12 Юни, 2018 08:59 1 093 1

Евродепутати блокирани във влак

  • франция-
  • евродепутати-
  • влак

Те закъсняха с няколко часа на път към Страсбург

Евродепутати и чиновници от ЕС бяха блокирани за няколко часа във влак, съобщи France 24.

Причината е прекъсване на елетркоподаването във френската железопътна мрежа. Депутатите са пътували към парламентарна сесия в Страсбург.

Те са пътували с влака от Брюксел до Страсбург. Влакът е закъснял с няколко часа.

Това става няколко дни, след като канцлерът на Германия Ангела Меркел призова за съсредоточаване на работата на Европейския парламент на едно място. Мнението й беше подкрепено от австрийския канцлер Себастиан Курц.

„Знам, че за Франция и Брюксел това е трудно. В дългосрочен план на работа този начин на работа не подобрява капацитета на действие на ЕК“, заяви Меркел.

Франция винаги е била против да се прекратят заседанията, които се провеждат в Страсбург. Австрия е следващият ротационен председател на ЕС и този въпрос може да бъде основен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    4 0 Отговор
    Я, пътували с влак... няма НСО, няма лимузини, няма сини ламБи. Влак, мама, влак.
Новини по държави: