Last news in Fakti

2 Юни, 2018 13:55 2 107 15

Путин пусна със закон офшорки в приватизацията

  • владимир путин-
  • русия-
  • офшорки-
  • приватизация-
  • компании-
  • кремъл

Зелена светлина за приватизация на предприятия

Путин пусна със закон офшорки в приватизацията - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин подписа закон, според който юридически лица, контролирани от офшорни компании, могат да приватизират предприятия. Това съобщи Кремъл на сайта си.

"Забраната за участие в приватизацията като купувачи на юридически лица, които са контролирани от офшорна компания или група лица, включваща офшорна компания, е била отменена", се казва в съобщението, предаде ClubZ.

В подписаните от Путин законодателни промени се изяснява понятието "чуждестранен инвеститор". За такива вече не се смятат чуждестранни организации, които са под контрола на руснаци или руски юридически лица, както и на чужденци с руско гражданство.

Руският премиер Дмитрий Медведев обяви по рано плановете си за създаване в най-скоро време на офшорни юрисдикции на остров Руский във Владивосток и на остров Октябрский в Калининградска област. Според министър-председателя най-добрите практики в тези зони по-късно могат да се разпространят в цяла Русия. Идеята на Москва за "свои си" офшорни зони беше обсъдена за първи път на 10 април от руското правителство, с цел да се помогне на руските компании и олигарси, които попадат под ударите на санкциите на Запада.

ТАСС съобщи, позовавайки се на осведомен и анонимен източник, че правителството може да пререгистрира компанията "Русал" на Олег Дерипаска в някоя от руските офшорни зони, които ще бъдат създадени на островите Октябрский и Руский. Малко по-рано министърът на икономическото развитие Максим Орешкин съобщи, че големите руски компании проявяват интерес от пререгистрация в специални административни райони, които ще са по подобие на чуждестранните офшорки.

На 30 май агенция Bloomberg съобщи, че американското Министерство на финансите ще се откаже от санкциите срещу компанията En+ на Олег Дерипаска, ако делът на милиардера в нея не превиши 40%. Към момента Дерипаска притежава около 66%. Седмица по-рано финансовото министерство допусна възможността да отмени санкциите за групата на Дерипаска ГАЗ, ако милиардерът се откаже от контрола над нея. В началото на април Вашингтон наложи санкции по отношение на руски бизнесмени, компании, чиновници и топмениджъри в държавни корпорации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    18 5 Отговор
    Мууууухахахаха, западналяшките говеда пак бяха нафърфорени :)))

    Сега и техните олигарси ще се преместят в Русия :)))
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 El comandante

    9 9 Отговор
    герб шалвари Ботев и Левски са вашите кошмари а Владимир е нашият кумир!!!

    Коментиран от #12

  • 4 onq s konq

    8 10 Отговор
    Путин почна да разпродава Русия

    Коментиран от #6

  • 5 Ленин

    6 10 Отговор
    Мухаха сега започва истинското грабене ,дори и острови си измислили блядовете ама не Каймановите ами актябърски и русииски..
    Вовата преди 6-7 години беше във Forbs на първите позиции с 40 млрд . долара .сега със сигурност е най богатия човек на планетата и иска да стане и на галактиката.
  • 6 Грантаджийче

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Та, кво точно е продал??

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 На всяка манджа миродия

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Грантаджийче":

    Не е продал а изкупува..с офшорки

    Коментиран от #11

  • 9 Иванов

    5 7 Отговор
    Втора вълна от приватизацията? Нелогична е, явно искат да си пререгистрират фирмите за да избегнат ударите от санкцийте инак всичко в Рааша е собственост на хазарите. Даже и душите на руските крепостни склави.

    Коментиран от #14

  • 10 Рекс

    5 6 Отговор
    Цяла раша

    а е офшорка разпределена между кремълски юдеи
  • 11 НАТО ВЕЦ

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "На всяка манджа миродия":

    Сигурно е получил "съвети" от 66, как се прави?!
  • 12 2 юни

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "El comandante":

    Нито Ботев, нито Левски, нито който е да е било от нашите възрожденци е гледал към Русия, а точно в обратна посока - към цивилизования свят на Запад. Не петни имената на революционерите ни, пък и точно днес на 2 юни....

    Коментиран от #13

  • 13 El comandante

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "2 юни":

    гербави шалвари Ботев и Левски са вашите кошмари а Повелителя на света Владимир е Българският кумир!!!
  • 14 Наблюдател

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    Твоята душа , чия собственост е ? На дядо Шорош ?!
  • 15 Путин е говедо

    3 3 Отговор
    Руснаците са пословични некадърници. Все опитват да изкопират нещо от нас и все завършва с провал. Същата кочина ще настъпи и с офшорките им. Ама, като си генетично къс и тъп - то е завинаги.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания