Last news in Fakti

2 Август, 2018 17:25 3 453 6

В Германия: Къде е Меркел?

  • германия-
  • ангела меркел-
  • алтернатива за германия-
  • йоахим зауер

Съпругът на канцлера беше забелязан на почивка без нея

В Германия: Къде е Меркел? - 1
Снимки: БТА/АР

Къде е канцлерът Ангела Меркел? Този въпрос занимава германските медии, след като съпругът й Йоахим Зауер беше забелязан на почивка в Северна Италия без нея, предаде Reuters.

В предишни години Меркел и Зауер бяха снимани от папараци да се разхождат в Алпите, но досега това лято те успяват да заснемат само съпруга на канцлерката със сина му от предишен брак.

Вестник Bild прави различни предположения, вариращи от семейно посещение в Източна Германия до някаква потайна работа.

"Къде се крие канцлерът?", пише в заглавие изданието. "В лятна резиденция или при 90-годишната си майка в Укермарк? Брачна криза? Клиника? Тайна мисия?"

В Германия: Къде е Меркел?

Попитана какви са плановете й за отпуск, Меркел заяви пред репортери миналия месец, че с нетърпение очаква почивката си, но няма да съобщава подробности. Неин говорител днес отказа да коментира къде се намира тя.

Меркел и Зауер, които са женени от 20 години, за последно бяха забелязани заедно на обществено място на 25 юли при традиционната им поява на Байройтския фестивал в Бавария - задължително събитие за почитателите на композитора Рихард Вагнер.

Зауер рядко се появява на обществени места с Меркел, но обикновено я придружава всяко лято в Северна Италия.

Канцлерът имаше тежка година. Тя едва избегна рухване на коалиционното й правителство заради спор за имиграцията и е изправена пред предизвикателство в лицето на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия".

В Германия: Къде е Меркел?

Списание Die Spiegel се пошегува, че Меркел може би иска да покаже на привържениците на "Алтернатива за Германия", че е крайно необходима. "Дали тя не се опитва да покаже на тези, които твърдят: "Меркел трябва да си върви!", как изглежда Германия, когато "Меркел трябва да си върви" се превърне в "Меркел я няма", пита изданието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркел ли?

    23 2 Отговор
    Как къде е? Дундурка мигрантите!

    Коментиран от #3

  • 2 goni

    16 1 Отговор
    Много ми е интересно как издържа тая жена?! На години е! Време е и да се откаже! Ама, пуста власт....!
  • 3 толерантен

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Меркел ли?":

    "Дундуркат" я трима етиопци. С голеееееми... носове.
  • 4 Яшар

    21 1 Отговор
    За Путин много плюят, че изкарал няколко мандата, а за нея - не!
  • 5 Гост

    12 0 Отговор
    Как къде е?- На инструктаж при Путин! Преводач не им трябва.
  • 6 Експерт

    5 0 Отговор
    То и Бойко не сме го виждали скоро
Новини по държави: