20 Юни, 2018 12:00 2 928 15

Албанците може да поискат и унгарска територия

  • сърбия-
  • албанци-
  • унгария

Сърбия няма да признае независимостта на Косово

Сърбия никога няма да признае независимостта на Косово. Това заяви сръбският премиер Ана Бърнабич, цитирана от „Плюс Инфо“.

Тя поясни, че отношенията между Белград и Прищина са трудни и емоционални.

„Сръбският президент Александър Вучич направи смела и отговорна стъпка, когато започна междурегионален диалог. До този момент всеки такъв разговор беше табу. Косово беше Сърбия. Точка. Сега трябва да намерим компромис, Сърбия никога няма да признае независимо Косово. Това не би било компромис. И след като продължаваме да настояваме, че Косово принадлежи на Сърбия, компромисът не би бил възможен“, заяви сръбският премиер.

В същото време сръбският президент Александър Вучич заяви, че албанците може да поискат територия и от Унгария.

„Размяна на територии с Косово не подлежи на обсъждане, Обсъждали ли са Войводина, Белград-Шумадия...нека попитат Орбан дали ще им даде Кечкемет...какво мога да кажа, разбира се, шегувам се", изтъкна Вучич пред журналисти.

Той заяви, че албанците са гладни да окупират Северно Косово. Според него все още текат преговори по въпроса.

Решението на спора за статута на Косово е ключово за членството и на двете страни в ЕС. Преговорите текат от няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Василевс

    5 26 Отговор
    Каква велика драма! Как ще живеят косоварите без признание от Вучич и Жужич? Това живот ли ще е? Мъка!
  • 2 Кръст

    28 12 Отговор
    Осъзнайте си приоритетите! Със Сърбия и Гърция сме силни срещу Османската заплаха. С тях ще се погодим въпреки всичко което ви дойде на ум сега. Поотделно падаме. Уроци от историята.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Стига бе

    18 18 Отговор

    До коментар #2 от "Кръст":

    Ти българин ли си? сърби и гърци са ни клали така, както турчин за 500 години не си е позволявал...и смееш да говориш за история!

    Коментиран от #4

  • 4 Кръст

    16 6 Отговор

    До коментар #3 от "Стига бе":

    Заедно разбихме Турция. Сега заплахата пак е от там. Разбира се че Сърби, Гърци и Власи се обединиха срещу нас, това беше резултат от безумната политика на Фердинанд. Заедно разбихме Турция. Амин!

    Коментиран от #5

  • 5 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    23 6 Отговор

    До коментар #4 от "Кръст":

    "Заедно разбихме Турция ".... Я виж че спокойно може да се каже че България като най-мощна държава ,заедно със съюзниците разбиват Турция ,след което сърби Гърци черногорци разбиват България !!! Върни се малко по- назад , след обявяването на съединението 86 година крал Милан нахлува в България, Русия изтегля офицерите си в знак на подкрепа към сърбите и само българския щик и княз Батемберг спасяват родината!!!

    Коментиран от #14

  • 6 ВМОРО

    21 5 Отговор

    До коментар #2 от "Кръст":

    Ние печелим войни, а сърби и гърци ни забиват нож в гърба, крадат български земи, избиват и прогонват българското население. Да не пропусна и власите. Уроци от историята.

    Коментиран от #8

  • 7 Кумчо Вълчо

    10 0 Отговор
    " Сърбия никога няма да признае независимо Косово."
    Или да ги признава или да си ги взема.
  • 8 Румяна Костова

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "ВМОРО":

    Урок по история е и да се види кой има интерес Балканите да са разединени.И каква сила бихме били всички славянски държави.От прастари времена велики и не толкова велики сили ръчкат котела на Балканите и всяват омраза между братски народи.И на ум не ми идва да мразя хората от Западната ни съседка,които също като нас страдат от безумни политици и се борят за оцеляване.

    Коментиран от #11

  • 9 Русенец

    8 2 Отговор
    Браво Вучич ! Не отстъпвай пред НАТО и ЕС !
  • 10 Петър

    2 4 Отговор
    Не мога да разбера кой им е крив на сърбите. Косово имаше автономен статут в Сърбия. Едно е да отделиш насилствено част от унитарна държава, съвсем друго е автономия да се отдели. Както Крим, същата работа. Сами така са си направили държавата, сега реват. Да са мислели. Ако Косово беше част от унитарна държава, тогава и със сила можеха да си го върнат. Но...късно е либе за китка. Толкова им е бил акъла.
  • 11 ВМОРО

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Само празноглавец би мразил цял народ.
    Историята е история, за да се помни. Тя възпитава и предпазва да повтаряме стари грешки.
    Дали Балканите, ЕС, НАТО и прочее ще са обединени не бива да ни вълнува. Ние сме българи и като такива трябва да ратуваме за целокупна и национално могъща България.
    Прочее Косово е повече българско, отколкото сръбско или албанско.
  • 12 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Да, ама НЕ ! Косово нито е сръбско, нито българско -- то си е чисто хамериканско, откакто САЩ и Германия под знамето на великото НАТО бомбардираха Сърбия с "безобидни човеколюбиви" бомби.
    Това Косово сега е най-мощната военна база на янките на Балканите - нещо като ГФР до 1989 год. в Европа.
    Така , че спокойно..... Колкото Косово стане сръбско, толкова и Крим ще стане украински !!!

    Коментиран от #13

  • 13 име

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Шаран БГ":

    и сърбите са трепали съседните народи, включително и нас, в продължение на десетилетия, заслужават това което им се случи през 90-те. Всичко се връща!
  • 14 Кръст

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Пише се БатеНберг. Племенник на Царя Освободител, участвал в Свещенната война за нашето освобождение. Препоръчан от Царя Освободител за български княз.
    Знаех си че ще стигнеш и до Сръбско-Българския конфликт. Не го наричам война заради нищожния брой убити сърби и българи - по 700. Колко още трябва да го намилате? 6000 сърби загинаха във войната от 1877-78. Защо не кажеш нещо за тях?

    Коментиран от #15

  • 15 име

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кръст":

    Тези сърби през 1877-78 загиват, за да може след войната Сърбия да получи Западните покрайнини, както и става, а не за да ни помогнат.
Новини по държави: