успеят да докажат, че не са турски граждани, съобщава турската редакция на Би Би Си.

Цитиран е виенският адвокат от турски произход Казъм Йълмаз, според когото е невъзможно да се докаже липсата на турско гражданство, а и турската държава не може да издаде подобен документ, съобщи Нова телевизия. Сред тези хора има и много, които са родени в Австрия, които биха могли да получат разрешително за престой. Според официалната статистика в Австрия живеят 116 000 турци, от които около 93 000 души са на 18-годишна възраст и имат правото да гласуват.

На априлския референдум от 2017 г. в Турция пред австрийските урни обаче гласоподавателите бяха 108 561 души, като 73% подкрепиха концепцията на Реджеп Ердоган за поправките в конституцията. Засега все още няма официална реакция от страна на турските власти за решението на Австрия да анулира двойното гражданство. Новото правителство във Виена е категорично за окончателното прекратяване на преговорния процес за членството на Турция в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айтозлия

    242 30 Отговор
    браво на АВСТРИЯ!ерджоган ко ши праим аланкоолу
  • 2 ase

    215 23 Отговор
    БРАВО
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 юрист

    120 23 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Цитиран е виенският адвокат от турски произход Казъм Йълмаз, според когото е невъзможно да се докаже липсата на турско гражданство, а и турската държава не може да издаде подобен документ, съобщи Нова телевизия....“ Така ли? А ТИ как стана австрийски адвокат, след като за това се изисква да предоставиш документи, че си САМО австрийски гражданин? Защото , , неук колега, мен ме спря предимно това, за да стана и аз виенски адвокат, анадън му? За разлика от теб, аз не търся само келепира и НИКОГА няма да стана австрийска гражданка и да се откажа от българското си гражданство само заради парите или икономическата изгода, която бих получила! Хубаво се вижте турците колко струвате и после се пробвайте да хулите нас, българите!

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Опаа

    27 83 Отговор
    ЕРДО КЕ ИЗМИСЛИ НЕЩО, НЯМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЕ Е ГАРАНЦИЯ.
    Ердо наблюдава всичко враждебно към турците и навсякъде, отговор ще има разбира се. Действията на австрийското правителство може да не са чак толково правно и юридическо .
    Това ако беше толково лесно, много държави биха се възползвали по този елементарен начин. Паживиом и увидим .

    Коментиран от #8, #52, #147

  • 7 Гост

    160 26 Отговор
    И в България трябва да стане така
  • 8 опляяя

    109 13 Отговор

    До коментар #6 от "Опаа":

    в конститицията на австрия е записано , че двойното гражданство е забранено....та тук законите ги спазват а не както в България за да се угоди на ердо се регистрират противоконституционни партии като дпс и дост. а отговора на ердо...ми да се оплаче на арменският поп или да си спре износа към австрия
  • 9 Yes

    48 9 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    В Закона за забрана на 2но гражданство на Европейските държави има изключение правилото не важи за граждани на друга европейска страна и на страна която не освобождава от гражданство.Така,че ако сте юрист би трябвало да ги знаете тези неща!А за Австрийския адвокат с турско име просто се е отказал от турско гражданство елементарно.Например В Германия и Австрия за да се кандидадства за придобиване на гражданство задължително е за граждани на трети страни да предоставят документ,че са започнали процедура по отказване от 1то си гражданство!И пак повтарям закона прави изключение за граждани на ЕС.Знам го от личен опит имам две гражданства.

    Коментиран от #125, #126

  • 10 Yes

    34 16 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Имам чувството,че колкото аз съм космонавт и вие сте толкова юрист?

    Коментиран от #127

  • 11 Yes

    58 5 Отговор
    Точно в този случай австрийските власти имат право да ги лишат от гражданство защото или са подали невярна информация или след австрийското са възстановили турското.
  • 12 КАСАПИНА

    79 12 Отговор
    Eвропейските държави започват да се съвземат, и да се изчистват от мръсотията, наред е Германия, Холандия, Белгия и др.

    Коментиран от #15, #16, #18

  • 13 681

    76 12 Отговор
    Да му се прииска на човек да е австриец!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    15 52 Отговор

    До коментар #12 от "КАСАПИНА":

    най гнусният народ сте вие,всеки ден го виждам от колегите си,всеки ден цигания
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хасан

    16 72 Отговор
    Въпроса е защо вътрешнотурски проблем като реферандума за президенстка република в Турция да е болка за ”съюзническа ,натовска Австрия”.?!...и защо едно извоювано право като двойно гражданство се отменя???...не е ли това един вид ограничаване на правата в Австрия????

    Коментиран от #19, #88, #145

  • 18 Хасан

    8 45 Отговор

    До коментар #12 от "КАСАПИНА":

    От тебе ли???забрави как бяха символизирали България...
  • 19 а бе аби

    68 5 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    в австрия не можеш да си извоюваш двойно граждансво защото е противоконституционно !! австрийците не са като нашите съдии да поддържат противоконституционни актове...например регистрацията на дпс и дост

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Хасан

    11 54 Отговор

    До коментар #19 от "а бе аби":

    Защо партии основани от български граждани от турски произход да са противоконституционни???питай юристката

    Коментиран от #22, #31, #116

  • 21 Хасан

    14 28 Отговор

    До коментар #19 от "а бе аби":

    Или питай касапина ..той има знания по право и история....пак си обу потурите ,тури си калпак и се направи на патриот в Карлово
  • 22 не може

    57 7 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    да се регистрира партия на верска или етническа основа защото това е дискриминационно спрямо останалите граждани и е ясно , че партията ще защитава етническите интереси..което е противоконституционно . посочи някоя етническа партия в европа и тогава задавай тъпи въпроси !! партиите са леви десни или центриски а не етнически
  • 23 Българин

    71 11 Отговор
    Ейй дай Боже някой ден и България да се отърве от тия с двойното гражданство дето не могат името си да напишат на български.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хасан

    13 29 Отговор
    Питай юристката ...мислиш ли че Местан или Доган са много ”верующии”???...тях ги е регистрирал българския съд ..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 бил ли

    37 6 Отговор

    До коментар #26 от "Австриец":

    си нягога в австрия...то не е като в турция да си хрърляш боклука на улицата...миналата седмица глобика колегата унгарец 50 евро за хвърлен фас на улицата. и споко ...турците са 100-на хиляди а другите чужденци са поне 500 000 та няма да се усети липсата им.
  • 28 Диди

    45 6 Отговор
    Ако Австрия позволява само едно гражданство за турците,то примерно човек,който иска да вземе австрийско гражданство,трябва да се откаже от своето(турско),за да има шанс да получи австрийското.Обаче,много граждани се обръщат към турското посолство в Австрия,и заявяват,че искат да си запазят и родното гражданство.Издават им документ,че са се отказали,за да получат авснрийско гражданство.След като го получат,правят молба за турско гражданство в турското посолство,за което си заплащат.Ако австрийците ги,,надушат,,че са и с турско гражданство,абсолютно имат право да им отнемат австрийското и хайде чао за Турция.Така беше и процедурата в Германия за българите.
  • 29 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    67 12 Отговор
    Турците нямат място в Европа. Да си идат на изток, за да са си сред свои. Там на спокойствие ще си изповядват исляма, ще се забраждат, ще се обрязват, ще се женят за по 2-3 жени и ще се радикализират.
  • 30 ivan4o

    5 32 Отговор
    Кви са теа минусчета бре?
  • 31 Салам Алеко

    19 7 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Защото и ти и те сте един дол дренки! Записах се за ветиринар, специалност кастриране, като завърша познай на кого ще е първото ми кастриране, гларусче с 200 бройки?

    Коментиран от #35

  • 32 БОБИ

    20 23 Отговор
    Абе турците все някак ще се оправят, АМИ НИЕ КВО ПРАВИМ ?
    На запад като кажеш че си българин, косата му настръхва .
    Нас ни взимат за мародери и ...... . Което никак няма да ви е приятно. Те за туй ни туриха клекало, и винаги по медийите има по нещо негативно за българия. Европейците не искат други бедни ,ориенталци, аборигени с дивашки мантелитет.
    Иначе искат да знаяти се интересуват от културните различия

    Коментиран от #33, #34, #115

  • 33 а бе

    45 13 Отговор

    До коментар #32 от "БОБИ":

    боби ...работя над 10 години на запад и съм сменил 2 западни държави . когато казах, че съм българин въобще не им настрънха косата а останаха доволни , че не съм румънец и без проблем ми направиха трудов договор. но аз съм русоляв ,със сини очи....говоря 3 западни езика...ако си мургав и си от маалата ясно , че няма да те приемат

    Коментиран от #37

  • 34 Диди

    8 7 Отговор

    До коментар #32 от "БОБИ":

    Донякъде сте прав.Но хайде да помислим....про и контра за нас българите,за нашият манталитет.Западът и България...спрямо работа,чистота,общуване,морал,дисциплина.

    Коментиран от #36

  • 35 Хасан

    10 14 Отговор

    До коментар #31 от "Салам Алеко":

    Аз те подозирах че те влече мъжки атрибути..нормален мъж не може да,си мисли за мъжки членове

    Коментиран от #43

  • 36 Хасан

    7 22 Отговор

    До коментар #34 от "Диди":

    Запада това е англосаксонската култура...източноевропейци ,балканци са все ”материал ”за тях. ..

    Коментиран от #38

  • 37 Хасан

    14 25 Отговор

    До коментар #33 от "а бе":

    Демек си ариец !!!..Русоляв със сини очи.?!..що така ??расизъм ли има там??

    Коментиран от #40

  • 38 ами тогава..

    10 3 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    кракракра, хасане пустара, спри да го правиш тва, xaxaxa!..

    Коментиран от #39

  • 39 Хасан

    9 12 Отговор

    До коментар #38 от "ами тогава..":

    Забравих да,спомена и турци,мюсюлмани,араби,африканци...
  • 40 разбирай

    22 6 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    го както искаш дали е расизъм но не е шовинизъм и поне до сега не съм усетил обидно третиране било то в болници,амс или други админстрации. дори и хората имат търпение когато понякога не успявам да ги разбера защото администрацията използва хох дойч. но мургавите,тъмнокожите с бради и мустаци определено не ги харчат...та себастиян курц пое правилен курс и може само да се надяваме , че немците скоро ще ги последват. но споко сега като спечели ердо може спокойно да се изнесете в проспериращата ви родина

    Коментиран от #41, #42, #55

  • 41 турчин от турция

    10 5 Отговор

    До коментар #40 от "разбирай":

    скапани са, не ги искаме тука
  • 42 Хасан

    17 9 Отговор

    До коментар #40 от "разбирай":

    Ти знаеш езици и си на Запад ,кажи ми защо Австрия и Германия мразят Ердоган???

    Коментиран от #44, #45

  • 43 Салам Алеко

    13 7 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    Аз и за други работи си мисля, ама като се видим ще ти ги кажа! Гларусче!
  • 44 Салам Алеко

    11 4 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    И аз мразя теб, не ти трябва език да разбереш защо човек мрази"човек"!
  • 45 ами

    32 4 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    първо западняците ...австрийците например не харесват хората които не се интегрират и които не уважават местните традиции...като това е и правилно . няма как да харесват турците които са тук от 40 и повече години но говорят развален немски ...когато въобще го говорят...беше да се смееш гогато в амс-а турчин на 60 години доведе сина си на 15 години да му преважда !!! освен това турците мразят западната куптура и са тук само заради парите . много е дълго да го обясня но хората са им дали възможност да живеят,печелят добре и създадат семейства а те правят всичко възможно да разрушат същетсвуващият ред . а ердоган го мразят защото от един съюзник превърна турция във враг...унищожава светската държава,съда,прокуратурата, армията...просто турция вече не е надеждна страна ...за това и отказаха да и позволят да изнася промишлените си стоки безмитно а оставиха режима само за земеделските продукти

    Коментиран от #54

  • 46 АзСъмМунчо

    26 1 Отговор
    Отглеждането и хранилките започват да спират!
    Браво !
  • 47 Реализъм

    9 31 Отговор
    Нормално в Австрия един неофашист излъга бабите и взе власта.
    И понеже единственото което знае кто млад неонационал без ден стаж е да мрази.Мрази се този от който те е страх-османиен туркише са "караконджолите" с ,които австрийските деца от вековве ги плашат родителите им.
    Та когато и идея си нямаш как се управлява държава единственото което вършиш за близо година управление е да махаш двойно гражданство на турците.Те без това пенсионерите се прибират ,а младите са родени там.
    Турците бяха нужни след войната -австрийките бяха самотни сега си имат африканци и турците не им трябват вече....

    Коментиран от #50, #59, #128

  • 48 Белинда Карлайл

    23 8 Отговор
    Ще има ли това някакви по-сериозни последствия? Защото ако само им анулират двойното гражданство на хартия, нещата ще си останат по старому. Да ги гонят от Австрия.
  • 49 Оня

    29 3 Отговор
    Никоя държава не е длъжна да приема, образова и храни др. освен своите поданици родени там!
  • 50 според

    25 1 Отговор

    До коментар #47 от "Реализъм":

    теб хитлер го е било страх от евреите...защото ги е мразил ...доста странна теория . а за курц гласуваха много млади австрийци защото виждат в какво се превръща австрия...ела в 10-безирк на виена ...прилича на турски квартал . това , че младите са родени тук ...ами мнозинството от тях едвам изкарват някакво си образование...един общак които е на 15 години дори го изгонили от училище...та като им поорежат детските надбавки и социали и не ги наемат на работа бързо ще се отърват от тях...щото тук само медицинската ти осигуровка е 300 евро на месец а без такава не те лекуват. относно арабите...ами те въведоха таван на мигрантите и много яко ги мотат със сроковете а и новото правителство яко подпука субектите които си мислят , че тук е франция.
  • 51 ivan4o

    5 30 Отговор
    Като почнат да съдят австрия и почнат да плащат кът попове , тогава ще ги видя как искат оставката на оня сателит.пхаха
  • 52 789

    33 7 Отговор

    До коментар #6 от "Опаа":

    Хайде в Анадола! Който иска да премахне реформите на Кемал Атат. и да сложи кирливите фесове и забрадки да си събира куфарчетата.
  • 53 error

    23 6 Отговор
    Кога и в България ще премахнат двойнато и даже тройно гражданство.Да не би ние дето нямаме друго гражданство или поданство да сме по-малко човеци от тези които имат такова.Или всички сме равни или някои са по-равни пред закона и държавата.
  • 54 Хасан

    8 28 Отговор

    До коментар #45 от "ами":

    «интегрират» или «асимилират»??.има разлика...турците си имат дълбоки корени и традиции и не могат да приемат чужда култура ...«Турция е била враг».??кажи ми кои съюзници си нападна ?..'аз да ти кажа ...Маркс каза рано или късно капитала се сблъсква с друг капитал...европкйския с американския ...австрийския с турския...кой ще намаже от петрола и газта на Близкия изток ???това е проблема ...Сащ иска лъвския пай за себе си ..остаиъците за европейския капитал ..и най накрая турския

    Коментиран от #58, #60, #144

  • 55 Диди

    17 2 Отговор

    До коментар #40 от "разбирай":

    Само да подчертая,изразът ,,хох дойч,,означава ,,правилилен немски език,без диалекти,,.

    Коментиран от #56, #57

  • 56 Хасан

    13 26 Отговор

    До коментар #55 от "Диди":

    А защо всички трябва да говорят немски без диалекти ?не е ли това асимилация???..защо в България има немска ,френска,руска гимназия ,но в тия страни няма българска гимназия????защо в Бхлгария има ден на франкофоните но в Франция няма ден на българския???

    Коментиран от #61, #62, #64

  • 57 правило

    12 1 Отговор

    До коментар #55 от "Диди":

    подчертаваш...защото австрийският си е различен от немският и освен това администрацията използва думи от....по-високо ниво а не разговорно...ойда
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Диди

    24 5 Отговор

    До коментар #47 от "Реализъм":

    Имаш предвид Себастиян Курц.Ти сигурно знаеш,че той беше австрийски външен министър,сега е канцлелът на Австрия.Сериозно ли мислиш,че този човек е некомпетентен политик за държавата си??? Аз мисля,че ти си турски гражданин,или с турски фамилни корени,за да пишеш ,,абсолютни глупости,,.
  • 60 а бе хасане

    28 5 Отговор

    До коментар #54 от "Хасан":

    какво турси ердо в България...каква е тази негова подкрепа първо за дпс а после и за тая на местан ??а какви права има турция над петролните залежи в други страни ??? това , че американците гледат да заграбят всичко е така но аз говоря и ти обясних как се държат отделните турци в австрия и защо не ги харесват австрийците и това няма нищо общо с петрола или апетитите на големите компании .асимилират е по скоро когато някой завладее една територия,нахлуе на нае и асимилира месттното население. интегрира е когато някой дойде в чужда страна и приеме нормите ,ценностите на тази страна

    Коментиран от #67

  • 61 Салам Алеко

    29 6 Отговор

    До коментар #56 от "Хасан":

    Диалекта не е проблем, проблема е "един жена, двама швепса, един кофа, един баница, аз може тука помощи вземе, има 5дете, той няма яде!" Ей това са турците по света, на 1000 един говори долу-горе!
  • 62 Диди

    15 8 Отговор

    До коментар #56 от "Хасан":

    Хасане,моля те.Интелигентен си. Когато в България дечицата изучават ,,българският език,нима изучават ,,Шопския,,? Питаш защо в БГ има немска,френска и т.н. гимназия,а в техните страни няма българска? Нашият български език да не би да е ,,светски,,?

    Коментиран от #65, #66, #149

  • 63 Диди

    9 9 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    Защо го обиждаш?Той има право да сподели мнението си,дори да е различно от вашето.
  • 64 JPower

    32 9 Отговор

    До коментар #56 от "Хасан":

    МНОООО си кух и ограничен. Ще ти го обясня на кратко. ТУРЦИТЕ ТУК СА НАШЕСТВИНИЦИ И БОРБАТА ДА СЕ ИЗГОНЯТ ОТ ЕВРОПА НЕ Е СПРЯЛА. Кое не разбираш??? Никой не ви иска и всеки ви мрази. Ква култура, кви традиции имате--- да мародерствате над жени, деца и старци!!!!! Какво сте дали на света---еничерството(въведено от еврейски турчин),и разцвет на джендермеристи.
  • 65 Хасан

    8 17 Отговор

    До коментар #62 от "Диди":

    Какво ще рече” светски”???...България не е колония ...държава на 1300 и кусур години...България не е Алжир ,където е френския е език на интелегенцията
  • 66 Хасан

    7 24 Отговор

    До коментар #62 от "Диди":

    Мерси Диди че ме защитаваш..само ние с тебе сме за отворено общество..за Европа без граници и без презрасъдъци...за новия гражданин _европееца!...

    Коментиран от #68, #70

  • 67 Хасан

    6 17 Отговор

    До коментар #60 от "а бе хасане":

    А каква е тая поскрепа на Меркел за Герб, Русия за БСП,Атака,Воля ..?
  • 68 Салам Алеко

    22 7 Отговор

    До коментар #66 от "Хасан":

    Дано в това отворено общество, те затворят в някоя стая с Диди, че да си скуби косите че те защитава, като разбере какво животно рязано си!

    Коментиран от #73, #80

  • 69 nonamenofacenonumber

    25 4 Отговор
    Австрия и Унгария трябва да водят ЕС, а не некви немски баби и френски макарони
  • 70 а бе

    24 3 Отговор

    До коментар #66 от "Хасан":

    трудно мие да си представя хасан да говори за отворено общество без предразсъдъци и без граници . доколкото помня вашите хора в косово откраднаха сръбска земя и издигнаха граници. както то обясних мнозинството от турците в европа живеят с предразсъдъци , че европейските ценности са грешни ...по едно проучване 30% от турците в австрия са за приемане законите на шериата в австрия !!! просто малкото нормални сред вас не могат да заличат вредите и негативизма които мнозинството от вас причиняват. както казах вие не искате да се интегрирате и това е ....корените на тръмп са немски но да си чул той да казва , че е немец.....просто европейците приемаме след едно поколение страната където живеем за родина и я защитаваме а за вас това не важи
  • 71 Диди

    17 2 Отговор
    Германия има споразуминие с Турция за двойно гражданство на турските граждани живеещи в Германия.Преди близо 2 години,когато стана превратът в Турция,Ердоган реши да мобилизира турците живеещи в Германия и апелираше към тях,да се борят срещу гюленисгите.Накратко,той предизвика размирици в Германия.Не искам да се вдълбочавам и в темата,когато Германия забрани на Ердоган на живо да ,,проповядва,,в страната.Тогава германски политици настояваха да се отнеме двойното им гражданство.Турците ,,свиха топките,,.Извинявам се за изразът.КАКВИ ЩЯХА ДА БЪДАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА ТУРЦИТЕ ЖИВЕЕЩИ В ГЕРМАНИЯ?

    Коментиран от #86

  • 72 Голям прос

    24 1 Отговор
    Аз си мисля, че Австрия сама решава как да се спазват законите и. Всеки отишъл в Австрия да работи, а не да променя законите и, обичаите и начина на живот на австрийците. Който не му харесва - намира си някакъв транспорт за родните места

    Коментиран от #74

  • 73 Диди

    2 17 Отговор

    До коментар #68 от "Салам Алеко":

    Колега,ти от омраза,алергия си получил.Запази я за себе си.
    Косите си не скубя.Ползвам крем за обезкосмяване.ха ха.

    Коментиран от #75, #81, #83

  • 74 Диди

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Голям прос":

    Подкрепям мнението ви.
  • 75 Салам Алеко

    17 7 Отговор

    До коментар #73 от "Диди":

    Хасан иска бурка да ти сложи, така че крема и да не го ползуваш, все тя! Ха ха ха!

    Коментиран от #77, #78

  • 76 вижся

    12 2 Отговор
    не искат да повтарят на меркел грешките
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Диди

    5 9 Отговор

    До коментар #75 от "Салам Алеко":

    Ех,пишеш неща..не си заслужава общуването.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Хасан

    6 12 Отговор

    До коментар #68 от "Салам Алеко":

    Ммммм..с,Диди..?заедно ??..разбуни ми сексуалните фантазиии...обичам жените !!

    Коментиран от #141, #146

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хасан

    5 12 Отговор

    До коментар #73 от "Диди":

    Аз също ползвам крем за обезкосмяване ..Салама е като буреняк..Странджа планина..хахаха

    Коментиран от #85

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Хасан

    1 13 Отговор

    До коментар #71 от "Диди":

    Въпроса е как така дългогодишното приятелствио почнато от Пруския император и Османския Султан се,развали???
  • 87 Хасан

    4 12 Отговор

    До коментар #85 от "JPower":

    Едва ли .да знаеш как ми се лепяха на морето заради питона в тесните бански....и да знаеш за жените размера има значение

    Коментиран от #92, #100

  • 88 до ХАСАН

    17 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Хасане , Австрия е неутрална и независима държава и не е членка на НАТО но ти си Насан и няма как да ги знаеш тия работи . А защо Австрия е толкова неутрална , отговора се крие в края на Втората световна война ..... Чети Хасане !!!

    Коментиран от #90

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Хасан

    1 12 Отговор

    До коментар #88 от "до ХАСАН":

    Не са ли в НАТО??честно не знаех...кажи защо??
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Диди

    4 7 Отговор
    Желая на всички приятна вечер.

    Коментиран от #94, #97

  • 94 шйонес

    2 0 Отговор

    До коментар #93 от "Диди":

    абенд нох.
  • 95 JPower

    18 4 Отговор

    До коментар #91 от "Хасан":

    Да имам събран гняв, отгледан съм с омраза към турчина. Разревавал съм 90+ годишни баби, като съм ги разпитвал за времето под турско. Знам какви сте, нищо не се е променило за 100год. Нищо НЯМА ДА се промени. Българина още с раждането си, трябва да знае,че ТУРЧИНА И ЦИГАНИНА НЕ Е ЧОВЕК А ПАРАЗИТ ДОЛЕН., Какво още не разбираш????? Когато му дойде времето, ще ви го върнем,за 500год.изтезаване на дедите ни.!!!! Ерддооооо, връщай земите на ТРАКИЙЦИТЕ!!!!

    Коментиран от #106

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Хасан

    5 7 Отговор

    До коментар #93 от "Диди":

    Приятен уикенд Диди
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 bauman

    4 17 Отговор
    Турците ще намерят вратички и без тях доста неща ще се обърнат ,но мързеливите ганьовци защо ли никой не ги ще и никой не ги знае исторически и геогравски....комплексите на бай ганя все още са силни и явно никой не може да ги изкорени....

    Коментиран от #104, #117

  • 100 Салам Алеко

    15 4 Отговор

    До коментар #87 от "Хасан":

    Ърябваше да те срешна на плажа, че да си хапнеш питон!
  • 101 Салам Алеко

    15 4 Отговор

    До коментар #98 от "Хасан":

    Марш в анадола бе помияр шибан!
  • 102 onq s konq

    5 4 Отговор
    Е затва предвидливият и разумен човек си има 5-6 гражданства,че да има и да му отнемат,да има и да останат.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 доста

    15 1 Отговор

    До коментар #99 от "bauman":

    обобщаващо говориш но си прав щом се отнася само до семейството ти . тук е правова държава и не е България да минава номера с вратички..но както мисленето ти ни подсказва явно си истински бай ганио . без тях нещата в европа ще се променят и то към добро а незаменими хора няма...все пак те са 10-на 12 милиона в една 500 млн европа. а с българите които работим и се държим както са ни възпитали в семейството никой на запад няма проблем...виж с такива като теб търсейки вратички...по--добре казвай , че си румънец...да не ни срамиш
  • 105 Хасан

    1 11 Отговор
    Саламе, прощавай....понякога прекалявам с теб ама...дипли...харесвам те, да го знаеш..
  • 106 Хасан

    5 16 Отговор

    До коментар #95 от "JPower":

    Гледай турчина да не те намрази...защото още не е разбрал че го мразиш..и да те пази господ от гнева на турчина

    Коментиран от #107

  • 107 JPower

    16 3 Отговор

    До коментар #106 от "Хасан":

    Ти в казарма бил ли си???? Турчина, знае много добре, че е мразен!!!! Явно само българските"" турци"" не го знаят!!!
  • 108 Шливовиц

    11 2 Отговор
    Всеки,дето и отишъл в друга държава,и мисли да остава там,трябва да спазва законите на държавата в която е.Това,че сирийки, Иракчанки,Афганистанки,Шри Ланки си ходят загърнати, засега не е проблем на дойчовците.
    Проблем е когато,мъжа нерез прави по 7-8 деца,не допуска жена си до работа,училище,дори и на улицата без придружител. В редките случаи,когато работи,го прави лежерно и с видимо нежелание.Работи само,за да има права за помощи за безработни,точно като наще мангусти. Немеца, дори и да не знаеш, перфектен немски,пак ти обяснява бавно на английски ,ако пък работиш с рускоговорящ немец,си си опекъл половината работа,като им показваш,че умееш дадено нещо,по-добре от тях,те уважават,като вършиш по-качествено и по-бързо,вече си им спечелил уважението.Ако пък у през това време,си подобрил езиковите си умения,почват да се шегуват приятелски с теб,ходиш им на гости,те ти идват,ходите да ритате заедно,има случай дето и си прекарвате свободното време заедно.Е това драги ми читателю,се нарича Интеграция. Пък и ако сколасаш,да намериш,някоя немкиня с която да имате деца,си мнооого напред.Труден за догонване.После като дойде време за пенсийка 1,5 или 2,0 к ойро,и почват околосветски пътешествия с половинката, последен модел БМВ,С класи и А6-ци.Всяка Сутрин, кафето в близкия бекерай, вечер в някой гастхоф удариш три вурста с биричка,играейки карти със ,,старите бандюги".

    Коментиран от #109

  • 109 Хасан

    4 12 Отговор

    До коментар #108 от "Шливовиц":

    .....и се спасяваш оправяйки живота си..децата ти израстват и знаят много по добре немски ..стават по ”немци ”от тебе ..с неохота си идват в България или пък споменават че имат български произход....ти се спасяваш,но губи българщината ...извинявай че това ти го казва един турчин...болно ми е

    Коментиран от #110

  • 110 Хасан

    2 11 Отговор

    До коментар #109 от "Хасан":

    А защо не си направиш ” Германията ” тука ??

    Коментиран от #112

  • 111 НЕВЕРОЯТНО

    9 2 Отговор
    Направо не можеда бъде . . . Германци и турци толкова много да се обичат и уважават още от войната а сега - отрезвяване след махмурлука . Малък напредък в проглеждането на германците , или австрийците, все едно.

    Коментиран от #113

  • 112 Един друг

    9 1 Отговор

    До коментар #110 от "Хасан":

    Защото "Германията" се прави от германци - друга религия, друг манталитет за последните векове. Тук сме си българи като мен и помаци както теб, които се правят на турци. Докато сме тук, ще е България, а после - квото дойде.

    Така или иначе, вероятността да сме имигранти е много голяма - било в друга държава, било в тази настоящата, като я загубим окончателно в този й вид. На мен поне, все по-малко ще ми липсва, стига да не я усвоите вие "мислиманите", че аман и от вас.
  • 113 Хасан

    1 11 Отговор

    До коментар #111 от "НЕВЕРОЯТНО":

    Не разбра ли ...немеца плашейки Балканите че извън кошарата има ”вълк” турчина се опитва да ги събере

    Коментиран от #114

  • 114 Един друг

    10 1 Отговор

    До коментар #113 от "Хасан":

    Ще събере турчинът... Той своите си скоро няма да може да задържи, нас щял да събира, дето не можем да го понасяме органически.

    Ти виж сърбите с босненците, т.е. тяхните помаци, колко се събраха и как се разделиха, после ми рисувай приказни картини.
  • 115 един от всички

    12 0 Отговор

    До коментар #32 от "БОБИ":

    Незнам откъде имаш тази информация,но аз излизам на Запад от 1993 г. та до днес. Работил съм в 4 различни държави,а съм се оженил в пета-:) Мога да ти кажа,че НАВСЯКЪДЕ ХОРАТА УВАЖАВАТ БЪЛГАРИТЕ, отнасят се с голямо уважение,често съм бил канен в неделя на обяд в дома им (което там е много важен знак)! Разпитват ме за България и т.н. Някои хора,например във влак или автобус (явно и по-незапознати), са ме питали и до кои страни се намира България -аз винаги им изреждам на първо място Югославия (с гордост) . Сега вече Сърбия,де! След това казвам Гърция,и накрая малко по-смутено -Румъния. (Турция винаги я премълчавам,защото може да си помислят,че сме като тях)! Хората с широка усмивка ми се радват ,обикновено следва някаква покана за някъде,за нещо (на по бира,на театър,на велопоход и т.н.) Забележка: аз винаги се държа съвсем прилично,де!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Да да

    12 2 Отговор

    До коментар #99 от "bauman":

    Те австрийците ви помнят добре! Нали те ви върнаха в Анадола. Помнят и как клахте беззащитните им сънародници и как ви разбиха башибозука! Такъв закон да се приеме и в България!!! Вървете си в прекрасната родина! Там са демокрацията и просперитета!

    Коментиран от #118, #119

  • 118 тзес

    10 1 Отговор

    До коментар #117 от "Да да":

    Да се върнат в "силната" турция ли? Хахаха, добре де, тъпи са ама не чак толкова! Хахаха
  • 119 Хасан

    3 9 Отговор

    До коментар #117 от "Да да":

    Айде утре украинката ми идва на гости ..радвайте се че няма да ви пиша ..ще бъда зает...

    Коментиран от #120

  • 120 xexe

    7 0 Отговор

    До коментар #119 от "Хасан":

    a има ли име страпукраинката ти?

    Коментиран от #122

  • 121 Хасан 2

    3 3 Отговор
    Не се безпокой, ще те заместим достойно останалите ..
  • 122 Хасан 3

    2 4 Отговор

    До коментар #120 от "xexe":

    Мистрес Богиния ...
  • 123 БОБИ

    7 2 Отговор
    Към всички ..... Аз съм пенсионер от НОРВЕГИЯ, кестеняв съм , и не съм от някоя махала,а съм от едно китнобспокойно село.
    Няма да казвам нещо негативно и лош материал, но всеки който е бил на запад вижда разликата между България и европа. Който е бил в осло знае че всичко е направено в името и за удобството на човека. Казалсъм много пъти ,СОЦИАЛИЗЪМА е в скандинавските държави.
    За лошия материал в БГ няма да кажа нищо, злобата убива бавничко човека
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 юрист

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Yes":

    “...Публикувано във факти.бг: В Закона за забрана на 2но гражданство на Европейските държави има изключение правилото не важи за граждани на друга европейска страна и на страна която не освобождава от гражданство....“ Тук не става въпрос да практикувам като бг. адвокат във Виена, а да придобия статута на австрийски адвокат- разликата не е малка...Да - имаше решение на СЕС относно подобни казуси, но то дойде години след този период, в който обмисляхме преместване във Виена.
  • 126 юрист

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Yes":

    “...Публикувано във факти.бг: А за Австрийския адвокат с турско име просто се е отказал от турско гражданство елементарно...“ Да, елементарно е, но лицето си противоречи, защото твърди“...Публикувано във факти.бг: Цитиран е виенският адвокат от турски произход Казъм Йълмаз, според когото е невъзможно да се докаже липсата на турско гражданство, а и турската държава не може да издаде подобен документ....“Т.е. - колегата твърди, че турската държава не може да удостовери с официален писмен документ, че един нейн бивш гражданин вече не е турски гражданин. Не може турция да счита бивш бипатрид с турско и австрийско гражданство, който се е отказал от турско гражданство и е останал само с австрийското гражданство, за лице, което продължава да има турско гражданство. Тази правна двусмислица вреди.
  • 127 юрист

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Yes":

    Не сте прав/а - ето Ви директивата -
    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=LEGISSUM%3Al23023
    “Прозорецът“ вече се затвори - така, че- безсмислено е да се съжалява...
  • 128 юрист

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "Реализъм":

    „....Публикувано във факти.бг: .Мрази се този от който те е страх-османиен туркише са "караконджолите" с ,които австрийските деца от вековве ги плашат родителите им....“ Хмммм и кога османската империя превзе Виена, че нещо не се сещам?;) Стигнаха до Виена И КРАЙ- строшиха си еничарската армия у Виена! Не мислиш ли, че австрийците си имат своите основания да не долюбват особено наследниците на османската империя- за каквито се имат днешните турски граждани?
  • 129 vasik atanasova

    9 3 Отговор
    еваларка но мисля че е късно
    не само австрия
    всички трябва да нанесът удар на турция
  • 130 585

    5 1 Отговор
    Много турци трябва да си откажат турското гражданство. Турция отвори архивите, сега всеки турчин може да намери от къде е. И тест е лесно да направи. Да разбере какъв е. Щото монголец, трудно..., повечето са от български, гръцки, сръбски, руски, и т.н. европейски произход. В Истабул и западна турция, горе долу, европеици се смятат. Нека останат турци мургавите фанатици от Анадола, и заедно с кюрдите да комформират една федерация там. Останалите към запада и Европа, без глупака "професор" Ердоган, и готово, проблемът решен.
  • 131 Artik

    5 7 Отговор
    Не ги мислете Турците ,а Българите в чужбина! Някой ден и тях ще ги хване закона за гражданнството,а а и не мога да разбера защо сте така настроени към Турците,като Ви вършеха черната работа в България ! Нямаха право да стават офицери ,нямаха право на много неща .Имаше много кадърни хора ,които бяха изолирани и вкарваха на отговорни места хора -неграмотни ,които станаха лекари адвокати и много други позиции и за това сБълагария сега е на това ниво ,като се командва Шбуквално от неграмоници и хайдути и за това бягат младите Българи в чужбина децата Ви . Защо не ги задържите ,защо не се се стегнете и си управите държава ,като се има в предвид ,че една от най-красивите и най-хубави държави в Европа,като се има в ппредвид икономиката само за 24 часа може да управи всичко ,мо сори всичко синджир марка ,тоест всеки краде и то на гърба на собствения народ,еееее къде ви е държава ,и с какво самочувствие ще се мешите в политиката на други държави!? Колко Българи забогатяха на гърба на Турция ,Търговията с -куфарна , та дори и с вагони кораби пренасят се стоки за България и от България за??????????:) Много сте ми е интересно явно не сте в час или така Ви изнася.Малко са Българите -истинските и интелигентните ,които си знаят самата истина ,и си траят ,на заплатичката ,а Вие хиените пишете ,е пишете дано помогнете с нещо,тъй като гледам по улиците от ден на ден все по-малко хора ,а аерогара е пълно с млади ,а защо не ги спрете да останат в България и да учат тук
  • 132 KING Inc

    9 1 Отговор
    Ами нормално турците са пръснати из цяла Европа, (като едно друго малцинство), защо не си се прибират при ередоганя нали много го тачат?.... но и те цоцат от помощите....
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Колю

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Проблем е когато,мъжа нерез прави по 7-8 деца,не допуска жена си до работа,училище,дори и на улицата без придружител. В редките случаи,когато работи,го прави лежерно и с видимо нежелание.Работи само,за да има права за помощи за безработни,точно като наще мангусти. " и бих добавил ,че без никой да го пита денонощно втълпява на всички колко е права " правата вяра " и колко всички останали са длъжни да го уважават защото е мюсли . За това Ердоган иска да са страна членка на Евр.съюза . Чрез наглия си неоосманизъм да влияе на политиката в чужди страни и да съсипе Европейската икономика през социалните системи. Всички опоскани и той най-най...Китаец на Балканите ...Простичко е -един се прави ,че работи . 5-6 зад гърба му взимат придобивки в евро. Харчат през отпуската в страната от където са и пращат там на останалите от рода. Такава им била религията и жените не трябвало да работят. Другите ,местните са прости и са длъжни да работят всичките . Ха сега си спазвайте обичаите там от където сте дошли и по-далечко от Австрия . След това и от други места. Ще се наслушате на воя от минаретата , ще си имате не по една ,а по повечко жени и раят ще е на земята там където сте. Близо до обичливото сърце на новия демократичен неоосманист султан със всичките " исторически права " за това да сте си турци в Турция. Родината Ви зове ,Европа не Ви иска. Ама Хасан как ще докаже ,че е Турчин ? То Хасановци бол и карабината къса ,ама ка

    Коментиран от #136, #137

  • 136 Хасан

    3 8 Отговор

    До коментар #135 от "Колю":

    Малеее каква злоба...правиме си деца ..какво лошо има в това .”..източвали социалната система ”..те турците си работят там ...харчели в Турция ..ами паттиоти са си......не мога да разбера какво лошо има във всичко това....да си видял и чул турчин в България да те кара да бъдеш турчин или мпсплманин???..не си...ами живей си в лайняната си панелка

    Коментиран от #143

  • 137 Хасан

    3 5 Отговор

    До коментар #135 от "Колю":

    Когато българските шофьори взимат хляба и пазара на френски шофьори,французите пискат ...ами що не ревеше когато ДАНОНЕ унищожи СЕРДИКА...???..след това турчина му е виновен..хай сиктир бе

    Коментиран от #138, #139

  • 138 Салам Алеко

    7 1 Отговор

    До коментар #137 от "Хасан":

    Забравяш сиво помиярче, че Европа е длъжница на българския народ, те ни оставиха като християни5века да се гаври с нас турската пасмина азиатска! Нашите борби принъждаваха сивите султани да държат войска в бг, и да не могат да използуват всичкия си боклук срещу Европа! Азиатските кучета нямат никакъв принос към доброто и! Още Тервел спира мръсните да влязът в Европа! Европа се учи от нашата история, и скоро керваните ще задръстят Капитан Андреево в посока анадола! И спри да се правиш на доктор, и да говориш за злоба, щото един ден ще те привикат да си четеш коментарите и ще плачкаш много! Може и сам да си издеш питончето, гларусче!

    хахаха, имал 200 бройки мангала!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Иван

    1 7 Отговор
    Хасан ти си номер 1

    Коментиран от #148

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 емо73канар

    7 1 Отговор
    Българският президент и парламент, незабавно да последва примера на Австрия.
  • 143 ganio

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "Хасан":

    Колко деца имаш, Хасане?
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Нинджа

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Австрия не е НАТО, чети вместо да предполагаш
  • 146 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "Хасан":

    Хасане,сигурен ли си че е от женски род,или то при вас е без значение?
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #140 от "Иван":

    Пиша си тука бъзици от скука а има хора които ме взимат насериозно...
  • 149 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Диди":

    Ами тяхните не са светски ама има
Новини по държави: