Last news in Fakti

21 Май, 2018 07:21 2 582 19

Във Франция арестуваха българин, заподозрян в тероризъм

  • марсилия-
  • франция-
  • българин-
  • полиция-
  • тероризъм-
  • арест-
  • гара

Задържан е български гражданин на 48 години

Във Франция арестуваха българин, заподозрян в тероризъм - 1
Снимка: Shutterstock

Във френския пристанищен град Марсилия беше задържан български гражданин, заподозрян за тероризъм. Мъжът, задържан от местната полиция в събота по подозрения, свързани с евентуална терористична атака, е българин.

Първоначалната информация беше за чеченец, който говори руски. 48-годишният мъж е български гражданин, потвърди градският на прокурор на Марсилия Ксавие Тарабьо в неделя, когато мярката за неотклонение на арестувания беше продължена.

Мъжът е имал криминална регистрация във Франция – но за опит за убийство. Той беше задържан след сигнал на пътничка за човек със странно поведение, съобщи Би Ти Ви. У него са били открити материали, които сами по себе си не били опасни, но можели да послужат за направата на бомба, съобщават властите.

Заради операцията по задържането му гарата „Сен Шарл” остана затворена за няколко часа. Мерките за сигурност във Франция остават повишени заради серията терористични нападения през изминалите години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 2 Отговор
    Аз пък нося в мене телефон сам по себе си той не е опасен но може да бъде използван за тероризъм,също така имам и атрибут който може да бъде използван за изнасилване,явно съм за затвора.:-):-):-)
  • 2 5ко

    26 3 Отговор
    Щом му не казват името, явно е български гражданин, но не и българин.

    Коментиран от #6

  • 3 726

    7 2 Отговор
    Г-н Джамбазов явно ни дразни с разликата между заглавието и обяснението под него.
    Ако не знае точно , по добре да не пише глупости.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Голям прос

    17 3 Отговор
    Сигурно е цигански мюсюлманин или турски циганин, или друго животно някакво. Не му пишат истинското име, не може да не са го разбрали
  • 6 Azazel

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "5ко":

    Името се обявява едва, когато разследването приключи, потенциалните съучастници са разкрити и има достатъчно доказателства, така че прокуратурата да повдигне обвинение. Това няма нищо общо с националността му и с етническата му принадлежност. Просто, в демократичния свят не може пред медиите да се хвърли обвинение "Бай Пенчо е терорист", без достатъчно доказателства, защото, ако после се окаже, че Бай Пенчо не е терорист, животът на човекът вече ще е съсипан - хората помнят само обвинението, никой не се интересува после от оправданието... Относно националността - не бих се учудил и двете да са верни - може наистина да е чеченец, а нашите власти да са му продали български паспорт срещу няколко хилядарки под масата, както правят с хиляди чужденци. От този момент- нататък - за пред света той е български гражданин, а въпросите как/защо е станал такъв трябва ние да ги зададем на корумпираните си власти.

    Коментиран от #14

  • 7 Townboy

    6 1 Отговор
    Вероятно е пазарджишки циганин екстремист?

    Коментиран от #9

  • 8 Българин

    2 5 Отговор
    За 20 € евро сме готови да продадем всичко .

    Коментиран от #10

  • 9 Оня

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Townboy":

    Публикувано във факти.бг: Вероятно е пазарджишки циганин екстремист?
    Те са страхливи и са хитри. Само лапат муслинските кинти.
    SIEG
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Име (като гост)

    2 6 Отговор
    Ако си спомняте имаше случай преди няколко години на заловени няколко патриота в кавички взривили офис на евророма в Сандански. А след това и на българин с австралийски паспорт готвещ се да се влее в редиците на ислямска държава. Не бъдете толкова тесногърди и праволинейни , терора няма цвят и националност . По света са избити повече мюсулмани отколкото християни при самоубийствени атентати .
  • 12 Hhhhhhh

    4 1 Отговор
    Циганин или мюси.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Azazel":

    Глупости говориш.Точно във Франция ще кажат,че е задържан еди-кой си ЗАПОДОЗРЯН в тероризъм.Това с нищо не накърнява името му.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Azazel

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "make":

    Пропусна обаче да кажеш и, че се оказа, че не е терорист, а причината за задържането му след първоначалната проверка и след установяването на самоличността му е, че се издирва с европейска заповед за арест от България, защото е избягал от изтърпяване на присъда тук... Просто, журналистите ни малко са прекалили с драматизма и са създали фалшива новина...

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Azazel

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "make":

    Някъде да виждаш аз да съм писал, че е циганин, турчин или нещо подобно, но в никакъв случай българин? Писах по-горе, че е възможно да е чеченец, каквато беше първоначалната информация, но с българско гражданство, както беше последващата. Аз самият винаги съм се дразнил тук във форума като почнат - щом някой направи нещо лошо, значи е циганин или турчин, но щом някой направи нещо добро, е 100% българин. И, не, българите (етническите, защото нали това е драмата на много хора тук - дали е етнически българин) изобщо не са чисти като "момина пазва", а както при всяка друга нация, си имаме крадци, убийци, изнасилвачи, наркотрафиканти и всякакви подобни, както си имаме и изключително свестни хора, които и на мравката правят път, помагат на всеки изпаднал в беда и прочие. Въпросният тип е проверен заради подозрително поведение и "материали, които сами по себе си не били опасни, но можели да послужат за направата на бомба", но е задържан, защото е нямал документи, а след задържането и установяването на самоличността му се разбира, че за него има Европейска заповед за арест. Какво значение има българин ли е или циганин? Нито имам отговор на този въпрос, нито ме интересува.
Новини по държави: