Last news in Fakti

8 Август, 2018 20:30 1 539 6

Германия ще връща мигранти в Испания

  • испания-
  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти

Преговорите на Федералната република с Гърция и Италия по въпроса още не са приключили

Испания пое ангажимент, по силата на двустранно споразумение, да приема обратно пристигащите във Федералната република мигранти, които вече са се регистрирали на испанска земя. Това съобщи говорител на германското вътрешно министерство, цитиран от DPA.

Съгласно подписаната в понеделник сделка, която ще влезе в сила на 11 август, мигрантите "може да бъдат връщани в Испания в 48-часов срок", уточни говорителят. Тя добави, че Мадрид не е поискал никаква компенсация.

Германското правителство съобщи в края на юни, че Испания е дала принципно съгласие да й бъдат връщани мигранти.

Петерман каза на пресконференция, че преговорите с Гърция и Италия по въпроса още не са приключили. Тя добави, че е е важно да се сключат спогодби с тези две страни, тъй като миграционният натиск върху тях е най-силен.

Канцлерът Ангела Меркел обеща да сключи такива двустранни споразумения, за да убеди вътрешния министър Хорст Зеехофер да се откаже от плана си да затвори едностранно границите на Германия за кандидати за убежище, регистрирани вече в базите данни на системата Евродак.

Италия засега не е склонна на такава стъпка и иска първо да се засили контролът на външните граници на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    19 1 Отговор
    Че нали те ги покани ха защо ги връща.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 нормален

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "1122":

    Прай са на луда.

    Коментиран от #3

  • 3 1122

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "нормален":

    Тя свърши като политик. Лоши неща за Германия и Еу.

    Коментиран от #4

  • 4 нормален

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "1122":

    Тя си свърши работата - вкара 3-5млн. орки. И продължават да влизат. Сега ще се размножават, ще се събират с роднините си... Ще протестират, ще си търсят "правата". По циганския модел в България.
  • 5 Тракул

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "1122":

    Тя е ПОЛИТИК. ПОЛИТИЦИТЕ ЖИВЕЯТ НА ЧУЖД ГРЪБ И С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ПРАВЯТ. По-естино ще е на европейците да гфъмнат Мерчел и ортаците и, лгколкото да им слугуват на дивотиите. Бий самара да се сеща магарето..! Това е гавра за нас хората да търпим себеподобни примати да ни натрисат геноцид за нас. Поколенкя не са страдали за да търпим някакси човеци да ни геноциьифат!
  • 6 Биде

    2 0 Отговор
    Мисля, че това е поредното безумие.Ако ще ги връщаш натоварваш ги на самолета и обратно там от където си дошъл а не където си регистриран първоначално.И май тая сган дето се изсипа прекаленно ги „ освежи” та сега прдоставят тази възможност и на други !!!
Новини по държави: