Last news in Fakti

29 Август, 2018 12:45 1 482 3

Пожар пламна на ферибот с над 1000 души

  • пожар-
  • ферибот-
  • гърция-
  • екипаж

Фериботът се върнал обратно на пристанището

Пожар пламна на ферибот с над 1000 души - 1
Снимка: БТА/ AP

Гръцки ферибот с 875 пътници на борда и 141 души екипаж се прибра обратно в пристанището тази сутрин, след като на автомобилната му палуба избухнал пожар, съобщи гръцката брегова охрана, цитирана от ДПА. Пътническият ферибот "Елефтериос Венизелос", който пътувал за Ханя на остров Крит, се върнал обратно в Пирея, откъдето бил отплавал.

Капитанът казал на бреговата охрана, че пожарът избухнал в камион. Противопожарната система на ферибота веднага се задействала. Пожарът бил овладян, но поради голямото количество дим пътниците били помолени да се преместят на външните палуби на плавателния съд, съобщи гръцката обществена телевизия.

Когато пожарът започнал, фериботът се намирал на около 65 км южно от Пирея, край бреговете на остров Хидра. Засега няма данни за пострадали, заяви за Ройтерс представител на бреговата охрана. Фериботът уведомил бреговата охрана за пожара към полунощ.

Плавателният съд е акостирал в Пирея и пътниците го напускат, добави представителят на бреговата охрана. Очевидец заяви за Ройтерс, че видял пътници със спасителни жилетки да слизат по странично стълбище, а от кораба все още излизал дим. На пристана били разположени пожарникари.

Пожар пламна на ферибот с над 1000 души
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по 1000 с фериботи

    0 2 Отговор
    То май вече на пожар ги разселват из тази Гърция.....

    Коментиран от #3

  • 2 Пламен

    0 1 Отговор
    Маймунките негодуват, искат да сучат дъртата цицъ на баба си Меркел.
  • 3 кофти

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "по 1000 с фериботи":

    Как разбра, че са имигранти !? Гледах ги нормални хора гърци и туристи бяха! Идиотите служители от кораба обаче нищо не им казали, като станал пожара само ги накарали да си сложат жилетки и да се качат на най-горните открити палуби. Било шаш и паника заради дезинформацията по скоро липсата на такава ! И там не е по различно от тук все едно герберасти ги управляват и тях !
Новини по държави: