23 Юни, 2018 16:23 975 11

Турският премиер разкритикува наблюдателите

  • турция-
  • избори-
  • наблюдатели-
  • критика-
  • вот-
  • бинали йълдъръм

В неделя турците избират президент и парламент

Турският премиер разкритикува наблюдателите - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският премиер Бинали Йълдъръм разкритикува някои чуждестранни наблюдатели ден преди предсрочните президентски и парламентарни избори в Турция, предаде Анадолската агенция.

„Някои от тях се държат така, сякаш са говорители на радикални политически структури“, заяви министър-председателят. Той подчерта, че властите са взели всички необходими мерки за провеждането на изборите и осигуряване на сигурността.

Бинали Йълдъръм нападна опозиционния лидер Кемал Кълъчдароглу, който повдигна въпроса за сигурността. „Нашето правителство от няколко месеца взима мерки, за да осигури сигурни и мирни избори“, посочи премиерът.

Турският министър-председател посочи, че чужди наблюдатели се „месят“ в изборите в страната, което не е правилно. Той посочи, че никой няма право да хвърля сянка върху вота в Турция и това би било голяма несправедливост спрямо турския народ.

Международната общност се съмнява в честността на изборите в Турция, защото в страна продължава да има обявено извънредно положение, даващо повече правомощия на силите на реда. Такова бе обявено след опита за военен пуч през 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    6 3 Отговор
    Новият диктатор ще узакони власта си.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 азазаз

    6 7 Отговор
    какъв диктатор.. нали народа го избира... ако им се струва диктатор нали няма да гласуват за него... яд вие че е достоен държавник... и не се подчинява на американците... затова го наричате диктатор.. всеки който не играе по свирката на скапаните американци го наричат диктатор.. нали...

    Коментиран от #4, #7, #8

  • 4 Диди

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "азазаз":

    Затворени болници,фирми и хиляди студенти,журналисти,доктори и опозиционери са в затвора без съд и присъда.Голяма демокрация е тая Турция.

    Коментиран от #5, #10

  • 5 ivan4o

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Ти думата диктатор знаеш ли ко значи?

    Коментиран от #6

  • 6 Телерик

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "ivan4o":

    Да правиш избори в извънредно положение... Ко значи бе умно. Дори диктаторите трябва се учат от режеп.
  • 7 Да да

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "азазаз":

    С две ръце подкрепям Ернасран! Само той може да направи лирата 20 ст.! За мен е удоволствие нашата МРЗ да е по-висока от турската! Само се надявам така наречените български турци да не се върнат! Горещо ти пожелавам да заживееш и ти в турция,да ползваш облагите от турския газ! Ако си съгласен да не се връщаш,лично ще ти купя билета,само пиши тук някъде да се разберем!
  • 8 тъпи фесове

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "азазаз":

    Хитлер и него го избра народа,Бай Тошо и него с 99,9 прцента го избираха за това демократично ви смени именцата. Ха ха ха
  • 9 Хасан

    1 3 Отговор
    Турския капитал се сблъсква с европейския за суровини и пазари...и за това го наричат ”диктатор”...не успяха с преврата,не успяха да създадат хаос с терористите,не успяха да създадат хаос с бежанците...сега Турция ще отвърне на удара...Германия трябва да ккекне

    Коментиран от #11

  • 10 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Диди, а вярно ли е че на Г 7 Тръмп е замерил Меркел с бонбон??
  • 11 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Евросъюза трябва да затвори границата с Турция и да ходят да търгуват с братята си мюсюлмани. Мръсни фесове искат да дойдат на метеното да се изходят, все към Европа гледат.Да им затворят границите и да умрат от глад тая паплач мюсюлмаска. Няма мюсюлманин откривател или такъв да е изобретил нещо! Само деца правят.
Новини по държави: