30 Юли, 2018 12:20 13 106 67

Русия готви ядрен удар срещу НАТО

  • нато-
  • сащ-
  • пентагона-
  • прибалтика-
  • русия-
  • ядрен удар-
  • агресия

САЩ описват Русия като агресор

Русия готви ядрен удар срещу НАТО - 1
Снимка: Shutterstock

От САЩ постъпва тревожен сигнал. В Пентагона твърдят, че Русия може да нанесе ядрен удар по страните от НАТО, а именно по Прибалтика. Във връзка с изложеното в доклада на Съвета на Пентагона, където Русия и Китай са назовани като потенциална заплаха за Европа, военното министерство на страната препоръчва да се повишат мерките за сигурност. Съобщава се, че тази сигурност трябва да се изрази в увеличаването на разходите по модернизацията и снабдяването на въоръжените сили на НАТО.

Русия е призната в доклада за агресор, който няма да се поколебае да нанесе ядрен удар дълбоко в на територията на ЕС, за да демонстрира на НАТО своята решимост да се противопостави на активните действия на блока. В това пояснение има и забавен компонент: всъщност в Министерството на отбраната на САЩ признават, че са готови да водят в рамките на Алианса „активни действия“ и опасенията, че Русия ще пожелае да ги спре с помощта на ядрено оръжие, придобиват реални очертания. Тогава кой е агресорът? Може би просто не трябва да будят спящата мечка?

Още един съмнителен момент от доклада е това, че той игнорира чисто отбранителния характер на руската военна доктрина, пише Поглед Инфо. Дори и в мартенското си послание пред Федералното събрание президентът на Русия Владимир Путин, разказвайки за последните нововъведения в родната военна промишленост, подчерта, че всичко това оръжие е създадено, за да осигури сигурност на страната и ще бъде употребено единствено в отговор на външна агресия. Година след година ние твърдим, че нямаме намерение да използваме ядрения си потенциал като настъпателно средство. И през цялото това време западът, все едно не слушащ, продължава да увеличава своята военна мощ, натрупвайки настъпателно въоръжение и разполагайки го все по-близо до нашите граници.

На кого и защо му е нужно засилването на напрежението между САЩ и Русия? САЩ се стремят да останат единственият хегемон в международната политика, за което трябва да бъдат най-силната държава, от която всички останали да зависят. Затова и американският президент Тръмп налага на страните от НАТО да увеличават разходите си за колективната отбрана до 4% от БВП. Но това са големи пари, които няма да се използват за вътрешните задачи на тези страни, а ще бъдат „изядени“ от военно-промишления комплекс.И на населението трябва да се обясни защо се харчат такива огромни средства за оръжие. Ето защо и плашат европейците с възможното настъпление на Русия.

Освен това, както смятат експертите, САЩ имат и още един неочевиден интерес. Швеция не е член на НАТО, макар и да се придържа към линия на сътрудничество с Алианса. За да въвлекат страната във военния блок, Щатите плашат шведите с това, че ВС на Русия задължително ще завземат шведския остров Готланд, за да отрежат възможността на силите на НАТО в Европа да прехвърлят военни за помощ на Прибалтийските държави. Самата Швеция няма да може да издържи на такава агресия, няма да може да ѝ помогне и Алиансът. Остава единствено да се обясни защо ѝ е на Русия да завзема Прибалтика. Но това, по очевидни причини, не се вписва в концепцията за руска заплаха, която всъщност не съществува.

По този начин САЩ продължават своето разширяване край границите на Русия, оправдавайки го с митичната заплаха за ядрения удар. Под внимание не се взима нито отбранителната военна доктрина на Русия, нито липсата на нужда да се завземат страните от Прибалтика. Щатите сами са готови да действат максимално агресивно и се боят от отговор от Русия. Вместо да се договарят и да си сътрудничат, американците, както и преди се стремят да доминират еднолично. Който и да стои на власт, управниците във Вашингтон биха желали да решават проблемите си за сметка на Руската федерация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пак

    73 2 Отговор
    Поредната фейк нюз...

    Коментиран от #58

  • 2 ужас

    114 3 Отговор
    Странно е държавата терорист и агресор избила милиони за 30години,да дава мнение за другите страни...

    Коментиран от #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    15 57 Отговор
    Империята на злото!

    Коментиран от #38

  • 5 Kcaniba

    17 99 Отговор
    1917-2018г. Над сто милиона жертви на червения терор!

    Коментиран от #23, #37, #40, #62, #63

  • 6 Kcaniba

    17 124 Отговор
    Най-агресивната страна, която света познава-Русия!
  • 7 Kcaniba

    13 95 Отговор
    В Империята на злото и лъжата, живота не струва и копейка! Крепостни мужици,с деградирала ценностната система!Опитват чрез Дрънкане на оръжие,да прикрият дълбоките си комплекси!

    Коментиран от #24, #61

  • 8 Хасан

    81 2 Отговор
    Много мутренско от 90г...идваха в капанчето...”дай пари да те пазиме да не те ограбят”..ако не дадешсъщата нощ те ограбваха..те так..”дай пари за борба срещу тероризма ”..ако не дадеш избухва бомба и от терориста му остава само личната карта за доказателство
  • 9 НАТО ВЕЦ

    96 2 Отговор
    Само идиот би хвърлил ядрена бомба в задния си двор. Руснаците не са изперкали като опонентите им.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пешо

    87 2 Отговор
    Да, руснаците ще сеят радиация по границите си! Те тъпите кравари засипваха Сърбия с обеднен уран, защото е далече от границите им, че и ние го отнесохме.

    Коментиран от #27

  • 12 Хасан

    45 0 Отговор
    Ей го Гърция ..ограбиха ги до шушка и при пожар живи изгоряха толкова невинни хора...защо??съкращения в пожарната,лоша база..
  • 13 265

    68 0 Отговор
    Какви глупости, Каква Прибалтика, удърът ще е насочен доста по- далече. За това ги е страх. Ударът ще бъде безпощаден, защото нарушиха договорките.
  • 14 грантаджийче

    44 1 Отговор
    Русия готви не само ядрен удар.
    Руснаците готвят чевермета за западняците и са приготвили стотици тонове черно пиперче и кимион, както и хиляди тонове дървени въглища, за което им трябваше Донбас.
  • 15 Хасан

    41 0 Отговор
    И всичко това за да може една шепа банкери да си направят още повече милиарди...и ако някой като Ердоган се възпротиви ..бой по тиквата ,докато млъкне
  • 16 Истината

    80 3 Отговор
    Всички коментари са абсолютно ненужни. Света познава като единствен агресор САЩ 🇺🇸.

    Коментиран от #32

  • 17 тъпанари

    40 1 Отговор
    защо по прибалтика като ще я превземат с един екип от мажоретки и ще я запазят за себе си. Кандидати за остъкляване от източна европа са полша и румъния, тъй като полагат най големи усилия да си затрият държавите и себе си като непрекъснато, с повод и без повод, въртят номера на Русия.
  • 18 фифи

    57 4 Отговор
    Русия заслужава да води света към добро и по хубаво !
    Не забравяйте че Велика Русия е спасила от гибел , народи които не са могли да се оправят сами, например от Османска империя .
    ... а САЩ какво правят ?!
  • 19 паспарту

    35 1 Отговор
    По-голяма простотия не бях чел от доста време.Давам ви 5 лева за виц на деня.
  • 20 Луда работа

    49 1 Отговор
    Ядрен удар срещу балтийските държави...все едно с топ да стреляш по комари в стаята дето си и ти....
  • 21 Mорук

    48 3 Отговор
    В Ирак Либия Сирия руснаците ли влязоха с войска почнаха с Афганистан в Египет успяха с тяхната пролет арабска,в Турция не успяха Ами сега ,Ко правим ,колко ингилизки колонии имаме и колко руски вашата мама най много невинни хора ингизиъе са изттепали и все те най невинни
  • 22 Зевса

    37 1 Отговор
    Ма треа се арчат народни кинти за оръжие. Тези оръжейни кОмплекси, ако няма Сирия, Ирак... как ще съществуват. НАТО треа да съществува. Треа да има заплаха. И те ти заплаха Kcaniba!
  • 23 Дивуй

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Поименно,поименно ако може.
  • 24 антиджендар

    23 5 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    По полека да се неспънеш бе соросо иден джен дир. Ще си поиграя с тебе по средновековен обичай на светата инквизиция като ти завра нагорещено до изчервяване желязо в задните ти части. Ще ти бъде приятно....

    Коментиран от #28

  • 25 ТОЧКАТА

    40 3 Отговор
    Пример за неолиберален речник,,...НАТО води АКТИВНИ ДЕЙСТВИЯ!!!!срещу Русия...и ТЯ проявява АГРЕСИЯ!!!,,,....Като ,,завладее!!!,,прибалтика Русия застрашава...САЩ!!!,,,брех маааму стара,повтарям....,,Като завладее!!!!прибалтика...ЗАСТРАШАВА САЩ!!!!,,......А Руската военна доктрина е ОТБРАНИТЕЛНА,ОТБРАНИТЕЛНА....и пак повтарям-ОТБРАНИТЕЛНА...

    Коментиран от #33

  • 26 папус

    23 0 Отговор
    Руснаците не само са замислили да остъклят Калининград ами в момента инсталират гигантски вентилатори по границата да издухат радиацията към Финландия. Ми така де - няма зян да става.
    Копайте окопи, щото спасение няма
  • 27 Гостът

    21 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пешо":

    Ами защото Европа го допусна.Обвиненията трябва да са не само срещу САЩ,а и срещу европейските продажници.
  • 28 ТОЧКАТА

    20 0 Отговор

    До коментар #24 от "антиджендар":

    Помагам...пък и си спомням сентенция на Инквизицията//КАТОЛИЧЕСКА!!!все пак да знаят джендърите/....,,СОЛТА ПОМАГА НА РАНИТЕ ДЪЛГО ДА ОСТАНАТ СВЕЖИ!!,,
  • 29 САЩ

    38 4 Отговор

    До коментар #2 от "ужас":

    САЩ са големи мърши и заслужават да ядат Фуя!

    Коментиран от #45

  • 30 гост

    7 44 Отговор
    На руснаците само пиене , оръжия и войни са им в болните глави ...
  • 31 Иванов

    4 10 Отговор
    Дълбоката държава ХАБАД в действие. Сега от Москалфилмс ще пуснат поредния рисуван филм за някакво страховито омп и военния хамерски бюджет ще рипне с още няколко милиарда долара нагоре!
  • 32 СссереМ

    3 45 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    Истината е че САЩ досега не окупирали и присвоили ни един см. територия,за разлика от матюшката ти.

    Коментиран от #36, #39, #60

  • 33 СссереМ

    4 40 Отговор

    До коментар #25 от "ТОЧКАТА":

    И като е отбранителна къв шнур търсят в Крим и Донбас?Само от сопата разбират мужиците,затова сега хак да им е.Американците имат SM 3 и 4,така че нито една ракета не може да ги доближи,а за конвенционалното въоръжение няма да говоря.
  • 34 куку руку ку

    18 1 Отговор
    „Във времената на повсеместна лъжа да казваш истината – това е екстремизъм.“ "Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила." Добрият стар Джордж Оруел.
  • 35 Фейк

    9 1 Отговор
    Кв'и глупости пишете, брееее.
  • 36 Нов български уй

    22 1 Отговор

    До коментар #32 от "СссереМ":

    А,какво ще кажеш за Германия след ВСВ та чак до ден днешен ,а Панама ,Гранада ,Афганистан и Ирак какво са?
  • 37 Помнещ

    22 2 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Само толкова ли са ?! Забравил си 200 хил.поляци изклани от 1- ва Конна на Будьонин ,но въпроса чий са го тъсили в Русия и кой прати там?
  • 38 Kcaniba

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    фащ!!!!
  • 39 Чинга чук

    12 4 Отговор

    До коментар #32 от "СссереМ":

    Защо да ги окупират ,просто поставят свои МАРИОНЕТКИ и всичко е цветя и рози
  • 40 11ап

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    1917 -1918 ,кой ръковод Съветите ?? Май беше Володя Улянов - Ленин - агента на аглосаксонската Върхушка ,спонсорирала ВОСР !!
  • 41 ОБИЧАМ АРМАГЕДОНА

    16 0 Отговор
    ЧЕ туй дето е днес у наз до кога ще се търпи ? България родна страна или Тиквена долина?

    Коментиран от #42

  • 42 Бай Хой

    14 0 Отговор

    До коментар #41 от "ОБИЧАМ АРМАГЕДОНА":

    Мутрата е еврогеец на годината 😁😁😁
  • 43 зет като мед

    15 0 Отговор
    Извинете, може ли и една ракета в Пловдив, кв. Хр. Смирненски? Че ми писна от тъщата!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 мършата си ти

    2 9 Отговор

    До коментар #29 от "САЩ":

    и съвсем скоро със събратята си русороби здраво ще лапаш Фуя!
  • 46 666666

    8 0 Отговор
    Поредната платена партенка
  • 47 Предсказанието на Вангелия

    0 8 Отговор
    ЗАПОЧВА СЕ С ПАЛЕЖИ НА ГОРИ,СГРАДИ В БЪЛГАРИЯ,ГЪРЦИЯ,ШВЕЦИЯ......И ЯДРЕН УДАР.

    Коментиран от #56

  • 48 от ЕсссЕР всичко СЕРСЕМ

    0 2 Отговор
    па пха...
  • 49 Барчо

    12 0 Отговор
    Защо пък в Европа да се пуца. Не се пуца по кучето, а по господаря му. После кучето става твой послушник. Иначе трепеш едно куче, а господаря си взема друго куче. И така до безкрай.
    С тоя материал краварите пак искат да насъскат Европа срещу Русия.
  • 50 зулус

    9 0 Отговор
    Освен САЩ никой друг досега не е използвал атомни бомби за директно нападение-факт неоспорим-6ти август идва!!!-припомнете си ако сте забравили или не знаете. А какъв удар са нагласили руснаците подобре да не разбираме никога щото ще е страшно.
  • 51 Тъп

    9 0 Отговор
    Силни желаещите политици за ядрена война по възможност тук в Европа не си ли дават сметка че ще живуркат година две по бункерите и после ще изпукат и те от радиоационна болест.И придобитетите ресурси и територии независимо победителя ще могат да ги екслоатират след има няма няколко хиляди лета.Но явно в човека като индивид генетично му е заложено да се самоунищожава през определен период от време.Да се започне с остъкляването СЕГА.

    Коментиран от #67

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Боне крайненеца

    1 0 Отговор
    ПСВ - САЩ и РУСИЯ заедно! ВСВ- САЩ и СССР заедно!
  • 54 strager

    1 1 Отговор
    Какво сте се въудушевили в Европа война няма да има!!!!
    Американците го играят мачовци,. руснаците джигити,. и кво, този, който има пари и власт той поръчва музиката....
    Европа е преживяла много кризи и винаги е излизала на печалба!!!
    Европа държи 1/3 от световният вътрешен продукт!!!
    Всички колонии, или по скоро бизнеса там са частна собственост и тя си е останала Европейска.
    За пръв път сме на правилната страна - а не на грешната,. пак както тука се пише всеки ген...
    Аз не се притеснявам ни от ушанки, ни от башибозуци - ние като член на ЕУ сме защитени. При каквато и да била агресия срещу нас ЕУ ще се обрече на разпад, ако не се задейства член 5 на нато
    Европа има достатъчен бюджетен излшък за въоразение, но не го прави, защо????
    МЯМА НУЖДА, ЗА ТОВА
    Европа държи за ташаците голяма част от света и така ще бъде в близките векове....
    И докато вашите внуци омрът, Европа още ще бъде люлката на севременнаъа цивилизация.
    Живи и здрави да сте, гледайте на нещата позитивно и РЕАЛНО
  • 55 strager

    1 0 Отговор
    Извинявам се за правописните грешки!!!
  • 56 без мозък

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Предсказанието на Вангелия":

    Започва се, първо почваш да предсказваш, после се мислиш за Вангелия и накрая психодиспансер!
  • 57 jforfk

    2 1 Отговор
    Ядрен удар по Прибалтика?!? Абе тия от Пентагона добре ли са или всички са за психиатрията? Че нали границата на Прибалтика е на някакви 300 км. от Санкт Петербург? Кой в руските ядрени сили би нанесъл такъв удар, когато замърсяването ще отрови втория най-голям град в Русия? И защо? Ако Русия иска Прибалтика, което е крайно съмнително поради простият факт, че либералната демокрация изпрати тези страни, като нас в разруха. И за колко време руската армия ще я превземе? Че там най-вероятно има и огромна 6-та колона?! Според германските генерали до 48-72 часа. За толкова време САЩ не могат да натоварят десантните кораби. Дори ако решат /в което се съмнявам!!!/ да са лоялни към члена за колективната отбрана ... Колкото до останалите страни просто не виждам кой ще воюва ...
  • 58 123

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "пак":

    Май не си прочел статията до край :)
  • 59 Иван

    0 0 Отговор
    как Поглед Инфо са се добрали до този доклад?
    Как спишУващите тука решиха, че това точно пък е новина, която не е фалшива и решиха, че трябва да ни я предоставят?
  • 60 Ebacha na evrei

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "СссереМ":

    България авганистан,Ирак,Косово,Украйна какво са бре малоумна курво
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Огнян Минчев

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Изброй ги поименно. Щото аз знам за над 100 милиона и 1.Moron...
  • 63 Огнян Минчев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Изброй ги поименно. Щото аз знам за над 100 милиона и 1.Moron...
  • 64 Олян Кудряев

    0 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите." Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
  • 65 Обикновен българин

    0 0 Отговор
    Нека слушаме певицата от Русия Светлана Малова-тя пее-християнски песни и песни за красивата руска природа-тя не иска война.Аз не разбирам от военни стратегии и войни.Русия няма да нападне никого.Господ е с древна Русия-кръвна сестра на България.Русите са братя по кръв с България и Англия-руски филми по история.

    Коментиран от #66

  • 66 Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Обикновен българин":

    КРЪВТА ВОДА СТАВА, НО ДУХЪТ ВОДА НЕ СТАВА! ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ СМЕ ДУХОВНИ БРАТЯ И СЕСТРИ В ГОСПОДА ИИСУСА ХРИСТА! Такива сме не само с руснаците, но и с американските християни, също и с китайските , и японските християни, с турските християни, С АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ! Христос ни призовава, да обичаме и враговете си! ,,Обичайте и вашите врагове, молете се за тия, които ви гонят и говорят срещу вас лъжливо, всякакво зло заради Мене, за да бъдете чада на вашия Отец Небесен! Радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на Небесата! Понеже така гониха Пророците, които бяха преди вас!"! АМИН!
  • 67 Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Тъп":

    Изглежда, Приятелю, че политиците по-скоро заработват по този абсурден начин върху нашия гръб, като раздухват страховете ни, а продажните медии им пригласят, защото и те трябва да ядат! Разумни хора няма да се хванат, защото те нямат време за глупости, а съзидателната им дейност осигурява зърното и хляба, млякото и сиренето, месото и кебапчетата, рибата и виното, бирата, ракийката и уискито да дойдат готови до нашите трапези! Затова мисълта на Сократ :,,Народите са безкрайно по-мъдри от политиците!", е актуална до днес!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания