Last news in Fakti

2 Юли, 2018 19:47 2 081 6

Властта в Атина се тресе заради името на Македония

  • гърция-
  • коалиция-
  • македония-
  • алексис ципрас-
  • независими гърци-
  • сириза

"Независими гърци" предупредиха, че партията ще обмисли излизане от коалицията със СИРИЗА

Властта в Атина се тресе заради името на Македония - 1
Снимки: БТА/АР

Теодорос Тосунидес, говорител на управляващата партия "Независими гърци" предупреди, че партията му ще обмисли излизане от коалицията със СИРИЗА, ако правителството внесе в парламента договора за името, постигнат между Атина и Скопие след месеци на интензивни дипломатически преговори и усилия, съобщава "Фокус".

"Ние поддържахме страната на крака и ние я извеждаме от програмата на спасителните планове, но, да, има вероятност пътищата ни да се разделят в бъдеще, когато сделката за името влезе в парламента", призна Тосунидес.

Неговият коментар повтаря този на лидера на "Независими гърци“ и министър на отбраната Панос Каменос, който по-рано заяви, че партията му може да напусне управляващата коалиция, ако договорът за името бъде внесен за обсъждане в парламента в Атина.

Властта в Атина се тресе заради името на Македония

"За нас проблемът с името не се търгува. Гръцкият народ ни избра да служим в името на доброто. Така че, когато дойде времето, и ако дойде времето, ние ще продължим с този популярен мандат, като използваме най-важните средства, които имаме. Нашето оттегляне от правителството", подчерта Каменос в рамките на среща с депутатите от "Независими гърци“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    3 11 Отговор
    Ей тия пък омръзнаха вече

    Коментиран от #4

  • 2 среднощен

    11 0 Отговор
    "Директивата" е: Западните Балкани в НАТО! Формулата е старата: Гърция "осребрява" своята позиция с максимална печалба, останалите я "съзерцават"!?

    Коментиран от #3

  • 3 оп саа

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    А Булгаристан леко го подухва.....вятъра.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    И на коча топките се тресат , но не падат.
  • 6 ОПСТ126Ж

    1 0 Отговор
    Така трябва, хората не са дупудавци, като нас. Точно така трябва. Ще видите кво ще стане после. Това е наше искаме си, това искаме си онова. И какво пак ние ще лапаме дебелия то все така става май!
    И какво ще се оправдават после нашите поплунковци?????? Ама те нарушават договорпа , ама те се задължиха това, ама то това е нарушение, докато стане. АМИ НЕКА СИ ВЗЕМАТ КВОТ ИСКАТ МИР ДА ИМА НА ЗАПАДНАЛИТЕ БАЛКАНИ!!!!! НЕ СМЕ НАРОД НЕ СМЕ.
Новини по държави: