Last news in Fakti

22 Август, 2018 13:53 1 581 3

Задържаха чеченски терорист в Германия

  • терорист-
  • полиция-
  • германия-
  • чеченец-
  • арестуван-
  • берлин-
  • експлозиви

Акция на германските специални сили

Задържаха чеченски терорист в Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

31-годишен чеченец бе арестуван от германските сили на реда по обвинения, че е планирал извършването на терористичен атентат, предадоха местните медии.

Прокуратурата потвърди, че е задържан 31-годишният ислямист Мохамед Али С. Неговият апартамент е бил претърсен. В антитерористичната акция са участвали и служители на специалните сили GSG 9.

Германският спецназ е арестувал опасния терорист, за когото има информация, че е складирал голямо количество експлозиви в дома си в столицата Берлин. В акцията е участвала и берлинската криминална полиция, както и федералната полиция.

Чеченецът имал връзки с друго лице, арестувано за планирането на терористичен атентат във Франция през миналата година. Чеченският гражданин е съхранявал голямо количество експлозиви и е планирал атентат на немска земя с помощта на разследвания от френските власти Клемент Б.

Има сведения, че чеченецът е планирал извършването на кървав атентат на неопределено място в Германия със саморъчно направено взривно вещество, най-вероятно бомба с ацетонов пероксид. Целта е била убийството на колкото е възможно повече невинни цивилни граждани. Очаква се задържаният 31-годишен мъж да получи ефективна присъда. Предстои да бъде изслушан в съда. Мерките за сигурност в Германия остават високи след серията терористични атентати в Европа през последните три години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не плюйте по Гитлерчо

    3 7 Отговор
    А?Терорист в Германия?Че то там ред и дисциплина цари!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Грантаджийче

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "не плюйте по Гитлерчо":

    Терориста е руски гражданин. Това обяснава всичко.

    Коментиран от #3

  • 3 мехмед

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грантаджийче":

    ааа не е така тоя не е руснак ,от наште правоврени е !! нали мута меркел не даде евро на падишаха та се наложи да си заложа къщата да държа лирата...и на абито явно подобно на мен му е причерняло
Новини по държави: