Last news in Fakti

14 Септември, 2019 11:50 1 206 2

Трима души под домашен арест заради рухналия мост в Генуа

  • генуа-
  • италия-
  • мост-
  • арест-
  • полиция

Шестима служители са освободени от длъжност

Трима души под домашен арест заради рухналия мост в Генуа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Трима души, свързани с италианската компания-оператор на моста, който рухна преди година в Генуа и уби 43 души, са поставени под домашен арест, предаде DPA, като се позова на италиански медии.

Мярката е наложена на трима служители, работили в „Аутостраде пер л'Италия” или неин филиал. Други шестима служители са освободени от длъжност за една година по обвинения за немарливост.

Действията срещу деветимата са част от продължило година разследване за причините за падането на моста на 14 август миналата година и дали това е можело да бъде предотвратено. Разследвани са общо 80 души, според италиански медии.

Мостът беше напълно разрушен през юни и построяването на ново съоръжение започна. Проектът на новия мост е на родения в Генуа световноизвестен архитект Ренцо Пиано. Планира се новият мост да е готов догодина, предаде Би Ти Ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer 3.0

    1 0 Отговор
    Мостът е бил със слаба конструкция. От снимките, заснети веднага след инцидента, се виждаха локви събрана вода върху всяко платно, точно посредата между опорните точки. ТОВА Е ПРОВИСВАНЕ НА ХОРИЗОНТАЛНИТЕ СЕКЦИИ НА МОСТА. Въпросът, към тези бедняги е: защо не са го забелязали по-рано?
  • 2 Софиянец

    0 0 Отговор
    За една година завършено разследване за такава катастрофа! А у нас колко време трябва за ясната вина при катастофата причинена от Л.Местан ???
Новини по държави: