Last news in Fakti

21 Юни, 2018 19:40 1 410 3

България подкрепя Сърбия по пътя към ЕС

  • българия-
  • румен радев-
  • сърбия

Румен Радев разговаря с Александър Вучич

България подкрепя Сърбия по пътя към ЕС - 1
Снимка: БТА

България е готова да подкрепи Сърбия по пътя на страната за членство в ЕС. Това обяви българския президент Румен Радев, който е на посещение в Белград.

Той призова за създаването на нов гранично - пропусквателен пункт на границата между двете държави.

Радев проведе преговори със сръбския президент Александър Вучич. Двамата изтъкнаха общите инфраструктурни проекти между двете страни, като автомагистралата между Белград и София и Ниш – Димитровград – София

„Когато говорим за свързаност, трябва да прилагаме всеобхватен подход“, заяви Радев.

Той заяви, че включването на Сърбия в общото въздушно пространство на Европа е водещ приоритет за безопасността на въздушния транспорт на страната.

Според Радев от ЕК са задали времева рамка за членството на Сърбия в ЕС до 2025 г.

Двамата президенти отбелязаха, че ръстът на стокообмена между двете страни надхвърля 1 млрд. евро годишно. Според тях помирението, на което е изградена Европа, трябва да бъде наложено и на Балканите.

Обсъдена беше възможността и за обучение на български език за наши сънародници в Сърбия. И двамата призоваха за поглед към бъдещето а не към миналото. Радев е на двудневно посещение в Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бесен Язовец

    3 2 Отговор
    България ще я подкрепи разбира се само дето Русия ще е против !
  • 3 akud

    3 2 Отговор
    тея двете колхозни лели ако не си спретнат некоя седянка направо ще ги забравим, никой не ги кани никъде и те започнаха да си гостуват през седмица ХАХАХААХ
Новини по държави: