12 Юли, 2018 16:55 2 042 16

Руски пари зад протестите в Гърция

  • гърция-
  • македония-
  • протести-
  • име-
  • руски пари

Атина експулсира двама руски дипломати и блокира достъпа на други двама

Гърция реши да експулсира двама руски дипломати и да блокира достъпа на други двама, след като властите научили, че духовенството и други организации са получавали руски пари, за да протестират срещу споразумението за името със съседна Македония.

Това заяви пожелал анонимност служител, цитиран от АP.

Руските дипломати следва да напуснат Гърция до петък.

Служителят изрази увереност, че този случай няма да навреди на гръцко-руските отношения, макар че се очаква "охлаждане".

Съгласно споразумението, подписано миналия месец, новото име ще бъде Република Северна Македония, а Гърция ще оттегли ветото си за присъединяване на страната към НАТО и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    16 12 Отговор
    Руски пари? Нали руснаците бяха фалирали бре??

    Коментиран от #4, #5, #12, #13

  • 2 Брат ми

    8 7 Отговор
    Е много ясно.
  • 3 правоверен

    10 6 Отговор
    Прикрита зад приказки за намеса АТАКА СРЕЩУ ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА.

    Не се радвайте толкова, защото следващата атакувана ще е българската!!! Католиците киселина пикаят от столетия срещу Православието!
  • 4 жалки са

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Е, пари за намеса на Балканите и ЕС винаги има. Тук има интереси да сме разделени, защото обединени Балкани струват много повече от цялата им кочина, а и губят визможността да се намесват в политиката на отделните държави и да ги настройват една срещу друга. Рано или късно всички балкански държави ще влязат в НАТО и ЕС. Никой не иска да живее като роб във "великата" Русия, всички искат да живеят като на запад, защо ли? Пък нека показват по телевизията 2те нови ракети и 2та нови самолета, срещу НАТО нямат шанс, сами са и никоя нормална държава няма да се присъедини към тях.
  • 5 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Искаш да кажеш , че и 200-300 000 за няколко продажни гръцки попа вече са проблем за Кремъл ?? Значи верно работата е зле , ама много зле !!!

    Коментиран от #7

  • 6 Усмивка

    10 6 Отговор
    Толкова е нагласена тази работа. Обвиняват (несправедливо) Русия, че стои зад протестите, а не волята на населението и така запушват устата на протестиращите. С един куршум 2 заека.

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 onq s konq

    9 8 Отговор
    Първо ТОВА НЕ Е НОВИНА,защото се знаеше още от първия миг на протестите както във Гърция,така и в Македония.И второ-говори се за "руски пари",но става дума за РУСКИ ДОЛАРИ!Между другото доста отдевна бе оповестено,че ЕЖЕГОДНО в БГ влизат по 10 млн.лв за РУСКА ПРОПАГАНДА и не случайно Волен е милионер,ама не само с "няколко милиона" и не само от "руските пари"...

    Коментиран от #9, #15

  • 9 999

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Волен е милионер защото лиже г....за на твоя идол Б.Б. Ти правиш същото само, че понеже си изключително прост го правиш на цените на околовръстното на София """" ПРИМОЦИЯ 5 ДОДУК """
  • 10 Диди

    6 6 Отговор
    Русия с агресивната си ,,политика,,си навлече омразата на хората.Излагацията им във Франция,Германия,Черна Гора,Македония,Англия,Гърция и т.н.Кой вярва на тези лъжци?
    Сега драпад за Сърбия,ама и там ще им отвърнат с влизането в ЕС. Белорусия иска да се отърве от тях,да не забравяме и Молдова. Долни,гадни фалшиви русщи политици,престъпници.Дано руският народ се осъзнае и ги отстрани,да не ке оставят Путин да ги заслепява хапка по хапка с някое събитие,за което винаги използва ПАТРИОТИЧНИ ЛЪЖИ И С ТОВА ОМАЙВА НАРОДЪТ.

    Коментиран от #11, #16

  • 11 Реалист1

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Къде ги намирате тия книги? И аз обичам фантастика, дай линк
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пламен Орешарски

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Те фалиралите държави най-много плащат за подкупване .
  • 14 Светослав Воденичев

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Усмивка":

    Волята на михлюзите които само искат да лапат без да работят. И като се появи руската 5та колона да ги подкокоросва и то няма да има край.
  • 15 един от всички

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    И откъде "се знае" за руски пари в Бг? Някой има ли някакво доказателство? Виж,за джендърските пари -това си е известно и те не го крият -всичките НПО-та ,както и някои медии получават Грантове за антируска пропаганда...!
  • 16 Насо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Диди,за каква "излагация" във Франция,Германия, ипр. страни говориш? Аз лично съм във Франция (от 2013 г.) и не съм чул подобно нещо -даже напротив -по френската телевизия имаше веднъж много дълъг документален филм за Путин ,състоящ се,главно от интервюта на обикновени хора в разни страни (основно от бившият СССР ,и не чух нито един човек да каже лоша дума за Путин,всички се молеха той да остане по-дълго,страхуват се да не дойде някой друг,който да съсипе стореното от него. Между другото,мога да те уверя,че на Запад хората също много го уважават (поне във Франция,Испания,Италия...),в разговорите с обикновените хора,се усеща обичта към Русия (и в Италия и във Франция,както и в испаноезичния свят). И даже нерядко се срещат хора,с блузки с лика на Путин...! Той е символ на надеждата на добрите,обикновените и честни,миролюбиви хора в западните общества (а доколкото знам,не само в западните...)!
Новини по държави: