7 Юни, 2018 15:50 38 492 136

Турция със студен душ за САЩ

  • турция-
  • с-400-
  • сащ

Страната няма да отменя споразумението с Русия за закупуване на С-400

Турция е отхвърлила искането на САЩ за прекратяване на споразумението за покупка руски противоракетни системи С-400, съобщи РИА Новости.

Въпросът за споразумението е бил повдиган многократно при последните двустранни срещи. Той е бил тема на разговори и на срещата между външните министри на САЩ и Турция Майк Помпео и Мевлют Чавушоглу.

САЩ открито се противопоставиха на споразумението за покупката. Все пак от Турция са заявили, че могат да разгледат техните притеснения.

САЩ се опасяват, че системите не са съвместими с тези на НАТО и че от тях Русия може да извлече данни за общата отбрана.

Страната обмисля да спре доставките на изтребители F-35 за Турция. Анкара обяви, че е готова да търси алтернативи на F-35. Очакват се още преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    45 121 Отговор
    ТУРЦИТЕ ЩЕ ИЗЯДЪТ КУКУДАТА.

    Коментиран от #8

  • 2 Синан

    124 47 Отговор
    Турция, стъпка по стъпка става велика сила! 100 броя Ф-35, + C-400, не напразно е втората армия на Нато!

    Коментиран от #9, #11, #14

  • 3 Иванов

    118 23 Отговор
    Турците стават прекалено опасни със тези оръжия...

    Коментиран от #5

  • 4 Николай

    109 15 Отговор
    Времената се промениха. Ако, не е Ф-35, ще е Су-57 или др. но, според мен Сащ ще доставят на Турция изтребителите, все пак Турция е огромна държава, и Нато и Сащ имат нужда от нея.
  • 5 Доктор Ох Боли

    9 14 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    ..... ха ха ха.... Ти да не си Иванова.... ха хаха..... Тва са отбранителни ПВО системи..... ха ха х а....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 НЕУТРАЛ

    57 80 Отговор
    Явно всички държави вече знаят,че не трябва да си имат работа,с тази скапана пасмина- турците.

    Коментиран от #36, #50

  • 8 ПЕЕШ СИ АМА КОЙ ТА СЛУША...

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    .........
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Димитров

    10 101 Отговор
    С 400 НЕ Съществуват.Това е поредната ЛЪЖА на ЛилиПутин както СУ57 и смешната Армада............БОРИСОВ ДА ОБНАРОДВА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ от 50 милярда и да ги ВЪРНЕ

    Коментиран от #62, #63

  • 11 goni

    68 12 Отговор

    До коментар #2 от "Синан":

    Абе, човек ти знаеш ли колко струват 100 броя ф-35?! Не само Турция, не само САЩ, никой не може да си ги позволи! Щатите спряха не само производството, но и програмата! Казано на чист български език това е утрепия! Аман от тая надпревара във въоражаването! Ако, тия ресурси бяха насочени към друго!

    Коментиран от #13

  • 12 Иван

    54 16 Отговор
    ех, кога ще ги настигнем турците...

    Коментиран от #130

  • 13 Синан

    40 20 Отговор

    До коментар #11 от "goni":

    Турция, не само е поръчала 100бр. Ф-35, но и участва в създаването й. Щом са поръчани изтребителите, значе че имат пари, никой не си поръчва 100бр. Ф-35 от Сащ, който няма пари да ги плати!

    Коментиран от #74

  • 14 .....

    39 47 Отговор

    До коментар #2 от "Синан":

    Велика сила?! ?!?! Жив да не бях. Та тя не е даже регионална. Тя Гърция ще ги нагъне при нужда, а и като им доставят едни интересни неща на Крит, съвсем отиде. На запад кво да се говори- Иран, Израел...Даммм, много приказки, но без грам покритие. Както и голямата им икономика...износ на домати, сглобяване ( не производство) на автомобили и електроника. Иначе да-произвеждат килими и якенца. Та така-само на приказки я докарват. Все тая какво купуват или не....

    Коментиран от #15

  • 15 Доктор Ох Боли

    13 21 Отговор

    До коментар #14 от ".....":

    ..... ха хаха....... Жива да не беше........ щех да напиша.... да гу лапнеш и да млъкнеш.... да ни съ излагаш повече...... ама айде няма.... ха ха хаха....ааааааа.......... аааа..... Ша ма прощавати ама..... ха хаха.....аааааааааа

    Коментиран от #17

  • 16 Синан

    75 46 Отговор
    Безсмислено е да се спори с хора, който нямат армия, нямат техника, гола вода..който имат една единствена подводница " Слава", която ще я правят музей.. защото е изгнила и ръждясала. Преговаряте с Турция да ви пази небето, че вие нямате самолети, един домат няма на кого да продадети, малцинство сте в собствената ви държава.. която е най- корумпираната и най- бедната в ЕС, щом ви сравняват със Виетнам, Сомалия и др. няма какво да споря с такива гладни патрйоти...

    Коментиран от #18, #20, #73, #87, #114

  • 17 .....

    23 11 Отговор

    До коментар #15 от "Доктор Ох Боли":

    "Гу", "прощавати"....мисля че е ясно-нямаш 7-ми клас. Кое от написаното не е вярно? За икономиката- всичко по-голямо от кокошарник компании е американско или европейско. Как се правят "турските" отокар? Беко? Ама молЯм ти се....вземи малко се интересувай. Относно военни възможности...щом не знаеш какво ще става в Крит, щом можеш дори хипотетично да сравниш Турция с Иран или Израел...няма какво да се каже.

    Коментиран от #22, #127

  • 18 .....

    23 12 Отговор

    До коментар #16 от "Синан":

    Ние поне не говорим че сме велики като армия или икономика. Никой не спори-просто факти.
  • 19 Василев

    12 32 Отговор
    Селяни, днес се дървите със с400, а утре ще се дупите за ф35. Гурец ф35 за вас. ЦРУ подкрепяме Гърция.
    Агент Зорба Гъркакис. ЦРУ!
  • 20 123

    45 26 Отговор

    До коментар #16 от "Синан":

    Малцинство в собствена държава-чудесно е че така мислиш, така трябва. Бройките на цигани, мюсюлмани и етнически българи за миналата година ( и то след масовото напускане) са ясни. Ама ти ги знаеш по-добре явно. Нас не ни мисли, ние сме древен народ с древна държава. Ще се оправим, винаги сме го правили. Ти се притеснявай на юг какво става...с тая раждаемост при кюрдите, скарването с евреите и саудитите, заблудата че руснаците забравят и прощават, скарването с ЕУ и САЩ...гледаш ли натрупването на грешки? Там трябва да насочиш тревогите си.

    Коментиран от #24

  • 21 Иван

    12 27 Отговор
    Как ще различи С-400 свой Ф-16 от чужд? Надали руснаците ще им дадат код.
    А това детого въртят нашите съграждани с турско самосъзнание за 100 Ф-35 е също толкова пропагандно, колкото и приказките на Путин. Напоследък и Русия и Турция се държат по почти един и същ начин.
  • 22 Доктор Ох Боли

    16 13 Отговор

    До коментар #17 от ".....":

    .... ха хаха.... мое да немам 7-ми клас.... ама имам 5-ти... ха хаха..... Тогава ли се учеше Гърция,Рим... хах аха... Визинтия... иначеее... то в написаното ти нема верно.... ха хаха... Забравила си да напишеш и Туркиш Еърлайнс.... ха хаха.... Строят централа за 30 мрд. ... ха хаха.... руска... мост откриха на скоро за има-нема 2 млрд..... некво летище май строят ..... хах аха..... Разбира се.... аз изобщо не съм защитник на Турция.... но..... да се пишат глупости....па и да си верваш.... ха ха ха......
  • 23 дедо йоцо гледа

    55 3 Отговор
    Студения душ не е за САЩ, а за съседните страни, защото докато Турция бързо се въоръжава с най нова техника ние дремем, а въоръжението на нашата армия е от Балканската война.

    Коментиран от #25

  • 24 Синан

    32 29 Отговор

    До коментар #20 от "123":

    Прав си, за руснаците.. не забравят! доказаха го като жалкият ви президент посети Русия, после Бойко замаза нещата.. незнам, колко сте древен народ и не ми дреме, но отивата в Русия да се молите на Путин и Ердоган за Турски поток, нали?

    Коментиран от #29, #64

  • 25 Доктор Ох Боли

    7 11 Отговор

    До коментар #23 от "дедо йоцо гледа":

    .... ха ха ха......ти гуедаш и неверваш на ушите си..... ха х аха......ааааааа Ти знаеш ли кога беше балканската война а?..... ха х аха...... Ако имаш нужда от лекарства нещо а?..... ха х аха....
  • 26 ПЕШЕВ

    8 33 Отговор
    ХАХАХА,СЕГА САЩ ЩЕ ГО ПРЕМЕСТЯТ ОТ ЕДИНИЯ КРАЧОЛ В ДРУГИЯ И ЗА МАЙМУН ЕРДОГАН ЗАПОЧВА ОБРАТНОТО БРОЕНЕ,А ЗА МАЙМУН ПУТКОВАН Е ВЕЧЕ ЗАПОЧНАЛО.ЕДИНСТВЕНОТО ИНТЕРЕСНО Е КОЙ ЩЕ ЯДЕ ДЪРВОТО ПЪРВИ

    Коментиран от #122

  • 27 ердоган

    17 10 Отговор
    абе велики са турците щото имат много хладилници...ха ха

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хасан

    26 37 Отговор

    До коментар #24 от "Синан":

    Македонците много точно им го казаха,че не са никакви българи а ТАТАРИ.точка....България загива всеки ден по малко и ще дойде ден когато няма да има жив човек там.И Ердоган ще влезе спокойно без проблем.
    България е в сянката на всичките си комшии,да не говорим за Европа!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ердоган

    34 14 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Хасане поради що се срамиш да се наричаш Христо....продажник

    Коментиран от #129

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Синан

    17 27 Отговор

    До коментар #32 от "Бат Саше":

    Ко стана бе, г-н гладен патриот... нещо май не искаш да приемеш фактите, че от България нищо не става! едни румънци не може да стигнете, ако вашите депотати не бяха много добри гъ*о лизачи на европа, Бъшгария щеше да види през крив макарон ЕС.

    Коментиран от #35

  • 34 koпа

    26 8 Отговор
    Когато е за гърците може с-300 ,а за турците не може с-400,мислите ли Турция вярва на краварите,тука става въпрос за взаимно изгоди от страна на Турция и САЩ и изтребителите ще са скоро в Турция,е така става когато си с ташаци.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Така е

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "НЕУТРАЛ":

    И с Русия. И с Русия.
  • 37 Синан

    26 30 Отговор

    До коментар #35 от "Бат Саше":

    Ще те помоля, да махнеш кавичките от - кочина, защото тука си е баш кочина, и то без кавички. По-добре, човек втора ръка от колкото гяур, който е бил 500 год. под турско РОБСТВО... то, и ти не си българин.. 5 века са си 5 века.. не се знае кой кого.. сега чисти българия няма, все пак 500год. сте яли турски... Незнам, защо си мислиш, че да си българин е нещо хубаво.. във Европа като чуят, че си от България и те гледат съжелително..

    Коментиран от #38, #40, #55, #131

  • 38 111

    34 8 Отговор

    До коментар #37 от "Синан":

    Принципно си прав, кенеф сме, но това е точно заради вас. Връщате ни в праисторията с 500 години варварство
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бат Саше

    36 14 Отговор

    До коментар #47 от "Синан":

    Много бързо омеквате накрая и все едно никога нищо лошо не сте искали да кажете. В статии за Турция, все някой заблуден 'ТУРЧИН" ще се намеси да плюе България и после ....ооо аз нямам нищо против никои...Айде бе! Българите никога няма да са малцинство в България. Запомни ми думите. Вие имате същия прираст като нас. Циганите са паразити и не могат да виреят върху намаляваш гостоприемник. Затова емигрират масово. Цели училища цигански се изпразват масово, а големи гета опустяват значително. За сметка на това всички млади българи имат вече по 2 деца, познавам и доста с по 3. Никой не иска и да емигрира вече. В момента се формира новата българска нация и само от вас зависи дали ще се включите адекватно в нея или ще останете маргинали. Да чакаш толкова наивно края на България и на българите, които са минали през какво ли не, е много смешно. Познавам доста турци, имам близки хора турци, но такива като вас винаги съм считал за глупаци. От мен точка на този разговор.

    Коментиран от #51

  • 50 Opsssas

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "НЕУТРАЛ":

    Аз искам даси имам работа с дупето ти
  • 51 Фатих Мехмет

    32 15 Отговор

    До коментар #49 от "Бат Саше":

    Тези глупости ги разправяй на някой друг. Аз живея в Германия. Тук е пълно с турци от Турция. Турският е еднакъв. Само дето ние говорим с малко по-стар диалект. Иначе се разбираме перфектно. Имам фирма тук и като ви гледам какви сте боклуци на българи повече няма да помагам. Пръста няма да си мръдна вече за България, защото не заслужават. Живея с германка. Нея не я интересува каква ми е религията, важното е да си добър човек. Но вие българите няма да се научите да сте човечни и да си помагате, затова и ви затъва държавата.

    Коментиран от #65

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Фатих Мехмет

    21 24 Отговор
    И колкото и да ни мразите и да искате ние турците да сме по-зле от вас- няма да стане. Мразите ни само, защото сме мюсюлмани. Това да си мюсюлманин не е нещо лошо. Това не означава, че сме някакви терористи. Нашата религия ни учи на човечност. Факт е, че ако България беше завладяна от някакви други щяхте да изчезнете като нация. Четете малко световна история, не тая гадна комунистическа, която ви учи да ни мразите и нищо друго.

    Коментиран от #59, #68

  • 54 Балканец

    32 16 Отговор

    До коментар #47 от "Синан":

    А през балканската чак до цариграда ви гонихме бе помак смотан синане ако не беха тогава немците да ни кажат стига щехме да ви вземем и него. Така сме ние българите биеш ни биеш ни а като станем не можеш да ни спреш.
    Наш човек измисли компютъра наш човек измисли ксерокса ние първи ползвахме самолета като оръжие ама не сме алчни диваци
    като вазе не сме ламтели за чуждо за брата роб излизахме на война на за да живеем на чужд гръб нашта армия никога не е грабела и палела никога отникого нищо не смеоткраднали на мен тва ми е достатъчно да съм горд че съм българин.

    Коментиран от #57

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Османлъ торуну

    16 28 Отговор
    Колкото повече критики към турция
    Толкова се гордея със страната си това значи че великия вожд ЕРД. Е ценен в целия свят
    Завистливи бълг.

    Коментиран от #60, #119, #132

  • 57 Фатих Мехмет

    16 24 Отговор

    До коментар #54 от "Балканец":

    През първата балканска нещо забравяш, че Османската империя се бие не само срещу България, с България са още Гърция, Сърбия, Черна гора и Румъния. Сами не можете нищо. И не лъжи така нагло, че точно българската армия убива сумати беззащитни мюсюлмани, включително жени и деца. Дори при смяната на имената ни. Ние го преживяхме и знаем много добре какви сте. Явно на това ви учи вашата византийска религия. Затова много се обичате с гърците.

    Коментиран от #66, #121

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Дани

    23 13 Отговор

    До коментар #53 от "Фатих Мехмет":

    Що не пишеш за арменците като толкова знаеш за Балканската война . Религията ви е такава ... терористи и окупатори
  • 60 Дани

    17 6 Отговор

    До коментар #56 от "Османлъ торуну":

    Ами върви там моляте може да не те "обидят" много
  • 61 Хуго

    11 4 Отговор
    Нека да престанем да се плюеме един народ сме едно племе и като за последно цялата вина е наша не на политиците нека да видим какво става ако ние не сме !
  • 62 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Димитров":

    И ти не съществуваш , ти си в матрицата на Сорос !
  • 63 Боко

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Димитров":

    Радане , пак ли ти ?!
  • 64 Петър

    24 6 Отговор

    До коментар #24 от "Синан":

    Жалкия в случая не е Радев,а Боко. Щото точно той беше примерното кученце на Меркел,и всички ония дебели гъ..ве в Европарламента. Радев се държа достойно,и уважението към него беше факт. Виж посещението на Боко,беше съвсем друга работа.Толкова се беше притеснил че е нагазил в лай...та че от 3-на визита я съкрати на 1 ден и половина.А теб не те знам Синан ли си Еб..н ли си,и на мен не ми дреме.Но срещу такива като теб които не уважават държавата ни с удоволствие бих излязал да се бия....!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Балканец

    19 6 Отговор

    До коментар #57 от "Фатих Мехмет":

    Били са се те сърболята и гръчолята грънци нахлули са в.македония зад гърба ни там почти не е имало армия войнат е била в тракия там са били почти всички турски сили те са вървели
    някъде си а ние право срещу цариград а когато сме превзели чаталджа войниците са се разбунтували защото не са искали да знаят
    за истанбул.
    За смяната на имената тва е по комунистическо
    не знам колко са убити но знам как пра дядо едва е избягал от едно клане в одринско много добре се знае как сте клали всичко де що свари
    А след турците най-много мразим оная лъжлива византийска сган не смей да казваш че се обичаме ама туко що си призна помаклъка не можеш да избягаш отбългарското глупако ако щеш се боядисай в черно и казвай че си негър същия българин ще си останеш чак до мозака на костите си от кръвта вода няма да стане

    Коментиран от #75

  • 67 Onq s konq

    25 14 Отговор
    Много долни резняци , чак и по историята ни ни обясняват , хахаха . Господа рязани автомати бе вие в училище едно изречение ниможехте да кажете правилно , ква история кви войни , кви тухли бе и коментирате ? И за какви убийства говорите по време на покръстването бе ? Имаше много бой на гаджалската ви пасмина но , само на тези които ни се заканваха да се върнали да ни колят пак , на тези дето ни обиждаха както го правите и вие тука , на тези дето ни викаха гяури и т.н. Вашата религия е миролюбива бе хаахах , че кви са тия в ислямска държава , питам г-н Гаджал ? Да ние много търпим , обиди , унижение , продажни управници но , вдигнели се Българския Юнак всичко ще бяга с вай алах вай алах както вашите предци са бягали , както и сърби , румънци и гърци са бягали .

    Коментиран от #76

  • 68 Дани

    8 4 Отговор

    До коментар #53 от "Фатих Мехмет":

    Имах коментар към теб ама го изтриха ... Стой си там ....
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Sasho Aleksandrov

    7 5 Отговор
    Абе турците винаги са шмекерували с Америка са купуват от Русия парите идват от Германия карат се с Германия с една дума ШМЕКЕРИ
  • 73 Мажнун

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "Синан":

    Защо си не одиш в Турция,да освободиш България от себе си и да се проявиш там?
  • 74 СссереМ

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "Синан":

    Това оджата в джамията ли ти го каза,не се усещаш колко си смешен.
  • 75 Фатих Мехмет

    10 15 Отговор

    До коментар #66 от "Балканец":

    За Баташкото клане пропускате, че първо българите са се надигнали и изклали всички турци там и какво очакваш да стане като дойде османската армия? Ние сме си отмъстителни да това го знае целият свят. Не съм българин, защото си знам и произхода на моя род. От християнин не можеш на сила да направиш мюсюлманин и обратното. Това с потурчването е абсолютна лъжа, защото е против нашата вяра. Ако беше истина сега нямаше да ви има, шепа народ сте. Затова българки, германки... които се женят за нас не си сменят вярата. Ако види, че е по-добре и сама реши да. Има случаи тук с германци, които стават мюсюлмани.
  • 76 Фатих Мехмет

    6 18 Отговор

    До коментар #67 от "Onq s konq":

    Българският юнак ще се надигане само, ако има някоя велика сила например като Русия зад гърба си. Както беше като ни сменяте имената. Затова Турция не можа да влезе и ние не можахме да направим нищо. Това беше голям удар за Турция, затова Турция оттогава се въоръжава и става все по-силна, за да не ни се случи пак нещо подобно.

    Коментиран от #80, #81, #133

  • 77 Ghost

    17 7 Отговор
    Какви турци каква Турция ? Такава държава има едва от 95 години, а мюсюлманите тук не са турци а са ислямизирани българи и потомци на еничери. Самия президент на Турция си е чист грузинец. А исляма действително е опасна и агресивна религия.
  • 78 Бачо кико

    11 5 Отговор
    Тоя байчо Синан е голем дразнител. Турците са погубени с такъв ръководител, който смята, че богатството на нацията се измерва с хладилници. А ние българите сме оцелели 13 века, ще оцелеем още 13!
  • 79 ПУТКИН

    8 8 Отговор
    На турци, гърци и руснаци никога не вярвай, постояно лъжат и шикалкавят, но никога не са искрени и сърдечни!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Todik

    10 5 Отговор

    До коментар #76 от "Фатих Мехмет":

    На Балканите Българите са 3 мил.по онова време същата е бройката и на Турците проблема е че Българите са разделени на няколко Царства което турците използват това е история така е трябвало да стане дали щеше да има Турция ако ги нямаше тея 4 Царства а за кръвния данък да не говоря какво ли прави еничар след 15години служба подобрява гените на кадъните
  • 82 Ebter

    14 6 Отговор
    Като чета коментарите Ви, направо си личи омразата, особенно на тези, които завиждат на Турция! То не беше балканската война, то не бяха арменците и априлското въстание!? Но много от Вас не знаят точно каква е истината! Първо: българите и турците са от един корен в родословното си дърво! Куманската конница, която я пише в историята и които винаги са помагали на прабългарите са си...турците! Затова родът на Османците има същия герб, какъвто го имат прабългарите от рода дуло! Хан Кубрат или кан Кубрат е Курт, което на турски е вълк! Защото по тези места свещенното животно е вълкът! Всичко това в Турция го знаят и затова с българите се държат меко казано като към братя! Но тия тук идиоти като им набиват главите с небивалици....какво да правят горгите!? Хеле пък сега, като ги изкарват и ...перси!??? И то защо,...защото намерили като мадарския кон там!? Ами да не забравяме, че българите, турците, монголите, печенезите и маджарите ...са наследници на най-малкия син на Ной! За това има доказателство и то се намира във Ватикан от трети век!/Вижте гагаузите-те са българи и са християни, а говорят турски/ А що се отнася до балканската война, управляващите са евреи дъонме! Свалят Абдул Хамид 2, а управляват от негово име!1908г Същите правят триумвират като в римската империя! Като енвер е главния с армията! Джафар с полицията и жандармерията и тамил с флота! Те слагат червени атрибути в знамето, което е абсурд за мюсюлманска държава! По-късно друг еврейн по майка вз

    Коментиран от #135

  • 83 Ghost

    9 8 Отговор
    Няма такова нещо . Един корен. Глупости. Турската политика просто иска да си присвои история. Вземете данните от ДНК изследвания в самата Турция. Там пише че тюркската кръв в турците днес е 15%. Останалото са местни гени. Ислямизирани.

    Коментиран от #88

  • 84 Ебтер

    10 7 Отговор
    взема властта в свои ръце и си слага името баща на всички турци! Той премахва свещенната османска азбука, на която се пише от дясно на ляво! Премахва потурите, шалварите и всички народни носий! Избива много имами и ходжи и закрива много медресета-имамските училища! Изгонва гърците българите и други като заменя целенасочено исляма с национализма! Затова сега много хора в Турция знаят, че в Селяник, т.е. в град Солун, където се е родил Мустафа Кемал са предимно евреи дъонме!После създава конституция, в която първата точка е да не оспорваш нищо по създаването и създателя на светската държава! Затова никой спокойно не може да каже, че мустафа кемал е еврейн дъонме, защото може да влезе в затвора! Може би затова Ердоан иска да спечели мнозинство, за да измени тази конституция, ...удобна на ротшилдови, които опитаха да направят преврат! Затова Фето е едно оправдание-отзат стои цру, мосад и ми6-- тоест фамилията на главния печатар на доларите....ротшилд!
  • 85 Ghost

    5 6 Отговор
    По отношение на езиците.... Мексиканците говорят испански, но не са испанци. Елементарен пример.Кубрат не е кан а е канас, което си е княз по днешному. Никога вълка не е бил свещен тук. Още първия български ГЕРБ е с лъвове.

    Коментиран от #92

  • 86 Ghost

    8 7 Отговор
    Няма свещен на османска азбука. Това е арабска писменост. Думите са персийски. Османлиите само крадат и присвояват. Те са просто едно чергарско племе
  • 87 Определи се

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Синан":

    Ти къде живееш бе измислен. И какво общо имаш с турците. По българските земи има за селени кюрди и потурчени българи.
  • 88 Ебтер

    8 7 Отговор

    До коментар #83 от "Ghost":

    Приятелю, това че главата ти е напълнена с идеолгеми и всякаква омраза към всичко турско-аз въобще не съм виновен Първо погледни филма "Dirilis Ertugrul" първа серия и ще се ...учудиш, защо аджаба тотема на шатрата им е ...същата като тази на племето дуло прабългарския знак!? После...защо при нашите турци са вярвали на бог Тенгри/или по български Тангра/ и са носели конска упашка за знаме!? И стига с тази омраза! Като са ви излъгали, че сте велики-чак толкова недей да си вярваш! Хеле голям смях ме обхваща, когато Слави Трифонов казва, че българската армия никога не е побеждавана??? От тези глупости ...ееех сигурно и по големи съм чувал! Значи българската армия не е побеждавана, ама България е била под чуждо влияние и управление!? Ха ха!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 GHOST

    10 6 Отговор
    Тя цялата история на Турция е направена по филми. Ако гледам филмите , то Батман трябва да е американски национален герой. Да. Българската армия няма нито едно пленено бойно знаме. В националния музей в София има 47 турски ....примерно. Може да си бил под чуждо робство но е важно да намериш сили да се освободиш от него. Това е по-силното.

    Коментиран от #108

  • 91 GHOST

    5 7 Отговор
    Никога тюрки не са имали конска опашка за символ. Култура, религия, никога не са били едни и същи с българските. Не случайно в България има само на 2 места знака на т.нар.Тангра. Ако беше държавна религия , щеше да изобилства от данни за това .

    Коментиран от #93, #95

  • 92 Ебтер

    7 6 Отговор

    До коментар #85 от "Ghost":

    Извинявай, ама и ти като древните китайски мъдреци-истината има две лица и ти казваш което ти отърва! Да на прабългарската държава е лъв или лъвове! Но на рода дуло, откъдето произлиза управляващия род на прабългарите е същият като на рода "каълар" от рода на наистина великите "Османци"!
  • 93 Ебтер

    8 5 Отговор

    До коментар #91 от "GHOST":

    Главата ти е пълна с ...това, което са искали, тези които сеят омраза против турците! Напразно е с теб да се спори! Но когато ти узрее главата за истината-огледай се ослушай се, тогава мисли със собствения си мозък!
  • 94 GHOST

    4 4 Отговор
    Извинявам се но канас юбиги Кубрат е бил християнин :)

    Коментиран от #97, #117

  • 95 Ебтер

    7 4 Отговор

    До коментар #91 от "GHOST":

    Най-простото! Някога по живковско време беше голям патриотизъм да настройват българите против турците! Една от причините беше и тази, че може да се наложи да се воюва, защото Турция бе в Нато, а България във Варшавския договор! Та тогава, когато имаше явен антитурцизъм в учебниците по история пишеше, че прабългарите са тюркско племе! От там можешн да съдиш! Но аз веднага те познах-ти си младо момче и няма как да помниш тези неща! Значи трябва да питаш баща си, ако е жив!
  • 96 GHOST

    5 5 Отговор
    Драги мюсюлмани. Правете си ДНК-тестове. Кръвта не лъже :) Не се занимавайте с филмови сериали от които да учите история :)

    Коментиран от #101

  • 97 Ебтер

    4 4 Отговор

    До коментар #94 от "GHOST":

    Еееех, защото е бил отгледан в цариградския дворец и е бил нещо като заложник, за да не бъде баща му против него! А аз ти говоря за целия негов род!!!
  • 98 GHOST

    6 6 Отговор
    Всички мюсюлмани в БГ са с български произход. Не случайно т.нар. български турци си ядат свинското пият вино и ракия и когато чуят "Дайчовото" стават да играят. В самата Турция не ги приемат за истински турци. Всички знаят защо :)

    Коментиран от #102

  • 99 GHOST

    4 4 Отговор
    Ако си бил заложник и насила си приел една религия, после едва ли ще те погребат като християнин . Собствения ти народ който не би трябвало и той да е . Българите са много по-стари християни отколкото се предполага. Нямат нищо общо с чергарските племена на тюрките
  • 100 GHOST

    5 3 Отговор
    Най-опасен за България е еничерския манталитет насаден в част от народа преди 600г. Още личи в част от българите-мюсюлмани които не са наясно с рода си и родината си.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Ебтер

    3 2 Отговор

    До коментар #98 от "GHOST":

    Еххх-нали ти обясних защо! Всички турци и българи не знаем кой някога какъв е бил! Така, че стига с омразата! Някога когато ходих в Турция и работих там, местните ни викаха гяури! Но ние се правихме, че не чуваме! То е ясно и защо нашите турци защо са бели и руси!!!
  • 103 GHOST

    4 3 Отговор
    Било е чест за мюсюлманин. За християнин не е било чест. Щом потвърждаваш това ,значи си съгласен че елита на ОИ е съставен от християни по кръв. Няма нищо тюркско. :) Така е била правена тази измислена нация. С кръв от балканци , арменци, евреи, грузинци, араби , кюрди, персийци. Един голям тюрлю-гювеч.
  • 104 До Фесовете

    4 5 Отговор
    Вас ,точно Ердоган ше ви оправи,лирата ше стане 10 за долар,той ше ви опрари ,оправи,ше видим и изборите ше спечели ли или ше си сюретне още 1 преврат да избие инакомослещите
  • 105 GHOST

    3 4 Отговор
    Именно . Нали това казвам от колко време. Няма турци в България. Има българи мюсюлмани. Всички както каза знаем произхода на русите бели "турци" от България. Една част от тях са забравили какви са, друга , като помаците, още помнят какви са .
  • 106 Слава РОСИИ!

    5 2 Отговор
    Съвсем скоро братушките ще обяват новите безаналогови оръжия, пред които днешните ще са детска играчка!Колкото да злобеете идва време да се присламчим пак към РУСИЯ ,защото нашите управници ги интерресува само как да прилапат еврофондовете.Управляват ден за ден и все все повече затъваме.Ердоган си управлява държавата, ние се дърлим във форумите,кервана си върви......!Суета ва суетите....!
  • 107 GHOST

    3 2 Отговор
    Ердоган да си управлява. Те неговите накрая ще му видят сметката. Само да не ни се меси нас. За това пишем тук. Да си гледа работата.

    Коментиран от #110

  • 108 Ебтер

    4 5 Отговор

    До коментар #90 от "GHOST":

    Абе приятелю, как можеш да съдиш по знамената дали имаш победи или не??? Ти например си Дан Колов и победиш на един сабор някакъв неизвестен??? Какво ще правиш? Байрям т.е. празник ли, че си победил един никой??? Та същата работа! Винаги човек се гордее, че е победил някой по-силен или по велик от тебе! По време на османското управление представям си какво можели да са направили с вашите български знамена! Или са ги изгорили или за да не обидят например малкият син на цар Шишман който умира като управител на санджак в анадола в битка, като защитава османлийте-просто са го дали на някой да го използува като плат, това е!!!

    Коментиран от #134

  • 109 гост

    4 0 Отговор
    Бог да пази България, от такива ,дето се удрят по гърдите напразно !
  • 110 Ебтер

    9 4 Отговор

    До коментар #107 от "GHOST":

    На Ердоан/сокол-dogan/ няма кой да му види сметката! Опитаха се тези от цру, мосад и ми-6, но не успяха! А си мисля, че вече ще е трудно да успеят, защото той е един от най-великите управници след свалянето от власт на Османската династия! Той заздрави икономиката на Турция и вместо да взема заеми, сам даде на МВФ! А това, че печатаря на долари чрез свойте агенти по борсите и разните нубис и не знам какво си им свалят рейтинга-няма да успеят! Защото скоро самата държава сащ....ще престане да съществува!
  • 111 Ебтер

    7 1 Отговор
    Я тоже скажу-Слава Великая Роос! Русия винаги ще я има, но ...някои държави не! Планетата Нибиру приближава! На 3600 години тя идва в близост до Земята и ...винаги нещо става! Например сега ще се ...измести оста на Земята около 20 градуса! Ще започнат вулканите! В южна америка започна в Гватемала! Идва ред на Йелунстоон, който постоянно бучи и се тресе! Тръмп много добре разбира ситуацията и затова неприкрито си показва прощащината! Може би той...ще е последния президент на сащ! А от там и ...исраел няма да съществува! Много земи ще бъдат залети от вода! И водата за пиене ще е много се на! Така, че който е разумен...имайте го в предвид! И стига с идеолгеми- нека бъдем разумни и мислещи и на никому да нямаме зъб и омраза! Тя омразата ще погуби много от хората на Земята!!!
  • 112 Ebter

    5 2 Отговор
    Водата за пиене...ще е много ценна и ...недостигаща!!!
  • 113 GHOST

    3 7 Отговор
    Да бе. Заздравил икономиката :) Лирата пада като като фес от минаре :) Ако имаш икономика, валутата ти няма да се обезценява :)
  • 114 Иван

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Синан":

    Не те ли е срам?ти къде получи образование,след като толкова милееш и се впечатляваш от Турция защо не си скъсаш БГ паспортът и право в майкати Турция.

    Коментиран от #118

  • 115 GHOST

    3 3 Отговор
    Ердоган си е точно човек на ЦРУ . Всеки който може да чете знае защо грузинеца е изваден от затвора предсрочно и къде е ходил веднага след като е излязъл оттам :)
  • 116 GHOST

    5 4 Отговор
    По отношение победите на османлиите. Винаги са побеждавали когато са имали минимум превъзходство 3:1 . Никога не са се сражавали с равностоен противник :) Толкова за бойната им слава.

    Коментиран от #126

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 GHOST

    2 2 Отговор
    Сисе , княз Борис прави християнството държавна религия. Наред с това взема важно решение към коя църква да се присъедини българската която съществува далеч преди това. Не си чела история а само филми по bTV си гледала :)
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Родопчанин

    9 1 Отговор

    До коментар #118 от "dida":

    Не говори глупости еничерко,десет години съм по чужбина ,работя честно и съвестно и нямам никакъв проблем за нищо.Как ще си късаш бг паспорта това е срамота !!Ти си за обесване.Сигорно си от онези със сините венци.
  • 124 Уювчин

    9 5 Отговор
    Гледам тук един спор се заформил.Да обясня на рязаните,че Анатолия(Анадола) е била християнска земя.Преди това е населена от тракийски племена,фриги,хети,комагени,патриотичния... Къде са били тюрките тогава? Ако се асоциирате със селджуците,те антропологичен нямат нищо общо с тюрките.Сегашните земи от Анкара до Карс и от Ерзурум до Урфа са 90% кюрди.Къде отивате ако тръгнете на война на Балканите ?Мислите,че ще се биете с всички ли?А с кюрдите в собствената ви държава как.Ако усетят хлабава хватка ще ви изгорят отвътре.После ще ви захапят арменци,грузинци,иракски и сирийски Кюрдистан,персите...Тук мерак ви имат всички християни на Балканите.Да ви припомня ли Хитлер как завърши,като се юрна срещу всички.При всичките му инж.и тех.постижения и въоръжения.Седете си в КОЧИНАТА миризлива и си яжте баклавите да не ви разръфат ,като кучета.Че ще видите,какво остана от СССР и Югославия.Вие един път го ядохте и от Османска империя останахте -Република Турция...да не се свивате още! А помак значи помъчен...
  • 125 Путин

    2 0 Отговор
    Не разбрах къде е студения душ , но сайт като факти пише с повече симпатия за Русия и мен отколкото за България.Да са живи и здрави.Ние ще им помагаме.
  • 126 Фатих Мехмет

    1 3 Отговор

    До коментар #116 от "GHOST":

    На 2 пъти побеждават кръстоносците с по-малка армия. Факт.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Турчин

    10 0 Отговор

    До коментар #31 от "ердоган":

    Не се карайте бе.Живейте си живота като добри съседи.
  • 130 ИСТОРИК

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    НИКОГА !!!
  • 131 Българан

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Синан":

    А да не си въобразяваш, че резняк значи нещо повече. Ще гледа трътция на Европа през крив макарон...
  • 132 Българан

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Османлъ торуну":

    Лаком търтей!
  • 133 Българан

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "Фатих Мехмет":

    Припомни си какво се случи край Плевен и на Шипка.
  • 134 Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #108 от "Ебтер":

    Абе,ей...историка...! Какво османско управление бе..? ОСМАНСКО РОБСТВО,е имало в нашата страна. И какви са тия фермани за турската история.? Аз съм.БЪЛГАРИН,и много добре знам историята си.Няма нужда някакъв измислен „професор” по турска история да ми обяснява колко мирно и щастливо сме „съжителствали” ,щото и такива приказки имаше.А тия брътвежи ги пиши някъде другаде където ще ти се радват че добре се опитваш да провокираш,и преиначаваш историята ни.
  • 135 Дидо

    2 1 Отговор

    До коментар #82 от "Ebter":

    Имаме си още един историк тука , фес , който ни нареди с османската зган на едно , гледайте кви глупости пише тая неграмотна чалма , били ни имали за братя долната пасмина турска да , 5 века ни клаха ей така по братски нали , от уважение ? Много ви се иска ама няма да стане да си се нагаждате и крадете историята на България всички вие измикярски нации
  • 136 Аврамов

    2 1 Отговор
    Ето една шега:
    - турция
Новини по държави: