Last news in Fakti

8 Юли, 2018 17:26 1 985 5

Австрия няма да приеме нито един бежанец повече

  • австрия-
  • имигранти-
  • германия

Страната иска да преговаря с Германия

„Австрия няма да приеме нито един бежанец повече, за когото страната не е отговорна“. Това заяви австрийският вътрешен министър Херберг Кикл, цитиран от „Дойче Веле“.

Той коментира думи на германския вътрешен министър Хорст Зеехофер, който обяви, че ще накара страната да приеме споразумение за реадмисия на имигранти.

Кикл обяви, че е имал два разговора със Зеехофер и че в тях не е ставало дума за масово връщане на имигранти. Той се надява да има разговор по темата с германския канцлер Ангела Меркел, както и с властите в Италия и Гърция.

„Ние няма да подпишем договор, който да е във вреда на Австрия и след 100 години. Ние ще засилим контрола по границата си, като така ще помогнем и на Германия. Така натискът ще бъде изместван по далеч и ще бъде върнат по външните граници на ЕС. Създаването на приемни центрове в Северна Африка е средносрочно решение. В тях няма как да се подават молби за временно убежище“, заяви Кикл.

Той заяви, че центровете трябва да бъдат управлявани от северните части в Африка с финансовата подкрепа на ЕС.

В момента Германия търси варианти за двустранни споразумения за връщане на имигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    26 5 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Соломон Вагенщайн

    19 3 Отговор
    А чифути с пари може ли?
  • 3 сегашните

    35 2 Отговор
    управляващи в австрия наистина се отнасят отговорно към задълженията си. освен ограничаване на емиграцията предприемат стъпки и към ограничаване на нежеланата раждаемост а именно детски ще се плащат само до второ дете.така идеята на ердо...по пет деца ще зацикли.разкараха и доста турски имами ...а бе добре се представят
  • 4 да се вземе предвид че

    23 0 Отговор
    Австрия има добър подход, не само по тоя въпрос а изобщо. Действат много предвидливо и отговорно, жалко че са малка държава и нямат особена тежест в Европа, Унгария, Чехия, Словакия и Полша също имат много добра политика за така наречените "бежанци". Тъпите поляци обаче в крайна сметка ще го отнесат щото са нагли и се взеха много насериозно, продавайки се на краварите и заставайки срещу Русия.
  • 5 ЕХА

    6 0 Отговор
    Никой не ще мюслимани...искат да ги върнат цюрюк на хаузе, защо така бе джанъм..
Новини по държави: