12 Август, 2018 16:09 6 389 3

5.4 по Рихтер на Балканите

  • албания-
  • рихтер-
  • земетресение

Две земетресения в Албания причиниха материални щети 

5.4 по Рихтер на Балканите - 1
Снимка: Shutterstock

Две земетресения с предварителен магнитуд 5,4 и 5,1 разтърсиха Северна Албания, където десетки сгради понесоха материални щети, предаде АР.

Албанското министерство на отбраната съобщи, че по-силният трус е бил регистриран в 17,33 ч. (15,33 ч. по Гринуич) на дълбочина 5 км близо до село Виньол в област Мат на 120 км северно от столицата Тирана.

Институтът по геонауки, енергия, вода и околна среда съобщи, че другото земетресение е било регистрирано в 17,38 ч. (15,38 ч. по Гринуич) на около 40 км северно от Тирана на дълбочина 24 км близо до град Булкизе.

Министерството на отбраната съобщи, че 67 къщи са повредени в Клос, Мат и Булкизе, но няма пострадали хора.

Земетресението бе усетено силно в Тирана и в по-голямата част от страната, както и в съседните Македония, Косово, Черна гора и Босна.

Местната медия Balkanweb.com съобщи, че голяма скала е паднала на шосе Валбоне-Байрам Кури на североизток в резултат от земетресението и е ударила преминаващ автомобил, ранявайки двама от пътниците. Властите не са потвърдили информацията.

Земетресение със същия магнитуд удари Западна Албания преди седмица, причинявайки леки материални щети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Adam

    7 2 Отговор
    хахаха и братятя имат стратосферно оръжие
  • 2 В Владимирович

    8 0 Отговор
    Няма страшно бойс, просто настройваме техниката......а вие се дръжте, и умната........!!!
  • 3 MACEDONIA

    5 1 Отговор
    Няма страшно, те имат бункери за целия албански народ. Хем са качествени
Новини по държави: