24 Август, 2018 09:54 1 762 0

Ураганът Лейн удари Хавайските острови

  • хавайските острови-
  • хавай-
  • ураган-
  • лейн-
  • сащ-
  • дъждове-
  • вятър

Опасност за хората там

Ураганът Лейн удари Хавайските острови - 1
Снимка: БТА/ AP

Ураганът Лейн донесе поройни дъждове и силни ветрове на Хавайските острови. Националната метеорологична служба на САЩ издаде предупреждения за наводнения и заяви, че ураганът ще премине „опасно близо" до архипелага в Тихия океан.

Лейн беше понижен от четвърта на трета категория буря, според петстепенната скала на Сафир-Симпсън. Заради урагана бяха отменени полети, а жителите на Хаваите бяха призовани да не излизат от домовете си.

Няма информация за пострадали хора, но най-малко 14 пътища бяха затворени заради наводнения и свлачища в тихоокеанския щат. Училищата и държавните учреждения също са затворени, за да няма риск за населението, предаде Би Би Си.

От Белия дом посочиха, че властите са в готовност, за да окажат помощ на населението при нужда. Ветровете достигат 200 км/ч, като те са придружени и от обилни валежи. Подобни природни явления не са рядкост за този регион на земното кълбо. Американските авиолинии вече отмениха полетите си до остров Мауи.

Ураганът Лейн удари Хавайските острови
Снимка: БТА/ AP

Ураганът Лейн удари Хавайските острови
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА