28 Юни, 2018 09:23 855 5

САЩ планират лагер за мигранти във военна база

  • военна база-
  • сащ-
  • мигранти-
  • доналд тръмп-
  • лагер

Настанените там ще имат свобода на движение из лагера

САЩ планират лагер за мигранти във военна база - 1
Снимка: Shutterstock

Американското Министерство на вътрешната сигурност е поискало една от военните бази в страната да бъде подготвена за настаняване на общо 12 хиляди нелегални имигранти.

Това предаде „Асошиейтед прес“, цитирайки източник от администрацията на президента Доналд Тръмп. Според източника, пожелал анонимност, първите 2 хиляди места следва да бъдат готови през следващите 45 дни, а останалите ще се предоставят според необходимостта, предаде БНР.

Местата трябва да бъдат оборудвани според установените от американските власти норми, включително и тези за пребиваване на деца. Това предполага в лагера за мигранти да има климатици, библиотеки, самостоятелни бани с душове, както и да се осигури медицинско обслужване.

Настанените там ще имат свобода на движение из лагера. Във вторник съд в Сан Диего постанови, че практиката за разделяне на деца от семействата като мярка за борба с нелегалната имиграция трябва да бъде прекратена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    4 1 Отговор
    .......................................!?
    И много хора си мислят че тоя свят се РАЗВИВА и е НОРМАЛЕН.
    най вероятно аз съ луд, знам ли....?
  • 2 Бай хой

    4 1 Отговор
    Сасипваме държави а народа им затваряме в концентрационни лагери. Всичко това с цел източване на природни богатства и осигуряване на евтина работна ръка. Не ви ли звучи твъеде познато? И надеждата за оправяне на про лема не е ли пак в същата посока?
  • 3 баба

    2 2 Отговор
    Че те си имат прекрасна база за тази цел.Нарича се Гуантанамо, и само мисълта за нея , ще намали пътникопотока.
  • 4 Да го кажем направо

    5 1 Отговор
    Еталон за демокрация---безумното лицемерие на САЩ е тотално.....
  • 5 чалма тв

    0 0 Отговор
    е ,като знаят какво ги чака ,няма да се пресичат границата нелегално,това е престъпление и се наказва ,браво на Тръмп, не като европейски идиоти ги канят тези свине талибани .