Last news in Fakti

4 Юли, 2018 07:25 4 164 14

Нощна революция във Франция

  • франция-
  • нант-
  • убийство-
  • полицай

В Нант избухнаха безредици, след като млад мъж беше застрелян от полицай

Нощна революция във Франция - 1

В някои проблемни квартали на западния френски град Нант избухнаха безредици, след като 22-годишен мъж бе застрелян от полицай при проверка на документи, предаде AFP.

Според началника на полицията на департамента Жан-Кристоф Бертран снощи при проверка на кола, която е извършвала нарушения, шофьорът блъснал полицай, който бил леко ранен в коленете. Тогава друг полицай произвел изстрел и улучил младия мъж, който по-късно починал от раната. Според други полицейски източници мъжът бил ранен в сънната артерия.

При проверката младият мъж отказал да представи документи и се опитал да избяга. Тогава един полицай стрелял по колата и ранил мъжа, който два часа по-късно починал.

Прокуратурата на Нант заяви, че е започнато разследване при какви обстоятелства полицаят е използвал оръжието си.

Смъртта на младия мъж предизвика безредици в три квартала на Нант, при които срещу силите на реда бяха използвани коктейли "Молотов" и бяха издигнати барикади. Запалени са коли и контейнери за боклук, а търговски център е частично разрушен при опожаряване. В отговор полицията използва сълзотворен газ.

Сега положението в трите засегнати от безредиците квартали се е нормализирало. Според полицейски източник не е имало арести. За въдворяване на реда са били мобилизирани близо 200 полицаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евродебил

    41 0 Отговор
    " шофьорът блъснал полицай", обаче, "Прокуратурата на Нант заяви, че е започнато разследване при какви обстоятелства полицаят е използвал оръжието си."
  • 2 Гост

    71 1 Отговор
    И пак много политически коректно не се споменава, че безредиците са създадени от чернилки! Този криворазбран антирасизъм ще затрие бялата раса, заради собственото ни безумие да отричаме очевидни факти!
  • 3 Boxer

    51 2 Отговор
    Патладжаните стъпкват Европа, която е упоена от наркотици и бюрокрация.
    Въпросът е кой стои зад това?

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 нормален

    26 4 Отговор
    Нормалното е веднага да наградят и повишат полицая, не да го разследват. В еврогейския ЕС, обаче, нормалното не е обичайно.
  • 6 Townboy

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Boxer":

    Прочети книгите "Световната конспирация" от проф Никола Николов и "Интернационалните евреи" на Хенри Форд и ще разбереш.
  • 7 JPower

    22 1 Отговор
    Франция се превърна в Африканска държава....
  • 8 Мба

    7 1 Отговор
    Нощна революция май е била по-скоро Нежна революция.
  • 9 The TRAPPER

    12 1 Отговор
    На сапун !!!
  • 10 Оня с баятия

    15 2 Отговор
    Най-мразим негри, араби и расова дискриминация!
  • 11 ГосТ

    16 1 Отговор
    Като застрелят още няколко и използват груба сила срещу молотовите,ще се научат къде се намират чернилките.Блъснал полицай,и после що другия стрелял по колата и шофьора съответно. Много чудно що ли. Иначе евала за бързата реакция и точния мерник на полицая. Наистина заслужава награда за професионализъм ;)
  • 12 Радев

    5 1 Отговор
    Джендър, джандар общество!
  • 13 Stefko 88

    4 0 Отговор
    Ще видите , ще се окаже брикет. Що не се вдигат когато застрелят бял? "Антифашисти" и прочее нпо съществуват, за да могат белите коренни жители на континента да бъдат държани под контрол. Всякаква съпротива от страна на белия човек срещу поробването и геноцида срещу него подобните се тълкува като расизъм. Но когато "правата на гегроидите-пришълци се ограничават тези организации действат по команда заедно с пресата , телевизора(електронния евреин).
  • 14 Бани4ара

    0 4 Отговор
    Франция не е африканска даржава това са нейните бивши колонии нормално тя ги прибира вси4ки кадето е била коло низаторка и сега тя си пати от пати от послвдствията за6тото тя е крадяла вси4ки техни природни богаства България ни кога няма да се откаже от расовите предрасъдаци за6тото балгарина е расист аз съм циганин и сам живял във тая държава
Новини по държави: