5 Юли, 2018 13:12 2 370 7

Германия увеличава военните разходи след заканата на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • германия-
  • сащ-
  • нато-
  • армия-
  • разходи-
  • отбрана

Германия готова да защити балтийските страни

Германия увеличава военните разходи след заканата на Тръмп - 1
Снимка: Shutterstock

Германия планира да увеличи военните разходи. Това заяви министърката на отбраната Урсула фон дер Лайен дни след заканата на американския президент Доналд Тръмп да изтегли войските си от Германия.

Американският лидер за пореден път призова някои страни от НАТО да увеличат разходите си за отбрана, за да не пада цялата тежест върху Щатите. Още след встъпването си в длъжност той отправи такива призиви.

От Берлин реагираха мигновено, посочвайки, че очакват да се доближат до границата от 2% от брутния вътрешен продукт. Германското правителство има готовност също така да играе водеща роля в защитата на балтийските страни.

Урсула фон дер Лайен каза също, че решаващ момент е не да се харчат повече пари, а да се харчат разумно – в подкрепа на целите на алианса, предаде „Политико“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 статистика

    15 3 Отговор
    И от какво ще ги пазят балтийските страни? Те са първите, които ще изчезнат от картата на Европа. Но не вследствие на нечия агресия, а в резултат на емиграцията и отрицателния прираст.

    Коментиран от #2

  • 2 Гостът

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "статистика":

    Може да изчезнат в следствие от защитата на Русия от евро и US агресия.
  • 3 Георгиев

    7 6 Отговор
    Тръмп ме кефи! Затваря пансиона, за “благородни девици”.Истински патриот и ще го преизберат ,американците! Всява респект, уважение сред паразитите!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Пешо

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Георгиев":

    Ще го преизберат, но само с разрешение от Путин! Краварите са безгласна буква вече!
  • 5 Петров

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Георгиев":

    Аз пък мисля, че той е най-хубавото нещо, което се случва на Европа напоследък.
    Достатъчно глупав е да разбута статуквото, за разлика от тези преди него, които бавно и методично поставяха света на колене.
    Да се върнем на разходите за отбрана-
    парите от натоварване отиват основно за заплати на американски войници и оръжия произведени от американския военнопромишлен комплекс.
    Същата е историята и с търговското салдо, което според Дойче банка е положително за САЩ, ако се включат и услугите (естествено Тръмп говори само за стоки. Не че така му изнася.. )
    Просто тоя или е болен, или работи за Русия.
    Това обаче се надявам(така го виждам към момента) да е от полза за ЕС. САЩ да се оправят сами и както намерят за добре...
  • 6 ГосТ

    3 0 Отговор
    „Никога преди това Европа не е била толкова устремена към запазване на своята политическа и индустриална автономия и суверенитетът си в отбранителния сектор”, заявява изпълнителният директор на Airbus Defence and Space Дирк Хоке.
    „И двете компании са напълно ангажирани за съвместна работа по възможно най-прагматичния и ефективен начин. Аз съм уверен, че европейският суверенитет и стратегическа автономия може да бъде постигната единствено чрез независими европейски решения!”, каза изпълнителният директор на Dassault Ерик Трапие.
    Относно проекта за изтребител 5 поколение. Отделно вървят проекти за нови Леопарди и т.н.
    Ако се увеличава бюджета за отбрана, то тези пари ще отидат за европейската индустрия. Няма балъчета вече да им пълнят гушата на краварите. Да изчезват с 200. И ще окупират Франция,ама друг път. Те след Нормандия ги изгониха,сега ще ги пуснат ;)
  • 7 Бай село

    2 0 Отговор
    много ми е интересно кой и коя държава и се водят войни освен америка и русия...това е напан за заблуда за да се произвеждат оръжия и някой да са милиардери..50 процента от народа по света работи и нему е до войни а другите 50 са курви и педераси те ли ще мислят за война...
Новини по държави: