19 Юни, 2018 12:51 9 911 40

Западът измами Русия

  • русия-
  • мария захарова-
  • западът

Според Мария Захарова страната е била отворена към западните държави

След края на Студената война Русия беше отворена към западните държави, но остана измамена. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

Според Захарова Русия иска да развива търговските и културните си връзки със Запада, както и да се откаже от визовите ограничения. Тя смята, че Западът е обградил страната с бодлива тел.

„Никой не ни беше нападнал, но Михаил Горбачов искаше да сложи край на надпреварата във въоръжението и на Студената война. Ние бяхме отворени към западните страни. Не получихме обаче отговор на това. Ние искаме да развиваме нашите отношения. Те могат да са икономически и културни“, заяви Захарова.

През май руският президент Владимир Путин заяви, че Западът не бива да преминава определена червена линия. Според него Русия е станала заложник на вътрешни противоречия в САЩ.

Той призова за повече диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    81 26 Отговор
    Както винаги-Запада лъже и лицемерничи.
  • 2 Анонимен

    36 44 Отговор
    Много ми е тъжно за СССР. Случва се да плача неутешимо късно вечер за хилядите неща които ми липсваха.

    Коментиран от #5, #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тито

    72 25 Отговор
    Е то западняците кого не са измамили и излъгали? Даже от най-високата международна трибуна в ООН показваха епроветка с хим.оръжие на Ирак-представяте ли си какво дебелоочие и цинизъм!!!!
  • 5 Суйо

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Цецо Барака, ти ли си брат?
  • 6 смях

    34 55 Отговор
    СССР фалира, за това и се разпадна. Запада наля много пари в източните икономики, включително и в Русия. Какво повече искат? Държавите които имаха нормално управление вече излязоха от тресавището, ние сме доста по-назад, за което голяма вина имат хората тук - прекалено са податливи на пропаганда. И все пак сме по-добре от "великата" Русия. Та с какво ги излъга запада? Че си построиха там заводи и инвестираха в руската икономика? И то в среда която не позволява развиването на честен бизнес, да не говорим за конкуренция. А вие какво дадохте на запада? Смешници. Само искат да взимат и да взимат...

    Коментиран от #9, #19

  • 7 снежния

    29 68 Отговор
    Русия е агресор. Това е единствената държава в Европа която си позволи да наруши абсолютно безпрецедентно границите от 1945та година. Какво искат от запада? Пари ли? Нали са богати, нали имат всичко? Не я разбирам Захариева. Искат запада да се извини ли? За какво точно? Не запада се бърка в работите на Русия, а точно обратното. Никой не се интересува какво правят ушанките докато си седят в тяхната си кочина и да не разпалват конфликти. Мисля, че много скоро ще разберат значението на българската поговорка "да би мирно седяло, не би чудо видяло".

    Коментиран от #8, #36

  • 8 Абе Пепинчо

    20 14 Отговор

    До коментар #7 от "снежния":

    Сърбия??? А свали очилата...

    Коментиран от #17

  • 9 Иван

    10 23 Отговор

    До коментар #6 от "смях":

    Доста хубаво си го описал в отговор на "пиклата с малки цици" .. ))
  • 10 Azazel

    24 26 Отговор
    "Факти", бихте ли ми дали поне една смислена причина да отразявате ежедневната доза пропаганда на Захарова?... Не ми е правило впечатление да отразявате ежедневните брифинги на българското външно министерство или на комисаря по външната политика на ЕК, пък уж говорите за плурализъм... Или, не знаете в коя държава се намирате, или може би някой ви плаща за нещо...?

    Коментиран от #18

  • 11 Уинстън Чърчил

    13 22 Отговор
    'сега на Русия не може да и се попречи да се наплюска, но Аз успокоявам Сталин, доколкото, това е възможно.
    Съвсем скоро ще и се наложи да започне да смила погълнатото и тогава тя ще изтрезнее.(по повод анексията на Източна Европа и спускането на Желязната завеса)

    Коментиран от #13

  • 12 юрист

    15 34 Отговор
    “....Публикувано във факти.бг: . Ние искаме да развиваме нашите отношения. Те могат да са икономически и културни“, заяви Захарова....“ За икономическите отношения забравете! Не може да използвате търговията си с руски природен газ за налагане на политически и икономически диктат и зависимост от русия на държавите в Източна Европа. Тази песен отдавна е изпята, захарова. Никой не ползва в България руски мпс-та, руска “техника“ и не ни трябват руските ви ракети. Дори ни мътите водата с евреите и нагло твърдите, че съветската армия?! спасила бг. евреи през 40тте години на 20 век, а едва ли не бг. гражданско общество и бг. парламент по това време са били безгласна буква и нищо не зависело от тях за спасяване на нашите евреи. Ако зависеше от мен, ще изисквам всички руски туристи в България да попълват 1 декларация, че на държавната територия на ВРАЖЕСКА за русия НАТОВСКА България, не е бил извършен нито 1 терористичен акт срещу руски граждани и че на нито 1 руски гражданин не е бил застрашен или поставен в опасност, живота, сигурността и собствеността му в България, накрая събирам във нашето МВнР всички тези декларации от руски граждани и ги тряскам в руското посолство у нас, като им задавам въпроса- Ако твърдите, че България е враг на русия, понеже членува в НАТО, защо вашите руски туристи не потвърждават с подписа си това, което вие твърдите? Нима един човек ще се чувства добре и сигурен за живота си в НЕПРИЯТЕЛСКА И ТЕРОРИСТИЧНА чужда държава?

    Коментиран от #27, #28

  • 13 Т.е

    18 26 Отговор

    До коментар #11 от "Уинстън Чърчил":

    Анексията на Крим и Донбас е нещо, като малките хапки на Хитлер, дело Путлер(на галено Путкин)
  • 14 Kcaniba

    32 12 Отговор
    Запада се отнася към останалият свят, като към аборигените, със стъкалза и маниста изземват блага и материалните и духовните цености.
    Разбира се, че запада е виновен, защото не пое подадената ръка от Русия!!
    Усвои, каквото пожела от Източната Европа, останалото го унищожи!!
    Русия има право да си вземе своето.
  • 15 Василевс

    14 25 Отговор
    Само като я видя Захарова и започва да ми се иска да я измамя, да я напомпам хубаво и да я забравя, а тя да рони крокодилски сълзи, да звъни на изключения ми тилефон и да вика- Вася, Вааасяяя!

    Коментиран от #24

  • 16 консултант

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Ами обърни се към психиатър или гастроентеролог. Напикаваш ли се нощем? Препотяване, менопауза?
  • 17 снегорин

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Абе Пепинчо":

    И да ги свали, се тая. Затрупан е под лавината и няма измъкване.
  • 18 велзевул

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Azazel":

    Пазарна икономика! Съобразяват се с интереса на читателите. Бизнес просто. Сори.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин един

    19 21 Отговор
    От СССР по голям лъжец няма , излъга България, че я освобождава , а ни направи крепостни селяни !!!!!!!!

    Коментиран от #34

  • 21 Siegfried

    9 15 Отговор
    Царска Русия е била "жандармът на Европа "- Маркс , СССР беше " империя на Злото " - Рейгън и цялото човечество , Руска Федерация е смес от предните две + класическа олигархия .Ако четете Чехов ,Достоевски ,Гогол , Некрасов и много , много други , ще намразите Царска Русия , " тюрмата на народите " , ако четете Солженицин ,Рибаков и др . ще намразите не ,ами ще се ужасите от " държавата " архипелага ГУЛАГ , а сега
    просто вземете виза и идете там , но не Москва и Петербург .
  • 22 Манго Мангала

    17 6 Отговор
    Дааа... ! Само голям наивник може да повярва на Запада ... !!!Те са измамници , лъжци , крадци , мошеници... ! Само , че Миша не беше наивник... Той е обикновен предател ... Юда ... Миша продаде Русия за 30 сребърника... !!Дедя Вова не бива да вярва и аз мисля , че той не вярва , и на Реджеп Таип Ердоган... Турчина е долна , коварна твар...
  • 23 Анонимен

    17 13 Отговор
    По времето на СССР чакаш 2 години за автомобил. Да но автомобила не е Даракчиев 40 ръка а нов на забележете 0 километра.
    Чакаш 1 година за телевизор който работи 15 години.
    Меможеш да отидеш в Англия да береш ягоди, но всяка година по 2 ходиш на почивка в българските курорти.
    Теглиш заем за жилище от спомагателна каса и плащаш 0% лихва.

    А сега:
    За 5 години събираш пари за нов автомобил ако си късметлия.
    По 6 месеца събираш пари за телевизор който спира на втората година.
    Вярно береш ягоди в Англия и с парите си копуеяш половин жилище, а за другата половина плащаш на банката 20 години, от които първите 15 плащаш само лихви и такси.
    Почивката я гледаш на картичка.
    Не всичко е бяло и черно.
    Баба ми беше сляпа, и в онзи режим живя достойно. Пенсионира се по стаж, не по болест. Огледа сама 2 деца и 4 внука. Построи сама къща. А сега се чудят как да интегрират инвалидите. Ами те бяха интегрирани, защо изобщо трябваше да ги изглючват от обществото.

    В тази форма не ви искам нито демокрацията нито свободата (свободията)

    А май не съм само аз, дайте една реална статистика да видим резултата. Май над 80 % от населението не остана на живее така.

    Коментиран от #39

  • 24 босилек

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "Василевс":

    Това са начални симптоми на депресия. Обърни се към психиатър. Пубертет ли караш или менопауза ?
  • 25 русия е джудже

    10 18 Отговор
    Санкции до дупка за руската кочина,а на руските пияници да им се забрани да стъпват в други държави !

    Коментиран от #29

  • 26 Наблюдател

    10 15 Отговор
    Лъжлива та руска кочина, както винаги се жалва и приписва собствените си грехове на другите. Но освен изродите путлерастки, никой не е вярва.

    Коментиран от #30, #33

  • 27 Ежко

    20 7 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    ""Ако зависеше от мен, ще изисквам всички руски туристи в България да попълват...."Алююююю...Пишманюристаааа..И какво ще докажеш бе?Направо не изисквай ,ами заставяй....!Те Руските туристи тази година са пак в Турция, не у нас....Не се къхари толкова -нищо няма да докажеш....
  • 28 Габровец

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Платен юрист. Наели са те да говориш едностранно. Всъщност надявм се да са ти платили за това дърдорене, а него правиш безплатно иначе би било признак на голямо тесногръдие.
  • 29 Гюрза

    6 8 Отговор

    До коментар #25 от "русия е джудже":

    Санкции до дупка за жужета,да не са повече от седем..че немоот да опраат Снегурочка..
  • 30 Гюрза

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "Наблюдател":

    Бегай помагай с жужето,да копате с генерал Лопата,около Крим,че после требва и да отцепите Одесса от Руссия.
  • 31 Аман

    4 8 Отговор
    До тъпането дето е написал "По времето на СССР чакаш 2 години за автомобил"
    Аве имаш много да вземаш. Мойта вноска беше 10г. , омръзна да чакам , и си взех Трабант. Струваше 6100лв. Заплатата по това време ми беше 300лв.
    Откъде се пръкнахте такива манупулатори !!!
    Пишете за истински проблеми и престанете с лъжите.
  • 32 Бесен

    12 5 Отговор
    Както винаги е било "Запада" иска пари - иска да граби, а не да развива партньорства! Казвам го от позицията на човек вече 10 години работещ със западни компании и научил висчките им тарикатлъци. Същото е и със западните правителства, които захранват обитата си - ЗАПАДА Е АЛЧЕН И НЕ МУ ПУКА ЗА НИКОЙ! И в БГ ще го разберем, когато ни издоят до край и пак ни захвърлят!
  • 33 Калбо

    10 4 Отговор

    До коментар #26 от "Наблюдател":

    Ако не бяха те името ти щеше
    бъде турско разбрали умнико или селски тарикатино
  • 34 калбо

    10 3 Отговор

    До коментар #20 от "Българин един":

    Ако не бяха те името ти щеше
    бъде турско разбрали умнико или селски тарикатино
  • 35 месара

    4 7 Отговор
    за запада не знам, ама вие измамихте цял свят че водите освободителни войни, а завладяхте източна европа!
  • 36 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "снежния":

    Тоя наистина се е насзобил с обеднен уран !
  • 37 незнайко

    4 3 Отговор
    Разбира се, че я измамиха ! Нали целта беше да я подчинят капиталистите !!! Хубавия живот на запад е мираж, но всеки го мисли за истина !!! ИСТИНАТА Е, ЧЕ САМО БОГАТИТЕ ЖИВЕЯТ И ТО ЗА СМЕТКА НА БЕДНИТЕ !!!
  • 38 ТОЧКАТА

    2 2 Отговор
    То това си личи и от речника на ,,защитниците ,,на запада по-долу...Всички се изживяват като ГОСПОДАРИ,С ПРЕЗРИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ към всеки и всичко ,което НЕ ИМ НОСИ ИЗГОДА....За тях основна цел е да прецакаш другия...земя на вълци ,не на хора.
  • 39 BGBGBG

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    То бива наглост,бива но тази на Путин и кликата му надминава всякаква граница.Няма друг такъв нагъл случай в световната история като този с анексирането на Крим от Русия.Тези дето им е мучно за СССР да хващат пътя и да отиват при Путин и там ще разберат КОН БОБ ЯДЕ ЛИ,но там да си стоят.Трябва всеки да се хваща сериозно да работи,да мисли, да се развива сега всеки е свободен да реализира намеренията си,възможности има,но май социализма е направил безотговорността основно качество и всички чакаме наготово ..........,така че не мрънкайте ами ра ботете!

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания